Ber Martin Ødegaard (15) vrake Barcelona og Real Madrid

Pappa Ødegaard bekrefter dialog med den nederlandske klubben

BLI ELLER GÅ? Martin Ødegaard (til høyre) har så mange store klubber etter seg at han har et vanskelig valg å ta. Her nyter 15-åringen 2-1-seieren over Bulgaria tidligere i oktober sammen med Stefan Johansen. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB Scanpix

Frank de Boer bekrefter interesse til VG: Ajax-manageren: - Ødegaard vil få sjansen hos oss

Fotball-Europa ligger langflate etter Martin Ødegaard (15). Nå rykker Frank de Boer (44) ut for å friste ham til talentfabrikken Ajax.

  • Øyvind Knoph Askeland

Artikkelen er over fem år gammel

På direkte spørsmål fra VG bekrefter han at klubben ønsker å hente Martin Ødegaard til Amsterdam.

- Om han må velge, bør han velge Ajax. Her vil en spiller som ham få sjansen. Velger han et annet sted, som England, vil han ikke få mange muligheter. Hos oss kan han få prøve seg på førstelaget, sier de Boer.

15-åringen kan dermed gå i fotsporene til danske Christian Eriksen (22) og svenske Zlatan Ibrahimovic (33), som begge har fått en solid karriere etter opphold i Ajax.

Den tidligere forsvarskjempen de Boer har 112 landskamper for Nederland, har selv spilt i Ajax og vært sjef for det anerkjente ungdomsakademiet. De siste fire årene har han vært manager i klubben.

Fraråder Real Madrid

Som VG tidligere har avslørt er de spanske storklubbene Barcelona og Real Madrid med i jakten på Strømsgodset-spillerens signatur, men overfor offentligheten har ingen av dem gått like hardt ut som de Boer med sin interesse for 15-åringen.

- I Madrid venter de ikke på en gutt som ham. Der blir han kanskje sendt på lån og det vil ta lang tid før han eventuelt får prøve seg. Om jeg var ham ville jeg valgt Ajax på grunn av det gode akademiet og at han kan ta neste skritt her. Kanskje blir han klar for større oppgaver allerede som 20-21-åring, sier de Boer.

Den 44 år gamle manageren har ledet Ajax til fire strake ligatitler siden 2010. Fire strake trofeer har ingen andre tatt i æresdivisjonens historie.

De Boer om 15-åringen: - Vanvittig

Foruten å være stor i den nederlandske klubben, har de Boer også en stor historie i Barcelona, laget Ajax tapte 1-3 for i tirsdagens Champions League-kamp. Fra 1999 til 2003 spilte han rundt 150 kamper for klubben som også vil ha Martin Ødegaard.

KOMMENTAR:Den rette veien til suksess

Da temaet skiftet fra Ajax’ ungdomsakademi til en talentfull 15-åring i VGs samtale med de Boer, var han kjapp til å presisere at han vet hvem Ødegaard er.

- Ja, jeg har sett noen bilder og klipp av ham. Han fyller 16 år i desember og det han har gjort i en alder av 15 er utrolig. Det er fantastisk at han kan konkurrere på øverste nivå (i Norge) allerede. Ut fra det jeg har sett er han en sterk dribler, har en fantastisk ballkontroll og så kan han score mål. Det er vanvittig å se at en så ung spiller kan gjøre det så bra, sier de Boer.

Skandinavisk talentlag

Manageren nevner Tottenham-spillerne Christian Eriksen og Jan Vertonghen som eksempler på hvordan Ajax-akademiet fungerer. Mens midtbanespilleren Eriksen var 21 år da han gikk til Tottenham, var Vertonghen 25.

- I Ajax er målet å utvikle spillere til førstelaget og at de spiller der til de er 22-25 år. Når du er 25 er du enten god nok for større klubber og turneringer eller så er du det ikke. Men gjør du det godt i Ajax, blir du hentet av større klubber, sier de Boer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TALENTTRENER: Ajax' manager Frank de Boer, her på Camp Nou før møtet med Barcelona, har lang fartstid i den nederlandske klubben og mener Martin Ødegaard vil passe perfekt inn. Foto:Josep Lago,AFP

Klubb-besøk etter sesongen

Det er Martin Ødegaards far, Hans Erik Ødegaard, som forholder seg til henvendelser fra klubber. Han er smigret over de Boers skryt av sønnen.

- Hva skal jeg si? Det er hyggelig at han sier det om Martin. Samtidig er han jo ansatt i Ajax. At han prater Ajax opp, er kanskje ikke så overraskende. Jeg har pratet med mange, noen prater sin egen klubb opp og andre klubber ned, mens andre kun snakker sin klubb opp. Sånn er det i en prosess som dette, sier Ødegaard.

Han bekrefter at han har vært i dialog med Ajax’ representant i Norge, men sier ingenting er avgjort ennå.

- Det er som vi har sagt hele tiden at Martin kommer til å besøke noen klubber når det er tid til det etter sesongen. Hvem, når og hvor har vi ikke tatt standpunkt til ennå, sier Ødegaard.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder