HODELØST: Arsenals Olivier Giroud pådro seg rødt kort for dette hodestøtet mot QPR-forsvarer Nedum Onuoha like etter sidebytte. Foto:Glyn Kirk,AFP

Wenger om Girouds røde: - Han fikk som fortjent

Sanchez reddet Arsenal

Wenger tok sin 400. seier som manager for London-laget

(Arsenal - QPR 2-1) Alexis Sanchez ble nok en gang tungen på vektskålen til Arsene Wenger, da det kokte over for Oliver Giroud på Emirates.

Arsenals Alexis Sanchez har gjort det for vane å spille hovedrollen når Arsenal spiller denne sesongen. Fredag kveld måtte han dele hovedrollen med Oliver Giroud. Franskmannen nærmest skallet ned QPR-forsvarer Nedum Onuoha tidlig i andre omgang og ble sendt i dusjen.

- Det var et fortjent rødt kort. Galskap er et sterkt ord, men han tok ikke livet hans, han var borti ham og skulle ikke ha gjort det. Han skulle beholdt kontrollen. Olivier vet han gjorde en feil og jeg kjenner ham såpass godt at jeg ikke tror det vil skje igjen, sier manager Arsene Wenger ifølge Arsenals hjemmeside.

Lagkamerat Sanchez komi fokus enda tidligere, da han før det var spilt ti minutter ble felt av Armand Traoré på vei ut av QPRs 16-meter. Dommer Martin Atkinson nølte et lite sekund og pekte på straffemerket.

- Sanchez ikke førstevalget

I det tunge regnværet i London gikk Sanchez selv frem for å ta straffen, når man selv blir tatt mener mange det er dumt, det viste det seg også å være. Straffen var ikke spesielt god, og Robert Green stoppet forsøket fra den tidligere Barcelona-spilleren.

- Hvordan vet man at han ikke skulle tatt den? Jeg synes «Santi» er en fin fyr og jeg lot ham ta det. Men helt ærlig så er han ikke nummer én på straffeskytterlista, innrømmer Wenger, som tok sin 400. seier som Arsenal-manager.

VG Live: Les kampreferat her

Men åtte minutter før pause gjorde Sanchez det godt igjen, da han enkelt stanget inn innlegget fra Kieran Gibbs. Scoringen var den tiende for chilieneren denne sesongen.

De første 45 minuttene dreide det meste seg om Arsenal og Sanchez, med en meget god Tomáš Rosický i en slags birolle, mens QPR-spillerne stort sett var statister.

QPR-press

Arsenal fortsatte å dominere kampen i andre akt, og da så en franskmann sin mulighet til å stjele showet. I løpsduell med Nedum Onuoha gikk Giroud i bakken, før han spratt opp, og raste mot QPR-forsvareren. Om ikke det kan kalles å skalle til, dyttet han i alle fall til Onuoha med hodet foran dommer Atkinson, som dro opp det røde kortet. Uten større protester jogget Arsenal-spissen i garderoben.

Men Sanchez var, heldigvis for hjemmesupporterne, ikke ferdig for kvelden, og minutter senere satte han fart, før han perfekt ventet på Rosický som kom på et langt løp. Pasningen kom, og tsjekkeren satte enkelt inn 2-0.

- Idet de bare hadde 10 menn på banen, må man forsikre at det er tett bakover. Den ene tingen vi ikke ville, var å slippe inn ett mål til. Å la de få det andre målet da de gjorde, var kriminelt dårlig, sier manager Harry Redknapp ifølge Queens Park Rangers nettside.

Saken fortsetter under bildet.

SCORET IGJEN: Alexis Sanchez ble nok en gang den avgjørende spilleren for Arsenal. Denne gangen da QPR ble slått 2-1. Foto:Tim Ireland,Ap

Da satte QPR inn det de hadde av offensive spillere, og da innbytter David Hoilett gikk i bakken inne i boksen drøyt ti minutter før slutt, fikk Charlie Austin sjansen fra 11 meter.

Han gjorde ingen feil og banket inn sesongens 12. Premier League-mål.

Mot slutten presset gjestene på for en utligning, og var nære på ved flere anledninger, men Oliver Giroud, Arsene Wenger og co. kunne til slutt se at igjen ble Alexis Sanchez den store helten på Emirates.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder