Hva er dette?

Chelsea er ubeseiret i PL etter at Guus Hiddink overtok

Sjekk dagens oddstips

HAR RETTET PÅ CHELSEA: London-klubben har trolig for langt opp til Champions League-plass (ti poeng), men manager Guus Hiddink har likevel fått bra skikk laget etter at han overtok. Her er nederlenderen fotografert på sin første pressekonferanse lille julaften. Foto: Matt Dunham , Ap

Dette er Hiddinks Chelsea-grep

Fra å kave i nedrykksjiktet ved juletider har manager Guus Hiddink (69) løftet regjerende ligamester Chelsea til en trygg tabellplass. Her forklarer ekspertene hvilke knapper nederlenderen har trykket på.

 • Rolf Brown

Artikkelen er over fire år gammel

Chelseas Champions League-håp forsvant med onsdagens 1-2-hjemmetap for Paris Saint-Germain. Men likevel er det ikke til å komme unna at lagets status er langt sunnere nå enn det var tidligere i vinter.

For da José Mourinho fikk sparken 17.desember lå klubben bare ett poeng over nedrykksstreken med bare fire seirer på 16 ligamatcher og svake 18-26 i målforskjell. Hiddink har med andre ord knekt koden siden han overtok kampansvaret 2.jueldag.

– Ja, jeg holdt på å si hva har han ikke gjort. Moralen var på bånn før jul. Spillerne så ut som de spilte med håndjern. Nå ser det ut til at Hiddink har sluppet dem løs, og spillerne sprudler. Spesielt gjelder dette Cesc Fábregas og Diego Costa. De har ennå ikke tapt i ligaen (5-7-0), og hadde det ikke vært for alle uavgjortene kunne de ha konkurrert om en Champions League-plass, mener TV2 Sport Premium-ekspert Simen Stamsø Møller.

Psykologi

– Det dreier seg øket innsats kombinert med ferdigheter. Jeg så PSG-kampen på onsdag, og en periode i matchen klarte de å gi pariserne en ordentlig kamp. Den lå og vippet, mener Stamsø Møller, som legger til at psykologi er så viktig i fotball:

– Ok, for Chelseas del så snakker vi ikke om fra helvete til himmelen akkurat. Men mer fra kjelleren og opp til første etasje. Chelsea er nå stabilt, de er å regne med. Og jeg tror Hiddink har klart å utløse en positivitet i klubben. For oss som følger Premier League tett er det en kjensgjerning at Hiddink er blant de mest joviale managerne i ligaen. Mens Mourinho var mer motsatt, avslutter Stamsø Møller.

Tidligere trener og nåværende ekspert og Brann-speider, Lars Tjærnås (55), er inne på noe av det samme.

Taktiske grep

– Jeg vil anta at det viktigste Hiddink har gjort er å sørge for harmoni i garderoben. Uten at jeg vet det er det rimelig å tro at et eller annet skjærte seg mellom Mourinho og spillergruppen. Når spillerne presterte så utrolig langt under potensialet må det handle om det i stor grad, påpeker Tjærnås, som ellers har registrert følgende:

– Hiddink har på det taktiske plan strammet opp bakre firer og hele laget defensivt. Det er bedre struktur, og færre feil nå, understreker han.

I kveld er det FA-cupkvartfinale som gjelder, og Chelsea har hatt kort tid til komme seg mentalt og fysisk etter PSG-matchen.

VG LIVE: Følg kampen på VG Live

Men Hiddink kan vise til en god FA-cupstatistikk ettersom han har vunnet samtlige seks oppgjør han har ledet London-laget. Forrige gang han styrte Chelsea - fra februar til og med mai 2009 - førte han laget til FA-cuptriumf (2-1) mot - ja, nettopp kveldens motstander Everton. På i alt 22 kamper den våren røk Chelsea kun én gang (16-5-1).

Everton mistet en 2-0-føring til 2-3-hjemmetap mot West Ham forrige helg. Er to poeng og to plasser bak Chelsea på tabellen, men har et psykologisk overtak med 3-1-hjemmeseier og 3-3 på utebane i innbyrdes ligamøter i innværende sesong. Så er det spennende om Romelu Lukaku (a) endelig skal få hull på byllen mot sin gamle klubb, som lot ham gå i 2014.

Vertene har vært rammet av et virus denne uken, men både Gareth Barry (mb) og Tom Cleverley (mb) skal ha ristet av seg sykdommen. Ellers er Bryan Oviedo (f) og Aaron Lennon (kant) tvilsomme og Kevin Mirallas (a) er utestengt.

Chelsea får med Eden Hazard (mb), og kaptein John Terry (f) er tilbake i troppen. Diego Costa (a) må testes utpå ettermiddagen.

Her kan du levere VGs spillforslag eller sette opp ditt eget

På papiret ser dette ut som en åpen kvartfinale. Everton har kun vunnet én av åtte siste hjemmekamper (1-2-5). Og har en nervøs evne til å rote vekk ledelser - noe som Chelsea kan spille på. Vi lander på et uavgjortforslag. Oddsen blir da 3,30, spillestopp er kl. 18.25 og TV 2 Sport Premium sender matchen.

Les også

 1. Får kritikk av ekspertene: Hazard slaktes for trøyebytte i pausen

  (Chelsea - PSG 1-2, 2-4 sammenlagt) Det ser ikke spesielt bra ut hvis TV-bildene fanger deg opp mens du bytter drakt med…
 2. De siste 12 kampene: Kun Spurs er bedre enn Chelsea

  De kom igang sent, trolig litt for sent, men fortsatt er en Champions League-plass mulig for regjerende mester Chelsea.
 3. Hazard:  - Vanskelig å si nei til PSG

  Chelseas Eden Hazard (25) har døren på gløtt for fremtidig spill for kveldens Champions League-motstander Paris…
 4. Hiddink - van Gaal 4-1

  Søndag møtes Guus Hiddink og Louis van Gaal til sin åttende managerduell.
 5. Hiddink: Chelsea vil beholde Terry

  Guus Hiddink fastslår at døren fortsatt står åpen for superveteranen John Terry (35).
 6. Stones-trøbbel da Everton tapte - igjen

  (Everton - Swansea 1-2) Det har vært snakk om en overgang verd 50 millioner pund.
 7. Skadet Lukaku ble Everton-helten mot City: – Han vil bli best i verden

  (Everton - Manchester City 2-1) Everton-fansen begynner å drømme om en etterlengtet pokal.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. FA-cupen
 3. Everton FC
 4. Chelsea FC

Flere artikler

 1. Hiddink har svakest start av Abramovitsj-managerne

 2. De siste 12 kampene: Kun Spurs er bedre enn Chelsea

 3. Derfor blir det neppe noen ny sjokkseier for MK Dons

 4. Slik går det med klubbene etter at Mourinho drar

 5. Lukaku sendte Chelsea ut av FA-cupen: Helsvart Chelsea-uke: – En eneste stor nedtur

 6. Chelsea henter Conte: – En av de mest anerkjente lederne i fotballverden

Fra andre aviser

 1. Hiddink mener Zlatan og PSG er favoritter i stjerneklinsj

  Aftenposten
 2. Ekspertene stusser over storklubbens pengebruk: – Det er helt utrolig

  Aftenposten
 3. Ekspertene er enige: Grepet etter denne fiaskoen gjorde Chelsea til et mesterlag

  Aftenposten
 4. Ekspertene er enige: Grepet etter denne fiaskoen gjorde Chelsea til et mesterlag

  Bergens Tidende
 5. Ekspertene stusser over storklubbens pengebruk: – Det er helt utrolig

  Fædrelandsvennen
 6. Dette har ikke engelske lag klart på 35 år

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder