OPPRYKK FOR DEMPSEY? Mark Dempsey (t.v) var Ole Gunnar Solskjærs assistent både i Molde og Cardiff. Her er de i forbindelse med debutkampen mot Newcastle for det walisiske laget. Til høyre: Keepertrener Richard Hartis (som nå er i Leeds). Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

VG erfarer: Neppe Solskjær-comeback i Molde

Bradley og Dempsey kandidater til å overta etter Skullerud

Ole Gunnar Solskjær (42) gjør neppe comeback som Molde-trener. Etter det VG erfarer er Bob Bradley og Mark Dempsey de heteste kandidatene til å overta etter Tor Ole Skullerud.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Blant fotballinteresserte moldensere snakkes det høyt om en mulig Solskjær-retur når Skullerud gir seg etter sesongslutt.

Men VG har snakket med en rekke kilder som tegner et bilde av at det er lite sannsynlig at Manchester United-legenden, som ledet MFK til to seriegull og ett cupgull på tre år, tar en ny periode i klubben.

Les også: Dempsey mener at Solskjær trengte en pause

Solskjær venter på andre tilbud

Siden han måtte gå som Cardiff-manager i september i fjor, har Solskjær vært boende i Kristiansund sammen med familien – uten å ha takket ja til et nytt trenereventyr. Men etter det VG forstår skal det ikke være særlig aktuelt for 42-åringen å gå tilbake til jobben han hadde fra 2011 til 2013. Trolig ønsker han en annen utfordring når han velger å vende tilbake til fotballmanesjen.

Husker du denne?Solskjær sikker på at nordmennene vil lykkes i Cardiff

Moldes administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen svarer slik på spørsmålet om hvorvidt Solskjær er en kandidat:

– Når det gjelder ansettelse av ny trener, så pågår den prosessen for fullt. Det blir kommunisert ut når løsningen er klar.

– Når regner dere med å ha det klart?

– Det er ikke noe som vi har noen offentlig formening om. Det skal være klar i god tid før vi starter sesongoppkjøringen til 2016-sesongen, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

Bradley trolig førstevalget

Etter det VG forstår peker to kandidater seg ut som «mest ønsket» til å overta fjorårets seriemester: Stabæks Bob Bradley (57) og FK Haugesund-assistent Mark Dempsey (51).

ETTERTRAKTET: Stabæks Bob Bradley. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Molde-ledelsen skal være så imponert over Bradley at han trolig får jobben hvis han vil. Amerikaneren er kontraktløs etter denne sesongen, men har i utgangspunktet vært tydelig på at han ønsker seg til en større europeisk liga.

Mark Dempsey, som var Solskjærs mann på treningsfeltet både i Molde og Cardiff, har avtale med FKH ut 2016, men har ikke lagt skjul på at han ønsker å bli hovedtrener på sikt. Med tanke på at engelskmannens familie bor på Eide utenfor Molde er det mye som tyder på at Dempsey, en populær mann i MFKs spillergruppe, vil være svært motivert for en retur med sjefsansvar.

Selv om han var lojal overfor sin nåværende arbeidsgiver i et intervju med Romsdals Budstikke foran Haugesunds kamp på Aker stadion.

Les også: «Bradley trenger tre uker»

Vil ikke kommentere Dempseys kandidatur

– Jeg er veldig fornøyd med å være i Haugesund, og har kontrakt her i halvannet år til, sa han til lokalavisen 10. juli.

Både Nordstrand Jacobsen og styreleder Øystein Neerland svarer «ingen kommentar» på VGs spørsmål om Dempsey er aktuell som Tor Ole Skullerud-erstatter.

Daglig leder i Haugesund, Eirik Opedal, sier til VG at Molde ikke har kontaktet rogalendingene for å få snakke med Mark Dempsey.

– Det har jeg ikke hørt noe om, sier Opedal.

– Og du hadde visst det om Molde hadde tatt kontakt?

– Det skal jeg love deg, svarer FKH-lederen.

PS! FK Haugesund-spiss Christian Gytkjær var sterkt ønsket av Molde, men overgangen har stoppet opp etter at dansken ikke ble enig om de personlige betingelsene. Både Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga har vært skadet hele sesongen, og foran en høst med både serie, cup og Europa-cup trenger MFK mer ammunisjon på topp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder