- DEILIG: Jørgen Horn og lagkameratene feirer 2-0-målet til Nendad Srerckovic. Foto: Jostein Magnussen/VG

- DEILIG: Jørgen Horn og lagkameratene feirer 2-0-målet til Nendad Srerckovic. Foto: Jostein Magnussen/VG

FFK-kaptein Jørgen Horn: - Usedvanlig deilig

Viktig Fredrikstad-seier i målkalas

(VG Nett) (Fredrikstad - Odd Grenland 4-2) Odd Grenland reduserte to ganger, men hjemmelaget holdt unna og tok tre viktige poeng i kampen mot nedrykk fra eliteserien.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Laget fra plankebyen ligger nå på kvalifiseringsplass før resten av runden spilles i helgen.

VG Live: Slik var FFK - Odd

De tre poengene kan vise seg å bli svært viktige når sesongen avsluttes senere i november.

- Dette var usedvanlig deilig. Vi fikk en tidlig scoring og både to og tre før pause. Vi burde drept kampen på 4-0, men roter oss litt bort på slutten, sier FFKs Jørgen Horn til Max etter kampslutt.

Til tross for at Odd Grenland kom tilbake, kunne han i likhet med trener Trond Amundsen konstatere at det holdt helt inn.

- Jeg følte meg trygg og er veldig fornøyd med tre poeng. Om vi klarer oss er veldig avhengig av andre resultater, men det er klart gledelig å ligge på kvalikkplass, sier Amundsen til Max.

Det var Fredrikstad også som øyeblikkelig tok initiativet i den viktige hjemmekampen og fikk uttelling etter bare ti minutter. Nenad Sreckovic slo et hjørnespark langs bakken og ballen ble klarert rett opp i lufta.

Da den falt ned sto Ole Jørgen Halvorsen klar til å skyte. Avslutningen gikk gjennom samtlige i feltet og kontant i mål.

Solid FFK-ledelse til pause

Hjemmelaget fikk etter hvert flere frispark ved Odd Grenlands 16-meter. Sreckovic fikk prøve seg alle gangene og fra høyrekanten av feltet ble det fullklaff.

Innlegget fra serberen gikk over alle i feltet og rett i mål. Dermed hadde det hardt pressede FFK-laget en 2-0-ledelse etter en drøy halvtime på Fredrikstad stadion.

Og like før pause økte Martin Pusic ledelsen for Fredrikstad. Andreas Landgren la inn fra høyrekanten og i feltet var spissen god. Han kjempet til seg plass og headet inn 3-0-scoringen.

Økte til 4-0

Fredrikstad var svært effektive i de første 45 minuttene og etter hvilen virket laget å være fornøyd med å holde på ledelsen. Odd Grenland fikk ha ballen i laget - uten å skape de helt store sjansene.

Dermed kunne hjemmelaget kontre inn nok en scoring drøyt 20 minutter før slutt. Fredrikstad brøt ved Robert Stene. Han drev fremover og sentret til Halvorsen. Fra kort hold avsluttet han i lengste hjørne og satt med det sitt andre mål for kvelden.

Prøvde seg på snuoperasjon

Etter pause kom Adem Güven inn for gjestene. Han var god hele omgangen og fikk også en scoring. Simen Brenne la inn i feltet og Güven vant duellen med en FFK-forsvarer. Med hodet styrte han ballen via stolpen og i mål.

Fem minutter før slutt reduserte gjestene igjen. Brenne fikk god tid i feltet til Fredrikstad, dro ballen over på sitt venstrebein og satt ballen nede i høyre hjørne for keeper Masalin.

Dermed var det nerve i kampen de siste minuttene, men Odd Grenland kom aldri nærmere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder