FEM: Erling Braut Haaland (22) scoret fem mål mot RB Leipzig tirsdag. Men det er denne scoringen som trekkes frem som bemerkelsesverdig.

Haaland og Manchester City hylles for taktisk grep: − Bemerkelsesverdig

Etter Erling Braut Haalands oppvisning og fem scoringer, trakk ekspertene på BT Sport frem ett av målene som helt spesielt. Den norske superstjernen svarer at det må Manchester City gjøre mer av.

Publisert:

– Jeg er litt uklar i hodet nå, sa Erling Braut Haaland til BT Sport etter at han fikk spørsmål om hva som var favorittmålet hans i 7–0-seieren over Leipzig tirsdag.

Men det var et mål, som både sto høyt i kurs hos den norske 22-åringen, men også hos trener Pep Guardiola – og det engelske ekspertpanelet:

2–0-scoringen.

– Denne scoringen er bemerkelsesverdig på alle mulige måter, sier BT Sports-ekspert Joleon Lescott.

78 sekunder etter at Haaland sendte Manchester City i ledelsen på et omdiskutert straffespark, doblet jærbuen ved å heade inn en retur fra kloss hold.

Med tunnelsyn vil noen påpeke at det kun er en «tap-in», men forarbeidet – med Haaland selv i hovedrollen – er grunnen til at han kunne stange inn 2–0-målet upresset.

– Vi jobbet med press-spillet i går. Hver kamp – vi må løpe og presse dem fordi vi er så gode på å gjenvinne ballen og angripe når Kevin (De Bruyne) får ballen. Etter mitt syn burde vi gjøre dette mer, forklarer Haaland.

Etter 1–0-målet ville Haaland ha mer og stormet mot Leipzig-spillerne like etter tyskernes avspark. Ballen ble således spilt bakover mot Leipzig-keeper Janis Blaswich, som ble tvunget til å slå feilpasning etter et intenst press fra Haaland.

Skjermdumper med tillatelse fra TV 2:

1 / 3
Her presser Erling Braut Haaland keeper.

Midtstopper Manuel Akanji slo ballen umiddelbart tilbake, og der var Haaland nok en gang på plass.

Han headet ballen i retning stjernemakker Kevin De Bruyne, som smadret ballen i treverket fra langt hold, men på rett sted til rett tid til å pirke inn scoringen, var selvfølgelig Haaland.

– Sammenlignet med i fjor, kan vi spille annerledes med en spiss i bakrom. Det er det jeg prøver å bidra med.

Grafikk: www.sofascore.com

Pep Guardiola istemmer med sin rekordmann på topp.

– Det høye presset vårt var veldig, veldig bra. Vi spiller veldig bra – med og uten ballen, sier Guardiola til BT Sport.

RB-Leipzig-trener Marco Rose uttalte til samme kanal at Citys presspill kom overraskende på ham og laget.

Erling Braut Haaland var også innom CBS-studio, bestående av Jamie Carragher, Micah Richards og Thierry Henry.

– Hva kan du bli bedre på? spør sistnevnte.

– Alt, svarer Haaland først – og lister opp både venstre fot, høyre fot, headinger og kombinasjoner. Men så legger han til:

– Skal jeg velge en, er det kanskje å hjelpe de andre spillerne til å bli bedre. Få dem i bedre posisjoner, droppe ned, få de andre angrepsspillerne i posisjonene de ønsker, utdyper nordmannen.

2–0: Erling Braut Haaland gliser bredt etter sitt andre av fem mål på Champions League-kvelden.

Etter Qatar-VM har nordmannen blitt kritisert av flere eksperter – og samme Henry har nylig uttalt at Borussia Dortmund ikke savner Haaland. Ståle Solbakken gjentok at kritikken av Haaland er «absurd» på tirsdagens pressekonferanse der den norske landslagssjefen presenterte troppen til kampene mot Spania og Georgia.

Samtidig mente han å se en slags endring rundt Haalands spissrolle i City:

– Han jobber hardt og er mer delaktig i spillet deres. De bruker ham oftere nå enn det dem gjorde en periode. Det er null faresignaler. Han spiller på et av Europas beste lag. Han har sannsynligvis den mest meritterte og beste treneren, så det kan ikke bli bedre, sa Solbakken.

Rosenborg-trener Kjetil Rekdal var i det festlige hjørnet underveis i kampen og gjorde et poeng ut av kritikken som har vært rettet mot jærbuen:

Publisert:
Se mer statistikk for Champions League på VG Live.
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no