IMPONERT: Danmarks landslagssjef Morten Olsen (innfelt) er imponert av Mats Møller Dæhli - her i aksjon i kveldens landskamp mot Danmark. Foto: NTB Scanpix

IMPONERT: Danmarks landslagssjef Morten Olsen (innfelt) er imponert av Mats Møller Dæhli - her i aksjon i kveldens landskamp mot Danmark. Foto: NTB Scanpix

Danske-Olsen: - Han er en herlig «boldspiller»

HERNING (VG) Danmarks landslagssjef Morten Olsen (64) er blant dem som roser Mats Møller Dæhli (18) etter debuten, men danskenes spisstjerne Nicklas Bendtner (25) la ikke merke til 18-åringen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Han er en herlig «boldspiller». Som kan sette opp andre. Det er spennende. Norge kunne fort fått uavgjort og kanskje vunnet, sier Morten Olsen til VG på pressekonferansen etter danskenes 2-1-seier over Norge i Herning.

Han påpeker at Dæhli har fortid i Manchester United og spiller i Molde nå. Så den mangeårige danske landslagssjefen har tydeligvis merket seg Norges 18-åring.

Dæhli fikk sin landslagsdebut iført trøye nummer 20 da han entret MCH Arena i Herning en halvtime før slutt i privatlandskampen som endte med 2-1-seier til Danmark.
Molde-spilleren rakk å sette sitt preg på kampen. Han søkte ballen, vartet opp med noen overstegsfinter og burde fått en assist da han spilte fri Mohammed Abdellaoue.

- Det var stort. Veldig gøy. Det er synd vi ikke vinner, men det går an å tro på dette laget. Vi skaper mye og er offensive i hodet, sier en nydusjet Dæhli til VG etter landslagdåpen.

REFERAT: Vi fulgte Danmark-Norge direkte

- Jeg hadde én ting i hodet og det er å vise hvilken fotballspiller jeg er. Du har mye forventninger, og det er mye snakk, men av og til må du bare gripe de sjansene du får, legger han til.

- Er det naturlig for deg å slå overstegsfinter?

- Jeg vet ikke. Det eneste jeg hadde i hodet var å vise hvilken fotballspiller jeg er. Det er naturlig for meg at jeg er ballsøkende. Det er da jeg er best.

Jarstein imponert

Norges keeper Rune Almenning Jarstein spilte en bunnsolid kamp, men måtte til slutt se danskene score 2-1-målet like før slutt. Da keeperen møtte pressen var han opptatt av å rose debutant Dæhli, samtidig som han ergret seg over tapet.

- Hvor gammel er gutten? 18 år? Han viser at i det går an å være ung og god i Norge. Du ser han har nivået inne, sier Jarstein.

Danskenes Arsenal-spiss Nicklas Bendtner ble tatt av banen da
Dæhli kom inn. Han så den siste halvtimen fra sidelinjen, men han la ikke spesielt merke til Dæhli.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg så ikke én spiler. Jeg så kampen som en nøytral da jeg gikk ut, sier Bendtner til VG.

- Vant Danmark fortjent?

- Jeg synes uavgjort ville vært rettferdig. Vi viste litt klasse da vi vant kampen på slutten, men når vi ser på hele kampen, så var uavgjort et rettferdig resultat.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GJENSIDIG RESPEKT: Mats Møller Dæhli og Nicklas Bendtner takker hverandre for kampen. Foto: NTB Scanpix

Liverpools Daniel Agger var diplomatisk i svaret da VG spurte stilte spørsmål om det norske talentet.

- Jeg synes Norge som helhet spilte godt. De arbeidet for hverandre og løp for hverandre, og det er vanskelig å håndtere, sier Agger.

Tirsdag kan Dæhli få sin landslagsdebut fra start på hjemme-hjemmebane når Norge møter Skottland i Molde. 18-åringen vil ikke snakke seg selv inn på laget.

- Nei, jeg føler ingenting. Jeg fikk en halvtime på å vise meg frem, og jeg føler at jeg gjorde det. Jeg vil ikke si noe mer enn det, vi får se hvilket lag han tar ut, så er jeg klar for det, sier Dæhli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder