Godset-kaptein: – Vi ble litt vel baktunge i perioder

Viking opp på annenplass etter sen scoring

STAVANGER (VG) (Viking – Strømsgodset 1-1) Godset-kaptein Jørgen Horn mener en utypiskkamptilnærming, til Godset å være, ga både Viking og Godset sin første uavgjort på 16 kamper.

  • Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

La det være sagt: Horn var godt fornøyd med ett poeng hos gamleklubben i Stavanger, i alle fall ut fra spill og sjanser, men mener veien lå åpen for enda mer.

– Vi hadde en litt mer kynisk tilnærming til denne kampen enn vi normalt har. Vi fikk det første målet, og kunne dermed ligge bakpå og kontre. Det fungerte bra i kampen hjemme mot Viking (seier 4-1) i sommer. Så kan vi nok si at vi ble litt vel baktunge i periode. Viking får et poeng til slutt. Mye fordi vi ikke tar vare på overgangsmulighetene våre, sier Horn til VG.

VG Live: Fyldig referat fra kampen

Godset var i ferd med å feste tak på sølvkampen da to nigerianske unggutter atter en gang reddet Viking.

Da Suleiman Abdullahi (18) og Samuel Adegbenro (19) ankom Stavanger i vinter, snakket klubben om å ta tiden til hjelp for de to. Et langsiktig prosjekt. Siden har de ikke gjort annet enn å imponere.

– Burde vunnet

Strømsgodset hadde tatt ledelsen, og Viking slet med å produsere særlig som kunne true kampplanen til trener Bjørn Petter Ingebretsen. Godset lå kompakt bakover, og bare ventet på at Viking skulle gi fra seg kontringer.

Les også: Godset-treneren: – Mange lo da vi hentet Marcus Pedersen

Etter 78 minutter fikk de hull på byllen. De to nigerianske ungguttene Suleiman Abdullahi (servitør) og Samuel Adegbenro (avslutter) har levert helt siden de kom til Stavanger, og gjorde det igjen. Avslutningen til Adegbenro fra åtte meter var Bugge Pettersen sjanseløs på.

Det ble kampens siste mål og dermed er sølvkampen fortsatt vidåpen. Bare fire poeng skiller Viking på annenplass til Strømsgodset på femteplass. Og Drammen-klubben har én kamp mindre spilt.

Adegbenro var ikke særlig fornøyd med annet enn scoringen.

– Jeg mener vi er gode nok til sølv. Da burde vi vunnet for å sette press på Stabæk. Alle sier det var viktig å ikke tape for å holde Strømsgodset bak oss, men jeg vil vinne. Vi er gode, sier Adegbenro til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UTLIGNINGEN: Vikings Samuel Adegbenro jubler sammen med Andre Danielsen og Kieffer Moore etter flørstnevntes 1-1-scoring på Viking stadion. Foto: Carina Johansen , NTB scanpix

13 kamper. 28 poeng. Et poengsnitt på 2,15 poeng pr kamp. Det er hva Strømsgodset har fått igjen for å kvitte seg med David Nielsen og la Bjørn Petter Ingebretsen få hovedansvaret. I går måtte de for første gang tåle en uavgjort kamp mot en av sine fremste utfordrere til sølvet.

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var heller ikke skuffet selv om utlikningen imot kom sent i kampen.

– Vi sa på forhånd at uavgjort i Stavanger var veldig bra. Vi blir stresset på slutten, og er veldig fornøyd med ett poeng på bortebane på gress. Viking skaper litt vel mye på slutten, og fortjente minst ett poeng, sier Ingebretsen, som gleder seg til avslutningen:

– Vi møter alle lagene rundt oss på tabellen på hjemmebane i høst. Dette blir gøy, sier Ingebretsen.

Mot Viking i Stavanger var det vertene som åpnet best, men etter en flott kombinasjon mellom Gustav Mendonca Wikheim og Iver Fossum, og et påfølgende skudd fra sistnevnte som gikk i mål via Iven Austbø, fikk Strømsgodset oppgjøret slik de ville ha det. De la seg tilbake, var kompakte, og utfordret på overganger.

Wikheim og Fossum har for øvrig til sammen vært sist eller nest sist på 26 av 48-scoringer denne sesongen. Sterke tall.

Viking fant aldri veien gjennom Godset-forsvaret, og måtte nøye seg med noen innlegg som Jørgen Horn og Gustav Valsvik enkelt tok seg av.

Først i 2. omgang fikk hjemmelaget truet Espen Bugge Pettersen. Keeperen var imidlertid både våken og tilstrekkelig akrobatisk på et frispark fra André Danielsen.

Siden ble det mer Viking. Mye mer Viking. Missen til islandske Jón Dadi Bödvarsson etter timen vil plage islendingen lenge. Med venstrefoten svingte han ballen over et ganske så åpent mål etter at Suleiman Abdullahi hadde gjort forarbeidet.

Etter scoringen et snaut kvarter før slutt gikk Viking for tre poeng, men selv om de lot Vidar Nisja komme inn på slutten, ebbet kampen ut i uavgjort.

Mye tilskuere på plass i Stavanger. 14.463 begynner å nærme seg utsolgt. Det blir det trolig neste uke når Sarpsborg kommer på besøk for semifinale i NM.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder