MATCHVINNER: Martin Ødegaard jubler for seiersmålet mot Burnley.

Arsenal-legenden liker det han ser: − Det er noe vakkert med det

Martin Ødegaard (22) skrudde på vakkert vis inn Arsenals første borteseier for sesongen. Det er mye ros til den norske landslagskapteinen for tiden.

Publisert:
Artikkelen er over ett år gammel

Her er alle våre oddstips!

En av dem som liker det han ser, er Arsenal-legenden Ian Wright. I podcasten Ringer FC snakker han om Martin Ødegaard og Thomas Partey:

– Partey er tilbake. Ødegaard og Partey - det er noe vakkert med det, noe vakkert med det, gjentar han seg selv.

Arsenal-sjef Mikel Arteta sa før ligacupkampen mot Bournemouth denne uken, gjengitt av nyhetsbyrået AFP:

– Vi er i ferd med å bygge en del lederskap i gruppen. Martin er i stand til å gjøre det med sitt talent, villig til å ta ballen der andre trolig ikke ville, men også med sin holdning, rytme og måten han setter motstanderne under press.

Les også

Ai, ai, for en artig gjeng!

Det er ikke lenger et sjokk at en av verdens største stjerner er norsk.

Han hyllet også Ødegaards vilje til å gjøre en skikkelig jobb defensivt.

– Arteta tror Ødegaard kan avgjøre store kamper, og derbyet mot Tottenham er utvilsomt en av dem, skriver Guardians Nick Ames foran søndagens kamp.

– Norge er en åpenbar kandidat til å bygge bro mellom løfte og levering, fortsetter Ames - og sammenligner Ødegaard med sjefen sin:

– Ødegaard opererer med en klarhet og et alvor som vi husker fra Artetas dager på banen. Mange vil måle ham på det han gjør på siste tredjedel av banen, men han hever Arsenals nivå på andre måter, mener Guardians fotballjournalist.

Her kan du spille på Arsenal - Tottenham!

Han viser til Opta-tall som viser hvor viktig Ødegaard er når det gjelder press: Nordmannen har hatt 50,2 press i snitt per kamp til nå. Bare fem spillere i Premier League ligger høyere.

Martin Ødegaard avgjorde med et vakkert frispark mot Burnley. Ballen gikk hardt og presist over muren og langt nok ut i hjørnet til at Burnley-keeper Nick Pope ikke hadde noen sjanse.

Les også

«Caro» om Ødegaard-kritikken: – Tegn på folk bryr seg igjen

LILLESTRØM (VG) Caroline Graham Hansen (26) mener kritikken mot landslagskaptein Martin Ødegaard (22) etter VM-kvaliken…

– Han tok ansvaret. Jeg er veldig glad over å ha ham, ikke bare for hva gjør med ballen og talentet han har, men også fordi han er en virkelig leder og eksempel uten ballen, sa Arteta da.

Tottenham hadde en perfekt start på sesongen. Arsenal hadde en grusom start med tre tap og 0–9. Men Ødegaard og hans lagkamerater står nå med to seirer på rad i ligaen - mens Spurs har tapt 0–3 både mot Chelsea og Crystal Palace. Mot Palace ble det dessuten rødt kort til Japhet Tanganga.

Les også

VG-børsen: Ødegaard dominerte – Haaland gjorde jobben

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge - Gibraltar 5–1) Der flere av lagkameratene bommet og bommet, var det én mann som må sies…

VG-tips: Arsenal - Tottenham

  • Arsenal tapte sine tre første Premier League-matcher, men har nå vunnet sine to siste, mens ligaformen pussig nok er helt omvendt på Tottenham.
  • I inngangen til dette Nord-London-derbyet har vertene spilt på seg selvtillit med to knappe 1-0-seirer over Norwich og Burnley - i tillegg til ligacupavansement mot Wimbledon (3-0). Men det skal antageligvis ikke mer til enn et tap her før mange Arsenal-fans begynner å lure på om manager Mikel Arteta vet hva han driver med.
  • Juryen er fortsatt ute når det gjelder Tottenham-boss Nuno Espirito Santo også. Har han kontroll, eller var det ydmykende 0-3-hjemmetapet for Chelsea et tegn på det motsatte? Slik står det veldig mye på spill her, og derfor kan et uavgjortresultat være til å leve med for begge klubber.

* U-oddsen står til 3,20, du må spille før søndag kl. 17.29 Kampen ser du på TV 2 Sport Premium.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no