HEDRET: Zlatan Ibrahimovic mottok mandag sin niende gullball i Sverige. Foto:Fredrik Sandberg,Afp

Zlatan kjempet mot tårene

Zlatan Ibrahimovic (33) mottok mandag sin niende gullball i Sverige. Likevel var det to andre spillere som fikk mest oppmerksomhet i superstjernens takketale.

  • Kjetil R. Anda

Artikkelen er over fem år gammel

Zlatan Ibrahimovic kjempet en intens kamp mot tårene da han mottok sin niende gullball i Sverige mandag.

– Hva sier man etter ni gullballer. Det er ikke mye å si. Gullballene taler for seg selv. Jeg lever fortsatt i guttedrømmen når det gjelder fotball. Alle gullballene og prisene jeg har fått er et bevis på at man har gjort noe bra og at man er god på det man gjør.

– Men det havner i skyggen av det som skjedde ... Altså Klas og Pontus. Jeg hadde selv en bror som gikk bort for noen måneder siden med lignende sykdom. Det finnes et liv ved siden av som er mye viktigere enn dette. Må de hvile i fred. En stor takk til alle som har hjulpet meg på og utenfor banen. Uten dere hadde ikke dette vært mulig, sa Ibrahimovic i talen.

Den svenske fotballveteranen Klas Ingesson tapte kampen mot kreften tidligere i høst. Tidligere Stabæk-spiller, Pontus Segerström, gikk også bort i høst etter samme sykdom. I tillegg mistet Zlatan broren sin i vår.

Zlatan blir tirsdag takket av Ingessons enke, Veronica.

- Jeg så fotballgallaen. Det var kjempesnilt av ham å gjøre en slik hylles. Det var fint og verdig, sier Veronica Ingesson til Expressen.

– Alt dette med gullballen og alt man lykkes med, det forsvinner jo. Hele den gleden forsvinner når noe slikt hender. Da vil jeg bare være med de nærmeste. Barna og familien, den familien jeg selv har bygget opp. Og familien med mamma, pappa, søsteren og lillebroren min. Alt det blir mye viktigere.

– Det kan svinge fort. Og det er det man ikke vil miste, det gjelder å nyte livet. Ta en dag om gangen og ta det som det komme, sier Zlatan i et eksklusivt intervju med Aftonbladet.

LES OGSÅ: Zlatan gir nytt bildet av sin «ansvarsløse» pappa

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GULLDRYSS: Zlatan mener det er trofeene han kommer til å huskes best for. Foto:Fredrik Sandberg,Afp

– Gammel? Nei

I samme intervju med Aftonbladet nekter Ibrahimovic for at han begynner å føle på alderen. I høst har skader gjort at han har mistet mange kamper for Paris Saint-Germain. Han har også gått glipp av EM-kvalifiseringskamper for Sverige.

– Nei, jeg føler meg kanon. Jeg har hatt to skader nå. Den første var i ribbeinet, mens den siste var i hælsenen. Man får takle den biten også, men at jeg skal være for gammel? Nei, det har jeg vist på banen at er tvilsomt.

– Jo eldre jeg blir, desto bedre blir jeg Så det tenker jeg ikke på. Jeg nyter spillet hver gang jeg får komme ut og kjenne på ballen, sier Ibrahimovic til Aftonbladet.

33-åringen var endelig tilbake i aksjon i PSGs 2-0-seier over den franske serielederen Marseille søndag. Han fikk et innhopp de siste 25 minuttene.

– Jeg føler meg bedre og bedre. Det tar tid å komme tilbake fra en hælskade, og jeg er blitt bygd opp igjen på riktig vis. Sakte, men sikkert blir jeg sterkere. Det viktigste nå som jeg er tilbake, er at jeg ikke får et tilbakefall.

– Tøft

Zlatan forteller at det har vært tungt å miste blant annet tre mesterligakamper for sin franske klubb.

– Det har vært tøft, men laget har fungert bra. Vi har vunnet de kampene vi behøvde å vinne. Det er det som gjør at man er et stort lag, at noen andre kan fylle opp en plass. Men jeg er ikke vant til å sitte på sidelinjen. Jeg har forsøkt å holde hodet høyt, være sterk og ha mye tålmodighet. Det gjelder å ta dag for dag.

Ibrahimovic har de siste årene vunnet to seriemesterskap med PSG. Han har også vært en tittelgrossist i klubber som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona og Milan.

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder