ENGA-SMILET? Daniel Braaten skal være svært nær å presenteres som ny Vålerenga-spiller. Her på landslagstrening høsten 2013 sammen med Valon Berisha. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Daniel Braaten snart Vålerenga-klar

Daniel Braaten (32) vil snart presenteres som ny Vålerenga-spiller.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter det VG erfarer er en avtale mellom Oslo-klubben og Oslo-gutten i praksis i boks. Trolig er det snakk om en ettårskontrakt.

– Vi offentliggjør ting når det er klart, selvfølgelig. Vanskelig å si så mye mer nå, skriver klubbdirektør Stig-Ove Sandnes i en tekstmelding til VG fredag kveld.

Da Vålerenga startet sesongoppkjøringen i Valhall første mandagen i januar, dukket den tidligere Toulouse- og Bolton-proffen opp.

På det tidspunktet hadde han vært arbeidsledig et halvt år og ikke spilt fotball siden våren i fjor.

Da han var ferdig i ettårskontrakten med Ståle Solbakkens FC København, hevdet han - i kjent stil - at han ikke stresset med å finne ny klubb.

Trent med Skeid og Hammarby

I høst har han trent både med moderklubben Skeid og svenske Hammarby fra Stockholm. Men det ble ikke kontrakt med den daværende Superettan-klubben.

Nå tyder alt på at han blir Vålerenga-spiller i Tippeliga-sesongen 2015.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sa til VG i januar at det utvilsomt var interesse for å signere Braaten, som han betegnet som mer enn god nok for stallen.

– Daniel har vært med oss mange ganger, men hvem vet om han havner her eller et annet sted til slutt. Det viktigste nå er at han får trene med et Tippeliga-lag. Vi har ønsket oss Daniel tidligere, men han må ville og det må passe for oss, sa Rekdal.

Braaten har 52 A-landskamper for Norge. Han spilte sist i 0-4-smellen borte mot Frankrike i Paris.

Vålerenga har solgt fjorårets suverene toppscorer Vidar Örn Kjartansson, men sikret seg islendingen Elias Mar Omarsson.

PÅ VIF-TRENING: Her er Daniel Braaten på sesongens første Vålerenga-trening i januar. Foto:Wegard Bakkehaug,VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder