SETTER KNEET I LÅRET: Odds Kenneth Dokken dundrer her knnet inn i låret til Aalesunds Johan Arneng. Foto: TV 2

Her sparker Dokken ned Arneng

ÅLESUND (VG Nett) (AaFK - Odd 1-0) Tor Hogne Aarøy sendte AaFK til sin aller første NM-finale i kampen som også vil bli husket for Kenneth Dokkens nedsparking av Johan Arneng.

  • Einar Orten Trovåg
  • Gunnar Bøthun
  • Lillian Holden

Artikkelen er over ti år gammel


- Nå må vi slutte med det tullet der. Vi kan ikke holde på med sparking og slag mot hverande i fotballen. Vi har sett altfor mange slike episoder i det siste, sier han og trekker frem Thioune/Ramovic-saken forrige helg som et tilfeldig eksempel.

- Kutt ut! Slik vil vi ikke ha det, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal til VG Nett.

Sparket i slutten av kampen var mildt sagt overraskende. Dette skjedde:

Aalesund bygger opp et godt angrep mot Odd-målet, og Johan Arneng står feilvendt og sender ballen ut igjen. Etter at han har spilt fra seg ballen kommer Kenneth Dokken løpende mot Arneng, og kjører kneet i låret til Aalesund-kapteinen, som blir liggende nede på gressmatta etter sparket.

Intensiteten og kraften i sparket levnet ingen tvil om at det var ment for å skade Arneng.

- Jeg taklet ham like før og han ble vel litt sur for det. Han satte kneet rett i låret mitt. Det er veldig idiotisk gjort, sier Arneng til TV 2 Sporten.

VG Nett-leser:- Stygg sak. Her må NFF statuere et eksempel. Har vært en del tull på banen i år. Gi ham 5 kamper.Diskutér sparket her!

Verken hoveddommer Roy Helge Olsen eller fjerdedommeren fikk med seg den stygge etterslengeren fra Dokken.

- Nå må NFF sette seg ned og se alle kampene på video og luke ut de som slår og sparker på den måten. De må få straff.

- Da jeg spilte fotball gjorde jeg aldri slike ting som dette. Hadde en spiller som jeg trener gjort noe sånt på kamp eller trening, hadde han fått hørt det så ørene flagrer, sier Rekdal til VG Nett.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker sammenlignet Dokkens spark med situasjonen mellom Marco Materazzi og Zinedine Zidane i VM-finalen i 2006, der førstnevnte ble sendt rett i dørken av en springskalle i brystet fra den franske kapteinen. Også den situasjonen skjedde langt unna der ballen var, og var meget stygg.

VGLIVE:Slik var kampen!

En spiller kan straffes i etterkant for forseelser på banen, om ikke dommer-kvartetten har fått med seg situasjonen.

Møter Molde

AVGJØRELSEN: Her sender Thor Hogne Aarøy Aalesund til cupfinalen på Ullevaal. Foto: Scanpix

Aalesund er nå klare for finale på Ullevaal, og der møter de erkerival og storebror Molde, som i går sikret seg finalebilletten etter en svært dramatisk semifinale mot Vålerenga.

Aarøy ordnet opp

Kampen var målløs helt til det var spilt en time. Da vant AaFK ballen inne på egen halvdel. Fredrik Carlsen forserte seg fint fremover, før han slo ut til høyrekant Alexander Mathisen. Både Pablo Herrera og Tor Hogne Aarøy kom på sugende løp. Førstnevnte stod i offside, men det gjorde ikke Aarøy, som kom først på ballen og breisidet den i mål fra fem meter.

Det var Odd som hadde styrt kampen etter pause. Slik var det ikke de første 45 minuttene. Da var Odd fryktelig tamme. De fikk sjelden til mer en pasning i laget, og Simen Brenne med flere brente ofte av fra helt meningsløse posisjoner, med tilsvarende resultat.

AaFK-press før pause

Mens Odd ikke skapte en eneste skikkelig sjanse, spilte AaFK seg til tre gode muligheter. Etter sju minutter var Tor Hogne Aarøy nær ved å stusse en corner i mål, men Arni Gautur Arason var på plass. En halvtime senere var Amund Skiri nær på et skudd fra kort hold, men også da var Arason våken. Like før pause headet Aarøy over etter et presist innlegg fra Pablo Herrera.

Aarøy som stopper

Utover i 2. Omgang presset Odd voldsomt, men uten å klare å skape store sjanser ut av det før på overtid. Da slo Anders Lindegaard til med en kjemperedning på et skudd fra Kovacs.

AaFK la seg bak på med Aarøy som ekstra stopper på tampen for å ri stormen av.

Dermed kan AaFK starte oppladningen til deres første cupfinale noensinne. Mot erkerival Molde.

TIL ULLEVAAL: Aalesunds (f.v.) Fredrik Carlsen, Didrik Fløtre, Tor Hogne Aarøy, Jonathan Parr og Anders Lindegaard jubler etter 1-0 seieren som fører de oransje til derby-finale mot Molde. Foto: Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder