King «gir» spissplassen til Pedersen

Blackburn-spilleren vil være kantspiller for U21-landslaget

HERZLIYA PITUACH (VG Nett) Joshua King (21) vil ikke ta opp spisskampen med Marcus Pedersen (23). Han ser på seg selv som en kantspiller på U21-landslaget.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Jeg synes Marcus gjorde en knalljobb mot England, og mener at han bør starte som spiss, sier King.

VG møter de to kraftpluggene ved en strandbar i Herzliya Pituach i Israel. Det er en god tone mellom dem. King beskriver Pedersen som «bleik som en fis» på VGs spørsmål om hvem som er mest strandløve av dem.

Blackburn-spilleren, som har snudd capen bak frem og går rundt i en kort shorts, var ren spiss for A-landslaget mot Albania. Men det er en rolle han ikke vil bekle på U21-landslaget.

- Jeg har spilt venstre- og høyrekant på dette U21-landslagslaget i kvaliken, så spissplassen gir jeg til Marcus. Men selvfølgelig har jeg lyst å starte - enten det er på flanken eller som back, sier King.

- God form

Marcus Pedersen takker for tilliten fra lagkameraten.

- Det er hyggelig å høre. Jeg har alltid pleid å spille med Joshua på venstre når han har vært her, så det er like greit at vi spiller sammen, sier Pedersen.

Han fylte 23 år lørdag. Det ble markert med målgivende og oppofrende spill i 3-1-seieren over England i U21-EM.

- Jeg føler meg i ganske god form. Jeg har hatt en lang og god sesong uten skader.

Seieren gjør at Norge nesten er klare for semifinale. Eneste mulighet for Israel er at Norge taper mot Italia, mens Israel slår England med så mange mål at de går forbi Norge på bedre målforskjell.

U21-sjef Tor Ole Skullerud sier til VG at han kan bruke King både som spiss og kant.

- Jeg har spilt en halv sesong i Blackburn på kanten, og det er det jeg har spilt på U21-landslaget. De fleste spillerne på dette laget er vant til å ha meg der, sier King selv.

- Misforstått

Etter England-kampen uttalte King at han aldri hadde vært så tent.

- Jeg var mer tent i dag enn mot Albania i går - og da spilte jeg jo. Det er helt sykt, sa han.

Utsagnet fikk enkelte til å reagere.

- Det ble helt klart misforstått. Jeg så videoene på VGTV og jeg skjønte at Åge Hareide i hvert fall forsto. Det er mye større å være med på A-landslaget. Jeg tror folk misforsto det litt. Det er A-landslaget vi alle jobber for å komme på.

- Jeg var veldig tent. Vi hadde akkurat slått England 3-1 og jeg hadde kommet fra en liten nedtur i Albania, forklarer han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder