Island-sjef Lagerbäck: - Han er så definitivt blant de aktuelle

TOPPSCORER: Vidar Örn Kjartansson i pressesonen etter Vålerengas 1-1-kamp mot Viking søndag kveld. Foto: Scanpix

VIF-kometen høyaktuell for landslagsdebut

Vålerenga-toppscorer Vidar Örn Kjartansson (24) har aldri vært nærmere en plass på det islandske landslaget. - Jeg blir litt skuffet om jeg ikke kommer med nå, sier spissen.

Artikkelen er over fem år gammel

Landslagssjef Lars Lagerbäck tar neste uke ut landslagstroppen som skal møte Østerrike 30. mai og Estland fem dager senere.

Mye tyder på at svensken der for første gang finner plass til toppscoreren i Tippeligaen med åtte mål på åtte kamper - Vidar Örn Kjartansson.

- Vi følger med Vidar. Han er så definitivt blant de aktuelle, sier Lagerbäck til VG.

- Han kommer med i troppen?

- Det er vel ikke umulig. Han er hvert fall veldig aktuell.

Reiser til Norge

Lagerbäck har så langt kun sett Kjartansson i aksjon i VIF-trøya på TV. Nå vurderer han å ta turen til Norge for å få et enda bedre inntrykk av 24-åringen.

- Det er alltid interessant med spillere som scorer mye mål. Man vet aldri når en spiller flytter til en bedre liga, men jeg er ikke overrasket over at han har slått til. Også tidligere har han vist at han har gode ferdigheter, sier Lagerbäck.

IMPONERT: Island-sjef Lars Lagerbäck. Foto: Scanpix


Svensken, som i fjor høst var nær ved å ta Island til fotball-VM for første gang, sier Kjartansson aldri har vært nærmere en plass i den islandske troppen selv om han i fjor ble toppscorer for Fylkir i den hjemlige ligaen med 13 mål på 22 kamper.

Eidur Gudjohnsen er ferdig på landslaget, men Ajax-spiss Kolbeinn Sigthorsson og Heerenveens Alfred Finnbogason er gode arvtagere og sterke Kjartansson-konkurrenter.

Island-suksess i Norge

Vålerenga-spissen, som scoret allerede etter 38 sekunder hjemme mot Viking søndag, forteller at han ikke har snakket med Lagerbäck selv, men hørt ryktene om at han skal være svært nær en plass i troppen.

- Det vil være stort om jeg får sjansen på landslaget. De har en god tropp med mange gode spillere, men det er kanskje ingen stor overraskelse om jeg blir tatt ut etter en slik start på sesongen. Jeg blir litt skuffet om jeg ikke kommer med nå, sier Kjartansson til VG.

Han har tidligere vært innom U17- og U19-landslaget, men kan nå få debuten i A-troppen i slutten av måneden for et Island som har som mål å ta seg til det utvidede EM-sluttspillet i Frankrike i 2016.

Landslagssjef Lagerbäck har hatt flere grunner til å følge Tippeligaen tett denne sesongen. I tillegg til Kjartansson har blant annet et godtgående Viking-lag hele fem islendinger i troppen.

- Det virker som islendingene passer bra inn i den norske ligaen. Det er spillere med bra karakter og fin innstilling, mener Lagerbäck.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder