GODE KOMPISER: Stefan Johansen og Martin Ødegaard kjenner hverandre godt fra tiden i Strømsgodset. Her er de etter seieren mot Bulgaria på Ullevaal i oktober. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Johansen ber Ødegaard velge Celtic

Stefan Johansen (23) snakker ofte med Martin Ødegaard (15), og håper han kan klare å lokke talentet til å velge Celtic.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Martin er et utrolig talent, og jeg håper han kommer hit. Sjefen (Ronny Deila, journ.anm.) har vist i Norge at han er flink med unge spillere og at han gir dem en sjanse når de fortjener det, sier Johansen til The Scotsman.

Det finnes knapt en klubb i Europa som ikke har vist interesse for Martin Ødegaard. Nå i førjulstiden har 15-åringen vært på en aldri så liten runde for å trene med noen av de største – forrige uke ble han avbildet i samtaler med Brendan Rodgers på Liverpools treningsfelt, og denne uken har det blitt hevdet at Arsenal er neste stopp.

Men mens de store klubbene står klare og vifter med sjekkheftet, passer Stefan Johansen på å ta noen telefoner fra Skottland.

Tror Celtic vil passe

Johansen har vært i Celtic i snart ett år, og trives godt under Deila i den skotske storklubben.

Men han kan gjerne tenke seg mer norsk selskap. 23-åringen forteller til The Scotsman at han snakker en del med Ødegaard.

– Jeg har sagt at jeg tror Celtic kan være et bra valg for ham, sier Johansen.

Han tror måten klubben hans spiller på kan passe Ødegaard godt.

– Vi har mye ball, og det er det Martin liker. Han vil ha ballen og skape sjanser. Alle lag trenger en slik spiller.

Kampen om talentet

Selv om Ødegaard har trent med flere storklubber i høst, er ingenting avgjort om hvor han havner. Om en knapp uke fyller han 16 år, og det er en viktig dato for store klubber som vil ha en signatur – etter fylte 16 er det lettere å hente spillere.

SNAKKER OFTE SAMMEN: Stefan Johansen og Martin Ødegaard. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Spanske medier hevder at Real Madrid står klare til å skyve overgangspapirene bort til Ødegaard så snart han har tippet fra 15 til 16 år, og at det skal dreie seg om en femårskontrakt.

Antagelig vil de likevel få skarp konkurranse – blant klubbene som har vist interesse kan Barcelona, Manchester United, Manchester City, Bayern München, Ajax og Liverpool nevnes.

Johansen er helt trygg på at Ødegaard til slutt vil velge riktig.

– Han er en tålmodig gutt og veldig moden i måten han tenker på. Faren hans hjelper ham mye og er en flink fyr.

Vanskelig i Real

Men 23-åringen greier likevel ikke å la være å dytte kompisen sin litt i retning av Skottland.

– Det vil være vanskelig for en 15-åring å dra til Real Madrid og konkurrere om plassene med Ronaldo og Gareth Bale. Han vil neppe få spille med en gang hverken der eller i Barcelona.

Johansen fortsetter å lovprise Ødegaard overfor den skotske avisen, men én ting har han klart for seg:

– Jeg er sikker på han vil ta den rette avgjørelsen. Men om han kommer for å ta plassen min på laget, kan han bare bli hjemme i Norge!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder