HAR AMBISJONER: LSK-trener Magnus Haglund, her fotografert under en kamp mot Fredrikstad i juli i år. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix

Haglund: - Lillestrøm bygger et gullag

Har hentet 15 spillere

Vil utfordre om gullet allerede neste år

SANDNES (VG Nett) Lillestrøm henter spillere i et voldsomt tempo. Trener Magnus Haglund tror laget kan være med og kjempe om gull allerede neste år.

Joar Time
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det kan være litt utfordrende med så mange spillere inn, men samtidig er det en tanke bak det hele. Vi er bevisste om strategien, men det vil ta noe tid å komme dit vi vil med så mange spillere inn, sier Magnus Haglund til VG Nett etter at han hadde sett laget sitt kjempe seg til tre poeng i Sandnes.

VG Live i kveld: Stabæk - Brann kl. 19.00!

- Når tror du Lillestrøm er der hvor dere ønsker å være?

- Jeg tror vi som lag kan være på topp om et år.

- Og da er Lillestrøm så gode at laget kan ta gull?

- Ja, hvorfor ikke, sier Haglund etter en kjapp tenkepause, før han raskt legger til:

- Eller, jeg sier ikke det direkte, men vi skal være et godt lag om et år.

Ras av spillere inn

I gårsdagens 1-0-seier mot Sandnes Ulf debuterte tre nye spillere for kanarifuglene. Bjørn Helge Riise og Anders Østli spilte hele kampen, mens Thorstein Helstad fikk drøye 20 minutter i comebacket i eliteserien.

VG Nett-leser:Jeg liker at man når har bredde i stallen. Så får Haglund ta ut de han mener er best. For nå har han en del gode spillere å ta av!Diskutér med andre her.

De føyer seg inn i rekken av hele 15 nykommere - bare i år. I tillegg til Riise, Helstad og Østli har klubben også hentet Lasse Staw nå i sommervinduet.

I troppen som reiste til Sandnes var hele 11 av de 18 spillerne i troppen hentet etter at Haglund kom til klubben.

- Hvordan vil du beskrive de tre som fikk sjansen mot Sandnes Ulf?

- Østli spilte en meget god kamp og styrker oss direkte. Riise blir en veldig viktig spiller for oss fremover, men mangler fortsatt litt kamptrening - men han blir bare bedre og bedre. Helstad trenger mer trening, men fikk noen viktige minutter for å komme i gang mot Sandnes Ulf, sier Haglund.

Riise vil på landslaget

TROR PÅ LANDSLAGET: Bjørn Helge Riise spilte sin første kamp etter returen til Lillestrøm mot Sandnes Ulf. Foto: Kent Skibstad, NTB Scanpix

Bjørn Helge Riise var i strålende humør etter seieren i sin første kamp for Lillestrøm etter comebacket, og tok seg god tid med pressen. Han gleder seg til fortsettelsen, og mener Lillestrøm har gjort mye smart på overgangsmarkedet.

- Det er en positiv miks av erfarne spillere og unggutter, og laget vil bare bli bedre. Selv har jeg bare hatt tre-fire treninger med laget, og du kan løpe så mye du vil som egentrening, men det hjelper lite uten kamptrening. Derfor gjorde det ekstra godt å komme i gang igjen. Nå er det Lillestrøm og eliteserien som gjelder for meg, og jeg skal gjøre alt for å hjelpe Lillestrøm oppover på tabellen, sier Riise.

29-åringen var på ingen måte dominerende i gjensynet med eliteserien, men løp og jobbet i kjent stil, og bidro dermed til tre poeng mot Sandnes Ulf. Etter tre år med mye tid på tribunen har han også mistet landslagsplassen. Forrige landskamp han spilte var mot Portugal i 0-1-tapet i fjor sommer.

- Og landslagsspill er et naturlig mål?

- Det kommer med tiden hvis jeg spiller jevnlig og presterer bra. Det er ikke hovedmålet mitt - for det er å komme i topp, topp form, og da kommer det andre kanskje av seg selv, sier Riise.

Kaptein Frode Kippe avgjorde med sin velplasserte heading mot Sandnes Ulf, og ser lyst på fortsettelsen for klubben etter seieren som laget måtte kjempe for.

- Det var en utrolig viktig seier. Vi merker at selvtilliten i laget, troen og vinnerviljen blir sterkere og sterkere etter hvert som poengene kommer. Vi har en helt annen flyt i laget, sier Frode Kippe.

- Hvordan er det for deg som kaptein med alle nykommerne?

- Det er en utfordring, men påfyllet er bare positivt. Det skaper konkurranse, og er i sum bra for Lillestrøm, mener Kippe.

Disse har Lillestrøm hentet til årets sesong:

Erik Midtgarden (Flora Tallinn, Estland), Isak Scheel (Sogndal) - utlånt til Bærum, Guy Roger Toindouba (Esperance Sportif, Tunisia), Sead Ramovic (Novi Pazar, Serbia), Palmi Rafn Palmasson (Stabæk), Johan Andersson (Stabæk), Jesper Westerberg (Mjällby, Sverige), Petter Vaagan Moen (Queens Park Rangers, England), Espen Nystuen (Sandefjord), Thorstein Helstad (Monaco), Anders Østli (SønderjyskE), Bjørn Helge Riise (Fulham), Espen Søgård (Start, legger opp etter sesongen), Lasse Staw (Syrianska), Fredrik Stoor (på lån fra Vålerenga).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder