SLÅR CORNERE: England-spiss Harry Kane slo seks cornere for England i EM-åpningskampen mot Russland.

SLÅR CORNERE: England-spiss Harry Kane slo seks cornere for England i EM-åpningskampen mot Russland. Foto: GETTY IMAGES

Dette får England-legenden til å riste på hodet

Premier League-toppscorer Harry Kane (22) kan se ut til å ha blitt Englands nye cornertaker. Det skjønner den gamle superspissen Alan Shearer (45) lite av.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Shearer, som ble Premier League-toppscorer tre år på rad mellom 1994 og 1997, er tidenes toppscorer i Premier League med 260 (!) mål. Den tidligere Newcastle- og Blackburn-stjernen ble i tillegg toppscorer i EM i 1996, da han scoret fem mål for England. Han vet med andre ord litt om å være spiss. Og han mener at spisser ikke har noe å gjøre ved cornerflagget.

– Jeg må si at hvis en manager hadde spurt meg om å slå cornere, ville svaret mitt vært: «be noen andre om å ta dem!» #karrykane, skrev Shearer – som nå jobber som fotballekspert for BBC – på Twitter under Englands 1-1-kamp mot Russland lørdag kveld.

LEGENDE: Alan Shearer, som her jubler for scoring for Newcastle i 1998. Foto: Morten Rakke VG

Les mer: Englands drømmestart knust: – Føles som et tap

AFP-journalisten Angus MacKinnon reagerte på Shearers tweet og skrev at det var «et tegn på å være en egoistisk tufs – hvis manageren ber deg om å gjøre noe, så gjør du det #lagarbeid». Shearer svarte på meldingen på følgende vis:

– Et tegn på at man vet at midtbanespillere burde kunne slå cornere. Bare noen av dem kan score mål #tufs.

Les også: TV-profilen raser etter journalist-tweet om supporterbråket

Det ble ingen mål på Harry Kane i EM-åpningen, men det ble altså mange cornere – hele seks i tallet, samtlige av dem i første omgang. Det er bare én mindre enn han har slått for Tottenham gjennom hele Premier League-sesongen, ifølge Daily Mail.

SERVITØR: Harry Kane har vanligvis som jobb å avslutte angrep. Mot Romania inntok han servitørrollen – uten hell. Foto: GETTY IMAGES

Ingen av Kanes cornere mot Romania resulterte i mål eller store farligheter. «Harry Kane på England slår ballen inn foran mål. Heller ikke den varianten bærer frukter for England. Seks cornere fra Kane, men ingen har vært i nærheten av å bli farlig», skrev vi på VG Live i det 37. minutt. Da hadde Kane slått sin siste corner for kvelden.

Men måltyven til Tottenham hadde ikke hellet med seg der han er vant til å være heller – foran mål. Han fikk en kjempesjanse i det tiende minutt, men klarte ikke å nå frem til ballen på bakerste stolpe etter en stuss av lagkamerat Dele Alli. Like etterpå klarte han ikke å treffe mål på et skudd fra like utenfor 16-meteren. Etter det var det stort sett stille fra Corner-Kane.

England og Russland spilte 1-1 i en kamp som først og fremst vil bli husket for voldelige scener på tribunene ved kampslutt. Eric Dier scoret et vakkert frispark for England før Russland-kaptein Vasilij Berezutskij nikket inn utligningen på overtid. Dermed har England fortsatt ikke vunnet en EM-åpningskamp.

Kane-cornerne har skapt reaksjoner hos flere enn Shearer. Twitter skjønner rett og slett ikke bæret av hvorfor målmaskinen brukes til å slå cornere. Her er et utvalg reaksjoner:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder