PENGETRØBBEL: Sergej Demidov, faren til fotballproffen Vadim, sier de føler seg lurt av agenter etter overgangen fra Hønefoss til Rosenborg. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Pengeinnkrever Espen Lie: - Tok oppdrag for Demidov

BÆRUM/OSLO (VG Nett) Pengeinnkreveren Espen Lie hevder at Demidov-familien hyret ham fordi de følte seg lurt av et agentselskap.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

VG har for lang tid tilbake vært i kontakt med Sergej Demidov om denne saken. Da ga han uttrykk for at han benektet påstandene om at familien har hentet inn pengeinnkrever eller kommet med noen form for trusler.

- Vi prøvde å få dialog, men vi fikk ikke hjelp fra hverken Hønefoss, Rosenborg eller politiet. Det er flere som tok kontakt med oss på den tiden, men vi la det på is ganske tidlig. Espen har prøvd å få dialog han også, men det gikk ikke. Så da la vi alt på is. Han var veldig ryddig, seriøs og profesjonell han Espen, det var vår siste utvei. Han prøvde å få kontakt med de involverte, men ingen av dem ringte ham opp som avtalt, sier Sergej Demidov til VG Nett.

- Det er mange som har sagt til meg «Sergej, du må glemme det, Hønefoss, Rosenborg, bare glem det». Men hvordan kan man glemme når man blir lurt? For å være helt ærlig, så er jeg litt forbannet. Rett og slett. For det er sønnen min det gjelder, sier Sergej Demidov til TV 2 Sporten.

Sergej Demidov, tidligere toppspiller i håndball for det tidligere Sovjetunionen, sier at et millionbeløp fra sønnens overgang fra Hønefoss til Rosenborg endte hos et agentfirma som ikke hadde gjort noe. Saken sprakk på TV 2 søndag kveld.

Selskapet det dreier seg om er Sports Advice. Selskapet er ikke er registrert i Brønnøysund. Ifølge kontrakten var selskapet den gang et SUS - selskap under stiftelse.

10. januar 2007 skrev Demidov under en avtale med Sports Advice. Der stod det at Sport Advice skulle ha 50 prosent av overgangssum over 350.000 kroner. Daværende daglig leder Arne Dokken bekrefter overfor VG Nett at selskapet skulle ha deler av overgangssummen for Demidov.

VG har sett kontraktene. Agentkontrakten var mellom Sports Advice og Vadim Demidov. Et sted i kontrakten står agentselskapet omtalt som Sport Advice AS, til tross for at det altså aldri er registrert i Brønnøysund.

I kontrakten står det altså at Sport Advice skal ha 50 prosent av en overgangssum over 350 000 kroner. Det står også at selv om NFF eller andre «skulle hindre gjennomføring av avtalen, gjelder uansett honoreringen».

Kontaktet av Sergej

Kontrakten med Hønefoss gjaldt 2007 og 2008-sesongene. For å sikre seg Demidov fra 2008-2011 måtte Rosenborg ut med fire millioner kroner - pluss to millioner etter 25 spilte kamper og ytterligere to millioner for 50 kamper.

- Jeg var i Hønefoss og inngikk den avtalen. Da inngikk vi en avtale med Vadim og en med Sports Advice, sier Dokken til VG Nett.

- Kan du si noe om detaljene?

- Det er en sak hvor avtalen ligger hos fotballforbundet.

- Stemmer det at Espen Lie trappet opp på klubbkontoret?

- Det kjenner ikke jeg til. Jeg var i hvert fall ikke der. Boten som Hønefoss fikk handlet ikke om noe annet enn at vi snakket med en ikke-lisensiert agent, noe som jeg ikke tror vi var alene om. Det var noe forbundet slo ned på.

Overfor VG Nett sier Lie at han tok jobben på vegne av Demidov-familien.

- Det var faren til Demidov som kontaktet meg, sier Lie til VG Nett.

- Bakgrunnen for at jeg tok oppdraget var at jeg mener Vadim Demidov er blitt lurt av Sports Advice og de som står bak, sier Lie til TV 2 Sporten.

- Ikke truet noen

Han sier til kanalen at han aldri klarte å kreve inn pengene, og at han oppsøkte Hønefoss daglige leder på klubbhuset og var tilstede på arbeidsplassen til den daværende klubbformannen.

- Jeg har ikke truet noen i forbindelse med denne saken. Jeg har forsøkt å løse konflikten, men ingen ønsket å snakke med meg. Jeg tror de skjuler noe, sier Lie.

Det har foreløpig ikke lyktes VG Nett å komme i kontakt med personene bak Sports Advice.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder