Molde til topps etter tidlig fotballfest

TØFFE TAK: Etzaz Hussain feller VIF-nykommer Pape Maly Diamanka. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix

Solskjær: - Gode nok til å ta gullet igjen

MOLDE (VG Nett) (MFK-VIF 2-0) Molde scoret de nødvendige målene i løpet av kampens 13 første minutter. Dermed topper de regjerende mesterne eliteserien.

 • Einar Orten Trovåg

Artikkelen er over syv år gammel

En skulle kanskje tro at Vålerenga var godt forberedt på Moldes styrker, men allerede i det tredje minutt slo fjorårets seriemestere til med en av sine spesialiteter; kjappe angrep etter overganger.

Magnus Wolff Eikrem spilte ballen i Vålerengas bakrom. Joshua Gatt knuste Andreas Nordvik og Giancarlo Gonzales Castro på fart og satte ballen enkelt til side for Lars Hirschfeld.

- Dette var tre viktige poeng. Vi slet oss litt ut etter en veldig god start, så i 2. omgang spilte vi ikke spesielt bra. Men både jeg og forsvaret ryddet bra unna på Vålerengas muligheter. Nå får vi håpe Viking gjør jobben, sier Espen Bugge Pettersen til VG Nett, mens Viking leder 1-0 mot Rosenborg på en skjerm i bakgrunnen

Varierende Hirschfeld

Like etter burde Davy Claude Angan scoret da han kom alene med Hirschfeld. Molde-spissen var også forbi den kanadiske keeperen, men Angan nølte med å avslutte og Hirschfeld fikk en langfinger på ballen.

VG LIVE: Les referat, følg vår direktesending og chat!

I det 12. minutt var Angan i det langt mer kontante hjørnet, og Hirschfeld i det mer gavmilde. Angan skar inn fra venstresida og avsluttet via VIF-keeperen og i mål.

Burde scoret i debuten

Molde spilte mye fin fotball før pause, mens Vålerenga slet med å demme opp før de kjappe motspillerne. Men Oslo-laget kunne gjerne ha scoret både ett og to mål før pause.

Spesielt debutanten Torgeir Børven. Han stod alene på bakerste stolpe etter et innlegg fra Bojan Zajic, men presterte å skyte over mål. Børven og Zajic fikk også en sjanse hver etter 37 minutt, men landslagskeeper Espen Bugge Pettersen reddet begge forsøkene.

Millimeter fra 3-0

Fire minutter etter hvilen kunne og burde Molde ha punktert kampen. Davy Claude Angan ble spilt fri i bakrommet, men Hirschfeld var kjapt ute og skitaklet ballen vekk. Men kula gikk tilbake til Angan, som prøvde å plassere den i mål fra kort hold. Det så ut som ballen gikk i mål, men Hirschfeld var lynrask og fistet den bort i siste liten.

Vålerenga var mer med spillemessig denne omgangen, men da de først kom til sjanser var ikke avslutningene kontante nok. Chad Barrett headet upresset utenfor ved en anledning, mens Torgeir Børven bommet på ballen inne i feltet ved en annen.

Tamt

Men andreomgangen var totalt sett et kjedelig skue. Mot slutten av kampen virket begge lagene inneforståtte med hvilken vei dette skulle ende, og Molde tok dermed en viktig 2-0-seier.

- Det var veldig høyt nivå på det vi viste den første halvtimen. Jeg håpte på det tredje målet, slik vi kunne fått roet ned litt. I steden slet vi oss ut på å ta alle mulige sjanser til å kontre. Vi prøvde for mye i dag, sier Ole Gunnar Solskjær.

Molde leder nå eliteserien ett poeng fremfor Strømsgodset.

- Vi er der vi var i fjor på samme tid med like mange poeng og omtrent samme målforskjell. Vi er gode nok til å gjøre det (ta gullet) igjen, sa Solskjær til NTB.

Vålerenga ligger fremdeles i ingenmannsland midt på tabellen.

- I starten av kampen var ikke vi gode nok, samtidig som Molde var fryktelig kjappe på kontringer. Vi kom inn i kampen etter hvert og skapte vel totalt like mange sjanser som Molde, men forskjellen var at vi ikke satte våre muligheter. Noen av dem var jo gedigne. Jeg synest vi viste mye bra offensivt spill i dag, men vi tapte mot et godt Molde-lag, sier Martin Andresen til pressekorpset.

Les også

 1. Viktig Molde-mål i siste spilleminutt

  MOLDE (VG Nett) (Molde-Heerenveen 2-0) Molde scoret to ganger og har et godt utgangspunkt foran returmøtet med Marco van…
 2. Solskjær studerte van Bastens supermål på video

  MOLDE (VG Nett) Ole Gunnar Solskjær (39) brukte Marco Van Basten (47) som inspirasjon i ungdommen.
 3. Mot Molde-retur for Pape Paté Diouf

  MOLDE/OSLO (VG Nett) Ole Gunnar Solskjær forsterker laget sitt ytterligere, før en knalltøff høstsesong.
 4. Van Basten: - Spesielt å møte Solskjær

  MOLDE (VG Nett) Men Marco van Basten (47) er mer opptatt av hvilke utfordringer Molde kan gi ham enn hvem som står…
 5. Carew krevde seks millioner kroner for ti kamper

  (VG Nett) Samtalene med John Carew har brutt sammen. 32-åringens lønnskrav var milevis unna det Vålerenga kunne…
 6. Klanen-talsmann: - Slappe spisser har vi fått nok av

  (VG Nett) Vålerenga-supporternes talsmann Christian Kjellsen har blandede følelser når det gjelder et eventuelt John…
 7. Overtidshelten Hoseth: - Viser moral jeg blir stolt av

  (VG Nett) (Molde - Sandefjord 2 - 1) Etter å ha nærmet seg et pinlig cup-tap bare ti minutter før slutt, tok Davy Claude…
 8. Vålerenga i Carew-samtaler

  (VG Nett) John Carews agent Per A. Flod har den siste tiden forhandlet med Vålerenga om en mulig retur for 32-åringen.

Mer om

 1. Molde FK
 2. Vålerenga Fotball

Flere artikler

 1. Angan så rødt da Molde tapte knepent

 2. Forsvarer verken Angan eller Dragovic

 3. Serieleder Molde raknet i sluttminuttene

 4. Innbytter sikret trepoenger til Molde

 5. Molde på god vei mot CL-avansement

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder