SUSPENSJON? Barcelonas Neymar er i smerter under en kamp mot Sevilla den 3. oktober. Kanskje vil han etter hvert måtte se en rekke kamper fra sidelinjen. Foto: Marcelo Del Pozo , Reuters

Santos ber FIFA utestenge Neymar i seks måneder

Brasilianske Santos føler seg ført bak lyset av Neymar, og har nå bedt FIFA om å utestenge spilleren. I tillegg krever klubben å bli kompensert med over en halv milliard kroner.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Neymar skapte overskrifter allerede før han forlot brasilianske Santos til fordel for spanske Barcelona. De ble ikke mindre av overgangen, men gleden over å ha blitt en del av en av verdens beste klubber endte etter hvert i en aldri så liten krise som førte til at den sittende klubbpresidenten måtte gå.

Nå fortsetter bråket rundt overgangen som skjedde sommeren 2013, for ifølge brasilianske Globoesporte har Santos bedt FIFA om å suspendere spilleren i seks måneder.

Les også: Barcelona-sjefer risikerte fengsel grunnet Neymar-overgangen

Det melder spanske AS, som skriver at Santos mener Neymar har ført dem bak lyset og brutt med bestemmelser i FIFAs overgangsreglement og FIFAs disiplinære regler.

Nærmere bestemt mener Santos at Neymar har brutt med artikkel 62, en artikkel som omhandler korrupsjon, og i tillegg mener klubben at FIFA burde suspendere spilleren med hjemmel i overgangsreglementets artikkel 17.

I 2012: Neymar som Santos-spiller. Foto: Ueslei Marcelino , Reuters

I tillegg til å få Neymar utestengt, ønsker Santos å bli betalt 55 mill. euro, eller litt over en halv milliard kroner, i kompensasjon for behandlingen de føler er urettferdig.

Ifølge Barcelona-baserte Sport er imidlertid ikke klubben helt sikker på hvordan de skal hjemle kravet overfor FIFA.

Fått med deg? Celta valset over Barca | Og Sevilla sjokkerte katalanerne | Messi skadet i knepen seier

Det er ikke første gang Santos klager over den etter hvert svært så omtalte Neymar-overgangen. Klubben har tidligere krevd etterforskning av spilleren, Barcelona, Neymars far og farens selskap, men FIFA anså da at de ikke hadde noen juridiksjon til å gå etter dem da. I dette tilfellet er det bare spilleren og Barcelona som blir påvirket, skriver AS.

PS! Barcelona har tidligere selv hevdet ikke å ha gjort noe galt i forbindelse med overgangen til Neymar. Også Neymar har tidligere avvist enhver anklage mot ham i forbindelse med overgangen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder