Ulrik Saltnes: − Tragikomisk av oss

MOLDE (VG) (Molde-Bodø/Glimt 4–2) Glimt-kaptein Ulrik Saltnes måtte (nesten) smile litt av måten Bodø/Glimt tapte sin første kamp for sesongen: - Tragikomisk, ja helt komikveld, sa Saltnes til VG etter klubbens første serietap siden desember i fjor.

 • Knut Espen Svegaarden
 • Bjørn S. Delebekk (foto)

Molde kuttet Glimt-ledelsen til 16 poeng da de lørdag kveld ga den suverene serielederen sesongens første tap. Dermed består Rosenborgs rekord fra 2010 (ubeseiret i alle 30 kampene).

20 kamper uten tap (18 seirer, to uavgjorte) stoppet rekka på for Kjetil Knutsens mannskap. Direkte overraskende var det ikke, all den tid Knutsen for første gang denne sesongen måtte gjøre en rekke bytter.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Det er klart det gjør noe med dynamikken. Men jeg bruker ikke det som unnskyldning, for dette ble ødelagt av personlige feil. Tabbekvoten vår ble brukt i kveld, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG - der han for en gangs skyld måtte forklare et tap, ikke nok en oppvisning av Bodø/Glimt.

– Det takler vi, sier Knutsen.

– Trodde du at det skulle være mulig å gå gjennom sesongen uten tap?

– Jeg tenkte ikke sånn. Men jeg tenkte at vi skulle få med oss noe fra Molde. Men det ble vrient med alle tabbene, svarer Glimt-sjefen.

Glimt har spilt med nær det samme laget i alle kampene denne sesongen. Mot Molde var fem av de faste ute: Jens Petter Hauge (solgt), spillere i karantene (Sampsted og Lode) og spillere med skade (Fet og Zinckernagel) gjorde at det ikke gled like lett for Glimt i denne kampen.

I tillegg hadde motstanderen gjort hjemmeleksen sin. Det tok nær en halvtime før Glimt fikk nøkkelspiller Ulrik Saltnes involvert.

Da ble det også scoring, Glimt tok ledelsen ved unge Sebastian Tounekti, men forspillet sto Saltnes for. Saltnes var god de gangene han fikk involvert seg, som i forkant av reduseringen til 2–4. Men det skjedde for sjelden. Molde markerte ut en av Glimts aller viktigste spillere - med hell.

Og Molde var motiverte, og i perioder gode.

At avstanden er 16 poeng, det vil ikke Molde-trener Erling Moe si er «pinlig». I stedet lover han at avstanden skal være langt kortere i 2021.

– Helt ærlig så tviler jeg på at Glimt blir så suverene neste år. Men vi skal applaudere det de har gjort denne sesongen. De har særdeles stabile, sier Molde-trener Erling Moe til VG.

– Det var en fortjent seier, det fløt godt i dag, sier banens beste på Aker Stadion, Magnus Wolff Eikrem til Eurosport.

– På en normal dag hadde vi unngått disse baklengsmålene. Vi blir preget av dem, selv om vi prøvde å komme tilbake, sier Ulrik Saltnes.

Men for sesongens favoritt hos de fleste, er det nærmest pinlig at avstanden er så stor som 16 poeng da ni seriekamper gjenstår av Eliteserien 2020. Molde holdt følge i 10 kamper. Så sa Glimt takk for følget, og dro fra på en måte vi ikke har sett på en stund i Eliteserien. Samtidig fikk Erling Moes forhåndsfavoritter en liten oppreisning lørdag kveld, mye takket være grusomt keeperspill fra Glimts russiske målmann Nikita Haikin.

– Det er bare å beklage, for det er min feil og mitt ansvar. Men denne situasjonen gjør at jeg kommer til å bli sterkere, sier Haikin til Eurosport.

På stillingen 2–1 til Molde, gjorde han to store tabber på de sju første minuttene av 2. omgang. Og selv et offensivt-tenkende Glimt, hvis styrke har vært at de tåler å ligge under i kamper uten at det spiller så stor rolle, fikk det tungt på 4–1 til Molde. Magnus Wolff presset inn utligningen til 1–1, mens Ohi spaserte gjennom et tomt Glimt-forsvar og skjøt Molde i ledelsen, før keeper Haikin forærte Eirik Hestad 3–1 og slapp så et middels skudd fra Wolff Eikrem under seg til 4–1 Molde.

Det ble med én redusering, og dermed trenger Bodø/Glimt fortsatt - i teorien fem-seks seirer på de ni siste kampene. Det fordrer at lagene bak vinner alle kampene, og det gjør de neppe. Flere av dem, Molde, RBK og Kristiansund, skal også møtes i løpet av de ni siste kampene.

I praksis holder det nok med to-tre seirer til før Ulrik Saltnes og Patrick Berg kan kalle seg seriemestre.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21182171254656
2Molde21131752262640
3Rosenborg21116440211939
4Vålerenga2111553627938
5Kristiansund2198441291235
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Bodø/Glimt

Flere artikler

 1. Scoret etter 18 sekunder: Bodø/Glimt måtte slite for ny seier

 2. Bodø/Glimt utklasset Odd - nå jager de rekorder

 3. Lagerbäck imponert over Bodø/Glimt: – Fantastisk bra

 4. Moldes fotballhjerne hyllet som «noe helt spesielt»: – Jeg er ganske krevende

 5. Dette er Bodø/Glimt alene om i Eliteserien: – Bevisst strategi

Fra andre aviser

 1. Wolff Eikrem etter seieren over Bodø/Glimt: – Nå har vi satt standarden for høstsesongen

  Aftenposten
 2. Bare nesten på San Siro: Bodø/Glimt scoret to og rystet AC Milan

  Aftenposten
 3. Bodø/Glimt gikk på sesongens første eliteserietap

  Aftenposten
 4. Disse er best på børsen: – En konstant trussel

  Aftenposten
 5. Disse er best på børsen: – En konstant trussel

  Bergens Tidende
 6. Nytt Bodø/Glimt-show: Ydmyket motstanderen fullstendig i toppkampen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no