REDD FOR DÅRLIG TREKNING: Pelé kommer ikke til være Brasils representant under VM-trekningen fordi han er redd for å hente opp «feil kuler», det vil si vanskelige motstandere for Brasil. Foto: AP Photo/Stephan Savoia

Pelé nekter å delta i VM-trekning

Fotballikonet har fått rykte på seg som «uhellsbringer» i VM-trekninger

Pelé irritert etter å ha blitt konfrontert med spørsmål om ryktet

Den brasilianske fotballegenden Pelé vil ikke delta i fredagens VM-trekning. Han er redd for å trekke «feil motstandere» for Brasil.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- President Dilma (Rousseff) foreslo at jeg skulle representere Brasil under trekningen og hente kulene opp av skålene, noe jeg har gjort flere ganger tidligere, sa Pelé onsdag.

- Jeg valgte å si nei takk. Jeg ville ikke være komfortabel med å plukke opp kuler med lag som gir Brasil en vanskelig oppgave, sier fotballlegenden.

Har fått uheldig rykte

Pelé har gjennom deltakelsen i tidligere trekninger fått rykte i Brasil for å være en «pe-frio» (uhellsbringer, bokstavelig talt «kald fot»). Han svarte sarkastisk da han fikk et spørsmål om det.

- Jeg vant fem VM-titler, to med Santos og tre med landslaget. Jeg scoret flere enn 1000 mål, så du har rett, jeg har en kald fot, sa han.

Har kranglet med FIFA

Pelé har uteblitt fra flere tidligere trekninger som følge av krangel med FIFA-ledelsen, men han akter å sitte i salen under fredagens tilstelning.

- Jeg akter å være der. Jeg vil gi intervjuer, møte delegasjonene fra andre land og gjøre det som er nødvendig som representant for president Dilma.

En representant for arrangøren sa at Pelé vil være involvert i fredagens seanse på en eller annen måte, og at han skal stå for «wow-faktoren».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder