21-åringen innrømmer overfor VG Nett at han er lei benketilværelsen i Vitesse

TILBAKE TIL NORGE: Marcus Pedersen, her på Vitesse-trening i fjor, leies ut til Vålerenga. Foto: Jørgen Braastad

Marcus Pedersen leies ut til Vålerenga

OSLO/LA MANGA (VG Nett) Marcus Pedersen (21) er klar for Vålerenga. Spissen leies inn frem til sommeren, og Oslo-klubben har også sikret seg opsjon på kjøp.

  • Wegard Bakkehaug
  • Marius Vik
  • Christine Bergby

Artikkelen er over åtte år gammel

Vålerenga vil ikke bekrefte overgangen, men VG Nett vet at klubben er enige med Vitesse Arnhem om en låneavtale frem til sommeren med opsjon på kjøp.

Onsdag kveld gikk også Vålerenga selv ut med nyheten om at Pedersen var klar for klubben.

Det var TV 2 som onsdag meldte om Pedersen-overgangen, at spissen skulle være på et fly til La Manga og ta plass på benken allerede i kveldens kamp mot Dnipro. Overfor VG Nett avkrefter Pedersen selv dette.

- Dette var nytt for meg. Jeg er i Nederland nå, sier Pedersen, som ikke ønsker å kommentere overgangen ytterligere, til VG Nett i 12.45-tiden.

VG Nett vet at Pedersen ikke kommer til å spille onsdag kveld selv om han står som innbytter på lagoppstillingen Vålerenga har levert inn til sekretariatet på La Manga. Det gjør derimot Joachim Thomassen - dagen etter overgangen fra FFK.

- Vi ser etter muligheter. Jeg orker ikke sitte på benken og se på lenger. Men dette får vi ta når det kommer, sier Hamar-gutten.

Pedersen scoret 17 mål på 40 eliteseriekamper for Strømsgodset før han sommeren 2010 ble solgt til Vitesse for rundt 12 millioner kroner. I Nederland har 21-åringen slitt med skader og lite spilletid.

Denne sesongen har Hamar-gutten spilt kun 470 minutter fordelt på fem kamper fra start og fem korte innhopp. Det har resultert i ett cupmål mot ADO den Haag.

Presenteres i kveld

Vålerenga-ledelsen ønsker ikke å kommentere Pedersen-overgangen nå, men etter det VG Nett forstår vil leieavtalen bli offentliggjort etter kampen mot Dnipro onsdag kveld.

Viking-manager Åge Hareide fortalte i helgen at han hadde snakket med agent Jack Karadas om Marcus Pedersen. Samtidig meldte VG Nett at også Vålerenga har vært ute etter spissen den siste tiden.

I romjulen sa Karadas til VG Nett at norsk eliteserie ikke var en aktuell liga for Pedersen selv om han har slitt benken i Vitesse etter overgangen fra Strømsgodset sommeren 2010.

Tror på Pedersen

Da VG Nett konfronterte Karadas med denne uttalelsen, og spurte om en overgang til Norge fortsatt ikke var aktuelt tidligere denne uken, svarte agenten:

- Dette kan jeg dessverre ikke kommentere på nåværende tidspunkt.

NRK-ekspert Karl Petter Løken mener det har ligget i kortene at Pedersen skulle ende i Oslo-klubben. Han mener det er en spiller som kommer til å forsterke laget.

- Han har vist seg som en stabil målscorer, noe som vil være viktig for Vålerenga. Jeg tror denne signeringen kan være en opptur for begge parter. Både signeringene av Thomassen og Pedersen viser at Vålerenga ikke vil selge seg helt bort. Men med tanke på spillerne de har mistet er de nok på status quo. Det er gode og stabile spillere, men en het gullkandidat er ikke Vålerenga på papiret nå, sier Løken.

Vålerengas lag mot Dnipro: Gudmund Taksdal Kongshavn - Dawda Leigh, André Muri, Andreas Nordvik, Joachim Thomassen - Kristofer Hæstad, Fegor Ogude - Veigar Páll Gunnarsson - Morten Berre, Håvard Nielsen, Abdurahim Laajab.

Mer om

  1. Vålerenga Fotball
  2. Nederlandsk fotball

Flere artikler

  1. Marcus Pedersen: - Ønsker meg ut igjen en gang

  2. Viking i samtaler om Marcus Pedersen

  3. Deila: - Vålerenga har gjort et scoop

  4. Pedersen vraket Molde - blir Brann-spiller

  5. Pedersen på vei til Molde: - Er her for å se på mulighetene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder