BUNNDUELL: Tromsøs Magnus Andersen i duell med Alexander Groven på Hønefoss. Bunnkampen på Alfheim endte 1-1 og Tromsø har gått 70 dager uten seier. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

BUNNDUELL: Tromsøs Magnus Andersen i duell med Alexander Groven på Hønefoss. Bunnkampen på Alfheim endte 1-1 og Tromsø har gått 70 dager uten seier. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

70 dager uten seier for Tromsø

TROMSØ (VG) (Tromsø-Hønefoss 1-1) I Europa har Tromsø imponert, men i serien fortsetter marerittet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Nils-Jarle Sætre
Siden Tromsø slo Lillestrøm 2-0 23. juni har gått 70 dager. Ni kamper i serien har gitt skarve tre poeng. Og ført TIL fra medaljejag til et nedrykkslag.

- Det er klart at vi er særdeles misfornøyd med 1-1 i dag. Vi må vinne slike kamper, sier Agnar Christensen til CMore etter kampen.

Mye i år har vært likt 2005-sesongen. Da tok også TIL seg til gruppespillet i Europa League mens de kjempet for å berge plassen. I kamp ni ble det heller ikke seier.

Og tålmodigheten var over hos TIL-ledelsen. Otto Ulseth fikk sparken og Steinar Nilsen tok over.

Fansen har de siste par ukene begynt å rope etter Nilsen, og ropene vil nok øke i uken som kommer. For med storseieren til Start er det blitt utrolig jevnt i bunnen av tabellen.

Hønefoss var fornøyd med å få med seg ett poeng.

- Ja, det var et godt poeng få med seg på en dag det tar lang tid før vi kommer gang. Det blir en høst med en tett bunnkamp så da tar vi med oss et viktig poeng her, slår Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud fast.

Scoringer

Gjestene Hønefoss slipper motstanderne til flest sjanser i eliteserien med seks per kamp. Og på den sjette etter 71 minutter så løsnet det endelig for vertene.

Tor Øyvind Hovda tabbet seg ut og mistet ballen til Zdenek Ondrasek som slo den forbi en Hønefoss-forsvarer. Han lot Thomas Drage ta over og han gjorde ingen feil alene med keeper Steve Clark. Dermed kunne TIL-spillerne endelig slippe jubelen løs.

Men to minutter før slutt tok Hovda revansj. En flott stikker til Riku Riski som plutselig var alene med Benny Lekström. Han gjorde ingen feil og dermed scoret Hønefoss på den førsrte virkelige store sjansen de hadde i kampen.

Stolpeskudd

Kampens første sjanse kom etter 13 miniutter. Josh Pritchard ble spilt fri inne i feltet og testet høyreslegga fra 12-13 meter. Han var svært nær scoring da ballen traff motsatt stolpe. Hønefoss fikk klarert returen.

Syv minutter senere fikk TIL to cornere. På den andre reddet Øyvind Hoås gjestene da han sto på streken og avklarte ballen som kom fra hodet til midtstopper Jaroslaw Fojut.

Og bare sekunder senere prøve Pritchard seg på nytt. Fra 20 meter fikk han skikkelig godt treff på ballen, men Steve Clark vartet opp med en flott redning.

I full lengde

Seks minutter senere var Clark nok en gang en reddende engel for gjestene. Fra 16 meter fikk Magnus Andersen veldig godt treff med venstrefoten og Clark måtte ut i full lengde for å få en hånd på ballen. Den trillet like utenfor stolpen.

Bare et par minutter senere kom Riku Riski gjennom på venstresiden. Hans Norbye tok igjen spissen, men ble driblet bort. Riski skjøt, men Koppinen fikk en fot på skuddet som havnet på bakre stolpe hos Hoås, men han fikk et dårlig treff på ballen og Benny Lekström plukket ned ballen på enkelt vis.

Ville ha straffe

Morten Moldskred kom inn for en skadet Hans Norbye fire minutter ut i andre omgang. Umiddelbart satte han fart på høyresiden og slo inn mot nærmeste stolpe. Clark rakk ballen like før Ondrasek og hindret scoring.

Syv minutter senere var Moldskred i sentrum igjen. En svak klarering fra Hønefoss og ballen havnet i beina på sunnmøringen som sto på 14 meter. Han skjøt umiddelbart, men ballen strøk utsiden av stolpen.

Bare minuttet senere ropte TIL-spillere på straffe. Remi Johansen skjøt og fra kort hold traff ballen Aleksander Solli i hånd. Men dommeren dømte i stedet corner til store protester fra Johansen og hans medspillere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder