ETTERTRAKTET: Mange klubber ønsker seg Arsenal-stjernen Alexis Sánchez, som har et drøyt år igjen av kontrakten. Her byttes han ut av manager Arsène Wenger under 5-1-tapet mot Bayern München denne våren. Foto: Reuters

Wenger åpner for å slippe Sánchez gratis i 2018

Her er onsdagens oddstips

Det er ingen sjanse for at Alexis Sánchez (28) forlater Arsenal denne sommeren, skal man tro manager Arsène Wenger (67).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den chilenske stjernen, som scoret vinnermålet i FA-cupseieren over Manchester City i helgen, har kontrakt frem til sommeren 2018. Det betyr at han fra og med januar 2018 kan begynne å forhandle fritt med andre klubber – uten at Arsenal har krav på en overgangssum i retur.

Besøk vår oddstipsside Tipster her!

Men selv om Alexis Sánchez skulle velge ikke å forlenge kontrakten i Arsenal, hevder Wenger at klubbens toppscorer blir værende en sesong til likevel.

– Kommer jeg til å holde ham igjen her hvis han ikke signerer ny kontrakt? Ja. Ville jeg heller beholdt ham enn å selge ham til en Premier League-rival? Ja. Jeg tror ikke dere ville gjort det heller. Hvorfor ikke? Spørsmålet er vel heller hvorfor man skal selge ham til en Premier League-klubb. Man ønsker ikke å styrke sine konkurrenter, sier Wenger ifølge The Guardian.

Klare for opprykk: Slik fikk Benítez skikk på Newcastle

Vil ikke ha van Persie-reprise

Arsenal opplevde en lignende situasjon da Robin van Persie, på sommeren i 2012, hadde ett år igjen av kontrakten og gjorde det klart at han ikke ønsket å forlenge den.

Det førte til at nederlenderen fikk tvunget igjennom en overgang på 24 millioner pund til Premier League-rival Manchester United, der han scoret 26 seriemål og hjalp sin nye klubb til seriegull den påfølgende sesongen.

Les også: Derfor kan United-fansen glemme Griezmann

Nå hevder Wenger at han ikke kommer til å gjøre det samme. Han mener klubben kan tjene på å slippe spilleren, som kostet 32 millioner pund i 2014, gratis på sommeren i 2018 i stedet for å selge ham for flere titalls millioner pund denne sommeren.

Sjekk ut de siste fotballryktene:

Han mener i praksis at Sánchez' siste år i kontrakten er verdt en fjerdedel av hans opprinnelige overgangssum, altså åtte millioner pund, og at klubben må vurdere hvorvidt de tjener mer på å selge spilleren.

– Problemet du må analysere, er: «Kan du finne bedre? For hvor mye penger?» Inflasjonen er så stor at det noen ganger, selv matematisk, kan være en fordel å beholde en spiller helt til kontrakten hans er over, sier Wenger, som dermed åpner for at Sánchez kan forsvinne ut av Arsenal-dørene uten at klubben får et eneste pund i overgangssum.

Lest denne? Klopp irritert over kritikken: – Mister litt respekt

– Tror han kommer til å signere

Samtidig har den franske manageren tro på at Sánchez, som skal være ønsket av Chelsea, Manchester City og PSG, kommer til å forlenge Arsenal-kontrakten.

– Jeg tror han kommer til å signere, først og fremst fordi han er lykkelig her. Ønsket hans er å bli. Det er jeg dypt overbevist om. Uenighetene handler kun om kontraktsdetaljer, ikke om vilje. Begge partene ønsker å komme til enighet, så jeg tror det kommer til å skje.

Wenger-kampanje går galt:

Sánchez er ikke den eneste Arsenal-stjernen som nærmer seg kontraktslutt. Det samme gjør spillere som Mesut Özil og Alex Oxlade-Chamberlain. Wenger forteller at disse sakene kommer til å bli løst til sommeren.

Les mer: Arsenal-duo slaktes: – Tenker bare på seg selv

VGs tips: Arsenal-seier

Men først skal Arsenal jakte topp fire-plassering i Premier League. For i det hele tatt å henge med i kampen, er de nærmest nødt til å slå Leicester onsdag kveld.

Wengers menn fikk trolig mye selvtillit av den imponerende seieren over Manchester City i FA-cupens semifinale i helgen. Franskmannen har lyktes med sin nye 3-4-3-formasjon, og vi tror de kan ta sin tredje strake seier hjemme mot et Leicester-lag som ikke har noe å spille for.

Derfor anbefaler vi følgende spill: Arsenal-seier hjemme mot Leicester til 1,45 i odds. Kampen vises ikke på norsk TV. Spillestopp er klokken 20.40.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City26173667293854
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder