Tomålsscorer Svendsen (17) nekter å gi opp håpet om seriegull

Stabæk snudde 0-2 til 3-2, men gikk likevel på poengtap

FOTBALL

Svendsen (17) og Diomandé (25) med to nettsus hver

MOLDE (VG) (Molde - Stabæk 3-3) Sander Svendsen mener Rosenborg ikke skal føle seg for trygge på tabelltoppen.

  • Martin Brøste
Publisert: Oppdatert: 16.05.15 21:59

I første omgang herjet Sander Svendsen med Stabæk-forsvaret, som før lørdagens kamp hadde spilt seks kamper på rad uten baklengsmål. Med to nettsus og en scoring som ble feilaktig annullert for offside, hadde Stabæk nok med å forsvare eget mål.

– Det gikk veldig bra. Det ble mye rom å utfolde seg i, så det var morsomt, sier Svendsen til VG etter kampen.

Men Stabæk snudde 0-2 til 3-2, helt til Ola Kamara dukket opp og ordnet 3-3 like før slutt.

– Jeg sitter igjen med litt blandede følelser. Det er selvsagt deilig å score to, men det er veldig skuffende at vi slipper inn tre så enkle mål. Vi skal likevel ha skryt for at vi kommer tilbake og får med oss ett poeng, sier Svendsen.

VG LIVE:Slik var kampen

Vil ikke avskrives ennå

Vi har straks spilt en tredel av årets sesong, men selv om Molde er åtte poeng bak serieleder Rosenborg vil ikke Svendsen gi opp håpet om seriegull.

– Nei, det er mange kamper igjen. Vi må bare konsentrere oss om oss selv, og vinne kampene våre. Vi kan ikke avskrives ennå, forteller 17-åringen og får støtte av trener Tor Ole Skullerud.

– Jeg melder oss ikke av noe som helst. Vi skal holde fokus på å vinne kamp for kamp framover. Tabellen er som den er, forteller Molde-treneren.

– Etter 4-0-seieren over Start sa du at Rosenborg var altfor tidlig i form. Er Molde for sent i form?

– He he. Ja, det kan se sånn ut kanskje, sier Skullerud.

Skuffet Stabæk-trener

Det så mørkt ut for Stabæk når Sander Svendsen satte inn både ett og to mål i første omgang. Men Stabæk tok seg kraftig sammen og vartet opp med en snuoperasjon i ren «Mjøndalen-klasse». Adama Diomandé satte inn to nye scoringer, og Molde-forsvaret hadde sitt å stri med mot fotrappe motstandere.

– Jeg syns vi spiller en veldig god kamp, og snur kampen til 3-2. Vi har sjanser til å sette 4-2, men når vi ikke gjør det får vi betale prisen på slutten, forteller Stabæk-trener Bob Bradley.

At Stabæk-treneren er skuffet over ett poeng borte mot den regjerende seriemesteren forteller nok litt om hvilken utvikling Stabæk-laget har hatt i år.

– Vi har fått inn noen spillere som har gitt laget noe nytt sammenlignet med fjoråret. Det er mye potensial i denne gruppa, sier Bradley.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Svendsen-show

Etter 13 minutter satte Mattias Moström på turboen, og kom som en rakett på høyresiden. Han la tidlig inn foran mål, og der var Sander Svendsen og satte ballen i mål. Dessverre for hjemmelaget var det allerede vinket for offside - en avgjørelse som så ut til å være gal. Men det hele var bare en forvarsel av hva som skulle komme.

Les også:Fagermo tviler på Molde-gull

Utover i omgangen tok Molde mer og mer over, og skapte flere småsjanser. Stabæk hadde på sin side mer enn nok med å forsvare seg.

Og etter drøye halvtimen skulle de blå få lønn for strevet. I duell med Sander Svendsen fikk ikke Morten Morisbak Skjønsberg klarert, og Svendsen plukket opp ballen og stormet inn i straffefeltet. Der var 17-åringen iskald og sendte Molde i ledelsen med en hard markkryper mellom beina på Sayouba.

Men Svendsen hadde bare såvidt begynt. Tre minutter senere smalt det igjen. Ola Kamara satte fart og stormet mot Stabæk-målet. Han ble holdt igjen av Skjønsberg, men spissen fikk likevel kranglet ballen videre til Sander Svendsen. Unggutten la ballen perfekt til rette før han avsluttet kontant i lengste hjørne.

Stabæk kom tilbake

Det skulle bare gå to minutter før Stabæk svarte. Et hjørnespark fra Yassine El Ghanassy landet perfekt på hodet til Adama Diomandé, som med pannebrasken satte ballen kontrollert inn bak Ørjan Nyland i Molde-buret. Dermed tok lagene pause på stillingen 2-1.

Noen minutter etter hvilen fikk bortelaget en brukbar mulighet til å utlikne. Per Egil Flo ga altfor enkelt bort ballen til Ernes Asanta, som fra skrått hold stormet inn i feltet og sendte i vei en suser. Avslutningen gikk imidlertid midt på Nyland, som like etterpå måtte byttes ut med skade.

Diomandé fullførte snuoperasjonen

Og Stabæk skulle få juble igjen. Da timen var passert fikk de et nytt hjørnespark, som de igjen utnyttet perfekt. Innbytter Giorgi Gorozia la inn, og etter litt klabb og babb landet ballen i beina på Kamal Issah. Han fikk skutt ballen bak en sjanseløs Ethan Horvath som var kommet inn i Molde-målet.

Molde ga utover i omgangen bort mye rom som Stabæk kunne utnytte. Etter 67 minutter vartet Stabæk opp med et klasseangrep. Gorozia la ballen perfekt bak Per Egil Flo som ble parkert av lynraske Ernest Asante. Han la ballen knallhardt inn foran mål, og der ventet Diomandé som enkelt satte inn sitt andre for dagen.

Og få minutter senere kunne han fått et nytt hat trick, men headingen gikk stang ut.

– Det er deilig å bidra med poeng. Selv om det glipper på slutten viser vi at vi har mentaliteten til å slå Molde, sier tomålsscorer Adama Diomandé.

– Vi blir etter hvert mer utålmodig og får ikke kampen dit vi vil – sånn som vi hadde i første omgang. Da satt den som et skudd. Vi gjorde det veldig bra, og så kommer det drittmålet før pause. Det snur ikke så mye, men 2-2 gjør det, forteller Skullerud.

Kamara sikret poeng

Men kampen hadde enda en vending. Drøye tre minutter før slutt la Etzaz Hussain ballen inn i feltet. På bakre stolpe var Vegard Forren, som tok ned ballen og la ballen lavt inn foran mål. Der var målsniken Ola Kamara, og satte kontant inn 3-3.

Her kan du lese mer om