SVENSK PROFIL: Emil Forsberg på en pressekonferanse sist uke.

Emil Forsberg er Sveriges stjerne: Han eksploderte under Hareide

Zlatan Ibrahimovic (39) mangler, men Emil Forsberg (29) ser ut til å bli en nøkkelspiller for Sverige i EM. Åge Hareide får sin store del av æren for det.

Publisert:
Artikkelen er over ett år gammel

Her er våre oddstips!

Veien frem til posisjonen som landslagsstjerne var nemlig lang. Forsberg var for eksempel aldri på Sveriges U21-landslag.

– For å være helt ærlig, så trodde jeg ikke at det skulle bli sånn da han kom til Malmö FF, sier Forsbergs gode kompis Pontus Jansson til Fotbollskanalen.

– Han eksploderte jo, fremfor alt når Åge kom til Malmö. Og siden da har han bare gjort det bedre for hver sesong, sier Jansson om RB Leipzig-spilleren.

– Det er en utrolig reise han har hatt, fortsetter jevngamle Jansson foran mandagens tøffe EM-åpning mot Spania.

Under fotball-VM i 2018 sa Forsberg til VG:

– Åge har betydd utrolig mye. Han trodde på meg helt fra begynnelsen da han tok over Malmö. Vi har alltid hatt en fantastisk dialog.

Les også

Matchvinner Sterling svarte tvilerne: – Jeg prøver

(England – Kroatia 1–0) Fredag ble han utnevnt til ridder av Dronning Elizabeth.

Forsberg sikret Sveriges første VM-kvartfinale siden 1994 med sitt vinnermål mot Sveits den gang.

Her kan du spille på kampen!

Nå stoler svenskene på Emil Forsberg.

– Han er veldig viktig. Han er en fantastisk spiller som har prestert veldig bra i en veldig bra liga i flere år, sier målvakten Robin Olsen.

Real Sociedads Alexander Isak sier dette til Fotbollskanalen:

– Emil er veldig kreativ, og slike spillere ser veldig vanskelig og kompliserte løsninger. Han er god på det. Det er bare for meg å finne et bra løp, for da stoler jeg på at finner den beste løsningen.

Les også

Schmeichel etter Eriksen-kollaps: – Ble stilt i en posisjon som jeg personlig ikke føler var fair

De danske spillerne forteller mandag morgen for første gang om sine tanker etter at Christian Eriksen segnet om i…

Forsberg kom til Malmö før 2013-sesongen, men lyktes ikke umiddelbart: Fem mål og to assists var den beskjedne fasiten i en sesong der han ofte ble byttet ut av trener Rikard Norling.

I 2014 kom Hareide - og med den Hareide-effekten: Han scoret 14 mål og slo fem målgivende pasninger i Allsvenskan i 2014.

Til det tyske nyhetsbyrået DPA sier Forsberg at det går greit å være Sveriges største profil:

– Det er faktisk ikke noe problem. Du må takle det. Og du er bare i den situasjonen fordi du er en god fotballspiller. Jeg har min måte å spille på, min måte å spille fotball på. Jeg prøver alltid å gjøre mitt beste og gjøre alt jeg kan for å vise lagkameratene og selvfølgelig motstanderne: han vil virkelig vinne. Slik kan man dra med seg folk, uten å skrike høyt.

Les også

For noen typer. De er allerede EM-vinnere.

KØBENHAVN (VG) Mens de engelske spillerne begynte å synge om at Gud må bevare dronningen, satte tre pregede menn seg til…

VG-tips: Spania-Sverige

* Spania og Sverige innleder EM på Estadio Olimpico i Sevilla - arenaen Spania skal spille alle sine tre første kamper.

* Selv om kampen sparkes i gang så sent som kl. 21.00 så er det verdt å nevne at det er meldt 29 grader på denne tiden - noe som vertene ganske sikkert drar mest fordel av.

* Hjemmelaget er trolig ikke så gode som i sine velmaktsdager, og det å ha en tropp uten en eneste Real Madrid-spiller er veldig spesielt. Men de blir å regne med og kommer til å dominere banespillet i kveld. Det er vi trygge på.

* Sverige har opparbeidet seg en imponerende turneringsrutine. Men har blitt slått ut etter innledende gruppespill i tre mesterskap på rad. Målet må i det minste være å avansere fra denne gruppe E denne gangen.

Hjemmeoddsen er 1,32, spillestopp er kl. 20.59 og TV2 viser kampen.

Publisert:

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no