KNUSTE TIL: Her feirer Christian Gytkjær 2-0-scoringen. Det skulle bli mye mer. Foto: Kent Skibstad, NTB Scanpix

KNUSTE TIL: Her feirer Christian Gytkjær 2-0-scoringen. Det skulle bli mye mer. Foto: Kent Skibstad, NTB Scanpix

Sandnes Ulf knuste Tromsø i skjebnekampen

FFK-Valencia: - Det er klart det begynner å se skummelt ut nå

SANDNES (VG Nett) (Sandnes Ulf - Tromsø 5-1) Sandnes Ulf hadde kniven på strupen, og innfridde til de grader mot medaljejagende Tromsø. Nå er presset over på Fredrikstad i kampen mot nedrykk.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Vi hadde håpet på hjelp i dag. Det fikk vi ikke, og da må vi skaffe poengene på egenhånd, sier FFK-spiller Alex Valencia til VG Nett.

Tromsø var svake, men det skal i høyeste grad også Sandnes Ulf ha sin del av æren for. Laget hindret bortelaget i å skape sjanser, og var sylhvasse fremover på banen med offensivt fokus og giftige kontringer.

- Vi løp over TIL og vant helt fortjent. Det var herlig mot en medaljekandidat, men vi har fortsatt en formidabel jobb foran oss med tanke på å overleve, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

To straffer

To straffemål signert Aksel Berget Skjølsvik og Christian Gytkjær var grunnlaget Sandnes Ulf behøvde for å ta grep om kampen mot Tromsø i den uhyre viktige kampen for å unngå nedrykk.

Straffene var hjemmelagets åttende og niende for sesongen, mest i eliteserien, og begge så noenlunde greie ut.

VG LIVE: Les fyldig referat!

Etter hvilen hadde laget full kontroll, og nektet Tromsø noe som helst.

- Jeg har ingen forklaring på hva som skjedde. Dette var helt forferdelig, sier Tromsø-kaptein Miika Koppinen.

Tre mål signert Steinthor Thorsteinsson, Fredrik Torsteinbø og Marius Helle sørget for 5-0 utover i omgangen, før Aleksandar Prijovic scoret Tromsøs trøstemål etter en keeperretur i siste minutt.

- Vi har spilt godt før uten å få uttelling, og da er det deilig de gangene du får som fortjent. TIL hang ikke med i det hele tatt, sier Tommy Høiland.

Nok en skjebnekamp

Kampen mot Tromsø, som har blitt utsatt to ganger etter at den opprinnelig skulle blitt spilt 22. juli, var på forhånd regnet som kampen der Sandnes Ulf kunne gjøre et lite byks mot fornyet eliteseriekontrakt.

I forrige hjemmekamp ble bunnrival Fredrikstad banket 5-1, men østfoldingene har siden kommet til hektene, og hadde et poengs forsprang i kampen om å unngå direkte nedrykk før Tromsø gjestet Sandnes stadion.

Dermed var det kampen om å overleve i eliteserien som var tema i Sandnes.

Sandnes Ulf møter Strømsgodset (hjemme) og Aalesund (borte) i sine to siste seriekamper, mens Fredrikstad møter Rosenborg (borte) og Molde (hjemme).

- Etter at Sogndal vant mandag, hadde vi håpet at Sandnes Ulf skulle være bak oss når alle lagene har spilt like mange kamper. Dessverre er det ikke så mye vi får gjort med dette. Det er fortsatt to kamper igjen, og håpet om en kvalikplass lever, sier Alex Valencia.

- Det er klart det begynner å se skummelt ut nå. Begge lag har to tøffe kamper igjen, vi får satse på at vi trekker det lengste strået, tilføyer han.

- Hvor mange poeng tror du dere trenger for å sikre en kvalifiseringsplass?

- Jeg tror vi i hvert fall må ha tre. Tar de ett poeng, må vi nesten opp i fire, siden de har bedre målforskjell.

Seieren gjør at Sandnes Ulf har to poengs luke ned til Fredrikstad på nedrykksplass. Opp til Sogndal på sikker plass er det også to poeng.

For Tromsøs del må laget bare glemme denne kampen, og med braktapet er laget i ferd med å bli passert av formsterke Viking på tabellen.

- Det florerte med feil og vi hadde lite bevegelse. Da ser vi stusselige ut. Samtidig vil jeg gi honnør til Sandnes Ulf som spilte en strålende kamp, og de vant fullt fortjent, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder