Rashford herjet og satte debutant Lukaku i skyggen

(LA Galaxy - Manchester United 2-5) 800-millionersmannen Romelu Lukaku (24) havnet i skyggen av Marcus Rashford (19) da Manchester United startet sin USA-tur i natt norsk tid.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Rashford er profesjonell, han har gode holdninger. Sist sesong scoret han kanskje ikke så mange mål og bommet på noen sjanser, men det var ikke noen dramatikk rundt det. Det var heller en del av utviklingen hans. Vi vet han kommer til å score flere mål enn sist sesong, sier José Mourinho om 19-åringen, som av Manchester Evening News ble kåret til banens soleklart beste med sin 9'er på spillerbørsen.

Sist sesong fikk Rashford riktignok stempelet «spiss-komet» og «supertalent», men var aldri i nærheten av for eksempel Zlatan Ibrahimovic. Svensken noterte seg for 17 mål på 28 kamper i ligaen. Rashford bokførte fem scoringer på sine 32 kamper. Nå mener Manchester United-manageren at Rashford har mer å fare med kommende sesong.

I natt viste Rashford hvilket tempo han har inne og hvilken avslutter han er. Unggutten scoret to ganger de 45 minuttene han fikk på banen fra start mot LA Galaxy.

Lest denne? Mourinho åpner for ny Zlatan-kontrakt

LEVERTE: La Galaxys Daniel Steres (høyre) er tilskuer når Marcus Rashford setter inn ett av sine to mål i treningskampen i natt. Foto: Harry How AFP

– Lærer mye

Kampen var ikke mer enn to minutter gammel da Jesse Lingard presset frem en feil hos amerikanerne. Rashford utnyttet feilen til det fulle. Alene med keeper gjorde han ingen feil og bredsidet inn ledelsen fra rundt 16 meters hold.

18 minutter senere var Rashford på farten igjen. Igjen var det ambisiøst spill på egen halvdel som førte til at LA Galaxy mistet ballen. Juan Mata fikk rettvendt seg på drøye 20 meter og spilte videre til hurtigtoget på topp. Igjen var Rashford iskald alene med keeper.

– På samme tid i fjor sa alle at det ville bli vanskelig å bruke ham, men han var blant de som leverte topp prestasjoner i hele fjor, noe som var bra for utviklingen hans. Han spilte i Europa League, viktige kamper, og han lærer mye, sier José Mourinho til klubbens hjemmeside.

Les også: Pogba avslører Lukaku-hemmelighet

AVMÅLT FEIRING: Henrikh Mkhitaryan har akkurat satt inn 4-0-målet for Manchester United mot LA Galaxy. Romelu Lukaku (venstre) og Anthony Martial (med ryggen til) gratulerer. Foto: Harry How AFP

Lukaku- og Lindelöf-debut

Omgangen var godt over halvspilt da Marouane Fellaini sørget for 3-0. Lingards forarbeid var praktfullt og fra dødlinja fant han belgieren på full fart inn i feltet. Fellaini hadde ingen problemer med å plassere ballen i mål bak en sjanseløs keeper.

Mourinho gjorde deretter hele 11 endringer i pausen. Svenske Victor Lindelöf og Romelu Lukaku fikk dermed sin debut i den røde trøya.

Men eks Everton-spiller Lukaku fikk ingen scoring i sin aller første Manchester United-kamp. Istedet var det Henrikh Mkhitaryan og Anthony Martial som økte ledelsen til 5-0.

Mourinho var fornøyd med Lukakus første kamp.

– Å sammenligne ham med Rooney (som har gått andre veien, nemlig til Everton) går ikke an, fordi Rooney var ikke spiss for oss. Lukaku er mer en boksspiss. Han er jobber med feilvendt, han er rask og i dag viste han at han er en lagspiller. Han er ikke bekymret for seg selv, men for om laget utvikler seg, sier Mourinho til manutd.com.

På tampen fikk amerikanerne to trøstemål signert Giovani dos Santos og David Romney. Dermed endte det 5-2 i USA.

PS: Manchester United fortsetter nå sin rundtur i USA. 17. juli venter Real Salt Lake i Utah. Deretter skal de i tur og orden opp mot gigantene Manchester City, Real Madrid og Barcelona fra 20. - 26. juli. Så skal rødtrøyene til Norge og møte Vålerenga den 30. juli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder