MULIG SKOTTLAND-OVERGANG: Neil Lennon (innfelt) bekrefter at han har fulgt Stefan Johansen i lang tid. Her er Johansen under en trening med landslaget i november. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix/Kirk O'Rourke, Pa Photos

Celtic-manager: - Vi har forhørt oss om Johansen

Vurderer å legge inn bud på Strømsgodset-spilleren denne uken

CARDIFF/OSLO (VG) Celtics manager Neil Lennon (42) bekrefter at han har fulgt Stefan Johansen (23) i flere år. Nå kan midtbanespilleren forsvinne fra Norge innen kort tid.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det sier Lennon til skotske reportere.

- Det er en interesse og vi har forhørt oss om ham (Johansen), men det er så langt vi er kommet, sier Celtics manager til skotske reportere etter lagets treningskamp mot Trabzonspor i Tyrkia torsdag kveld.

Tidligere torsdag fortalte Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo at nettopp Celtic er en av klubbene som er interessert i eliteseriens beste spiller i fjor.

- Celtic er en av klubbene som viser interesse for Stefan. Men det har ikke vært noe mer enn det, sa Flo til Drammens Tidende.

Lang Johansen-interesse

Stefan Johansen storspilte i fjorårssesongen og har derfor tiltrukket seg interesse flere internasjonale klubber. Lennon sier også at han har fulgt Johansen nøye de siste årene.

- Vi har visst om ham i noen år nå. Han er en ung spiller som vi har hørt mye bra om. Vi har også sett ham spille et par ganger, sier Lennon.

Etter Celtics 3-1-seier mot Trabzonspor ble Lennon spurt om det ligger et bud i luften.

GULL-VINNER: Stefan Johansen tok seriegull med Strømsgodset i eliteserien i fjor. Nå kan han ende i utlandet. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG

- Kanskje denne uken. Det er alt jeg kan si om det. Jeg kan ikke bekrefte noe.

VG møtte Johansen på Oslo Lufthavn torsdag da han var på vei til Abu Dhabi sammen med det norske landslaget.

Stille fra Johansen

Strømsgodset-spilleren var ordknapp om en mulig overgang til skotsk fotball.

- Jeg har ikke lyst til å kommentere det. Dette får dere ta med agenten min. Det er han (Flo) som har vært ute i avisen og snakket, sa Johansen.

Johansen har kontrakt med Strømsgodset ut 2014. Hans agent, Tore Pedersen, vil ikke kommentere interessen fra Celtic. VG spurte ham følgende:

- Har dere vært i kontakt med Celtic? Vil Stefan være interessert i en overgang dit?

- Flere klubber interessert i Stefan. Kan ikke kommentere enkeltklubber nå, svarte Pedersen via SMS.

I motsetning til Mats Møller Dæhli, som meldte forfall på grunn av sin fortsatt ikke bekreftede overgang til Cardiff, er Johansen med Per-Mathias Høgmo og Norges spillere til kampene mot Moldova og Polen.

Han har tenkt å fullføre samlingen i Abu Dhabi.

- Ja, det er planen. Jeg forholder meg til at jeg har ett år igjen av kontrakten, sier

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder