POPULÆR MANN: Zlatan Ibrahimovic leverte varene på onsdagens pressekonferanse. Foto: Scanpix/AFP.

Zlatans religionstale møtt med applaus

(VG Nett) Zlatan Ibrahimovic (30) har alltid vært varsom med å avsløre sitt livssyn. I Paris lettet han litt på sløret - og fikk applaus.

  • Marius Vik

Artikkelen er over syv år gammel

Zlatan Ibrahimovic har for vane å komme med gullkorn der pressen er samlet, og da han onsdag ble presentert som Paris Saint-Germain-spiller levert skåningen som vanlig varene.

Under den tre kvarter lange pressekonferansen var den svenske landslagsstjernen innom temaer som Milan, Italia, PSG, fransk fotball og livet i Paris.

Blant gullkornene var sitatet om at «jeg kjenner ikke alle spillerne i den franske ligaen, men de vet hvem jeg er», men mest oppsikt vakte spissen da han ble spurt om sitt livssyn.

- Fotball er en religion der alle er velkommen

Ifølge Expressen påpekte en fransk journalist at Zlatans ene forelder er katolikk, mens den andre er muslim, og han undret derfor hvilken religion den ferske PSG-spilleren praktiserte.

Les også: Zlatan er klar for PSG

Ibrahimovic, oppvokst i et sekularisert Sverige, svarte på sedvanlig vis:

- Jeg har vokst opp i Sverige.. La oss si at jeg følger meg selv. Religion har ingen ting å gjøre med fotball, men jeg tror at fotball i seg selv er en religion - der alle er velkommen.

GLEDET BYEN: Zlatan Ibrahimovic viste frem trikseferdighetene foran Eiffeltårnet. Foto: Scanpix/AFP.

Uttalelsen ble møtt med applaus på ettermiddagens pressekonferanse, og i den franske hovedstaden er nyervervelsen møtt med stor entusiasme.

- Spillere som Zlatan gir deg alt, sa sportsdirektør Leonardo på pressekonferansen.

Lagkompis Marco Verratti er også fornøyd.

- For meg er det en stor dimensjon å få se Ibrahimovic og andre på så nært hold, det gir meg mye. Det er et vakkert eventyr som begynner for meg nå, sier midtbanespilleren.

Målet: Vinne Champions League

Hovedstadsklubben har brukt store summer på overgangsmarkedet etter at de i fjor fikk arabiske eiere. President Nasser Al-Khelaifi var blant de mange som hyllet superervervelsen onsdag ettermiddag, og ambisjonsnivået er klart.

- Zlatan kommer til å tilføre både PSG og den franske ligaen mye. Vi kan bli konkurransedyktige i Champions League allerede neste sesong... Kanskje vil vi ikke vinne turneringen med en gang, men i fremtiden. Eller hvorfor ikke allerede nå?

Til tross for at Ibrahimovic har vunnet det som kan i de respektive ligaene han har vært i, er Champions League-trofeet et av få trofeer han fortsatt står uten. Han blir i alle fall betalt godt for at han skal få det (til) denne gangen - drøyt 100 millioner i året, pluss bonuser. I svensk media kommenteres det kjølig hva det betyr i fedrelandet:

Zlatan Ibrahimovic tjener det samme om dagens som en svensk sykepleier tjener i året.

Les også

Mer om

  1. Internasjonal fotball

Flere artikler

  1. Pluss content

    Dette er årets franske julegave

  2. Zlatan er litt for sjelden best når det gjelder

  3. Han er langt mer målfarlig UTEN Zlatan

  4. Zlatan mot debut i lokalderby lørdag: – Ikke normalt, dødelig menneske

  5. Derfor betyr Champions League så mye for Zlatan

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder