MÅL! Viking-spillerne jubler sammen med André Danielsen etter straffemålet før pause. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

Jonevrets stikk til konkurrentene: – De investerer ganske tungt

Geir Bakkes Sarpsborg har ikke vunnet i Tippeligaen siden 25. mai

(Sarpsborg - Viking 0-2) Viking er med i medaljekampen for fullt, men Kjell Jonevret (53) noterer seg at lagene rundt ham på tabellen kjøper spillere mens han må selge.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter årets sjette borteseier puster formlaget Viking både Vålerenga og Stabæk i ryggen i kampen om medaljeplassene bak serieleder Rosenborg.

VG LIVE:Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Et straffemål av André Danielsen og Jon Dadi Bödvarssons tredje mål på like mange visitter på Sarpsborg stadion sørget for at Viking nå ligger kun to poeng bak andreplasserte VIF.

– Sarpsborg hadde litt press på seg i en prekær situasjon, har hentet fem-seks nye spillere og er gode på dødball. Utover i andre omgang fikk vi ganske god kontroll, og jeg mener dette er en av våre bedre bortekamper, sier Jonevret, som mandag skrev under en ny kontrakt ut 2018-sesongen med betydelig lavere lønn, til VG.

– Det ble et ganske kraftig kutt, men man er priviligert som får jobbe med dette. Vi klager ikke. Skulle det bli for ille har jeg snille ledere i Viking som byr meg på mat om jeg sulter.

Mistet Berisha og de Lanlay

På spørsmål om hvordan han nå vurderer medaljekampen, peker svensken på at Vålerenga de siste ukene har brukt millioner på å styrke troppen og stiller med helt andre forutsetninger enn ham selv. Jonevret forventer også at Strømsgodset og Odd melder seg på utover høsten.

– Vi har bare 14-15 spillere nå, men det er en herlig gjeng som kjemper og jobber på. Vi har lovet hverandre at om det skulle butte litt imot skal vi stå på og gjøre alt vi kan. I Stavanger er vi kanskje litt naive, men vi tror vi kan vinne hver kamp. Konkurrentene rundt oss har investert ganske tungt den siste tiden, og der er ikke vi så klart, men penger er ikke alt. Vi kan vinne fotballkamper likevel, sier Jonevret.

VIF har de siste ukene hentet Robert Lundström fra GIF Sundsvall, leid inn Melker Hallberg fra Udinese og fått hjem Moa etter opphold i Hannover og Stuttgart. Jonevret derimot har måttet se Veton Berisha reise mottsatt vei til Tyskland og Yann-Erik de Lanlay forsvinne til Rosenborg.

– Vi går inn i en fantastisk spennende uke og har tre dager på å lade batteriene til cupkampen mot Molde. Da håper jeg folk i byen samler seg. Det hadde vært fantastisk å være med i cupen etter onsdag, sier Jonevret.

Tungt for Sarpsborg

Verre er det for Sarpsborg som ikke har vunnet i Tippeligaen siden 2-1-seieren i Kristiansand 25. mai. Seks strake hjemmekamper uten seier har noe overraskende sendt sarpingene ned i nedrykkssumpa.

Gleden for Geir Bakkes gutter så langt denne runden må være at både Tromsø og Mjøndalen tapte fredag kveld. Avstanden ned til TIL på kvalifiseringsplassen er tre poeng for østfoldingene.

– Jeg syns vi gjorde et forsøk i andre omgang, men det er ikke nok sting over det vi driver med og nok samtidighet til at det ender opp i farlige sjanser. Målsettingen til klubben er å etablere seg blant de ti beste i Norge. På budsjettabellen er vi vel på 13. plass, men vi ønsker alltid å prestere bedre enn det, sier Bakke til CMore.

PS! 23 minutter før slutt fikk engelske Kieffer Moore (23) sin debut for Viking etter overgangen fra Yeovil.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder