FULL TILLIT?: Kjetil Rekdal var aktiv på fredagens Vålerenga-trening. Her viser han vei for Vajebah Sakor. Foto: Frode Hansen VG

Rekdal om at VIF-spillerne støtter Grindheim: – Ikke sjokkerende

VALLE (VG) Det blåser en sur vårvind på Oslos østkant. Kjetil Rekdal (47) peker i en retning på Vålerenga-treningen. Det er uvisst hvor mange av spillere som egentlig vil dit.

 • Jostein Overvik

Artikkelen er over fire år gammel

– Er det full tillit til Kjetil Rekdal?

– Jeg går ikke inn på de sakene der, svarer Kjetil Wæhler (40) til VG.

Spillerne reagerer: Grindheim ikke på trening

Les også: Opprør nummer to fikk det til å koke over i VIF

Christian Grindheim (32) er permittert av Rekdal på ubestemt tid. Wæhler og resten av spillerguppa hadde ønsket at lagkapteinen hadde vært på treningen.

– Det er ikke sjokkerende, hevder Rekdal og poengterer at han «ikke har røket i hop og slåss» med sin mest betrodde spiller. Men innrømmer at torsdagens samtale hadde sine depressive sider.

Kjetil Rekdal påstår med trykk at han ikke har «mistet garderoben», sier han er like kald og rolig, men på spørsmål om Vålerenga-treneren har spillernes tillit kommer det ikke noe resolutt ja.

Torsdagens nyhet: Grindheim satt ut

– Når det går dårlig i en klubb er både spillere, trenere og supportere misfornøyde. Det er ikke unaturlig at det blir diskutert ting, sier han diplomatisk som en politiker. Han mener han tillit oppover i Vålerenga-systemet og vil ikke svare på om han har snakket med den mektige – og Rekdal-støttende – investoren Tor Olav Trøim de siste dagene.

– Jeg snakker med mange, jeg, svarer han omgitt av 10 mediefolk.

SVARTE FOR SEG: Alle mikrofoner var rettet mot Kjetil Rekdal på Vålerenga-treningen. Foto: Frode Hansen VG

Det er åpenbart at Vålerenga spriker av usikkerhet nå. Selv byttet Rekdal formasjon etter bare 10 minutter i Haugesund-tapet 16. mai.

Wæhler etter nederlaget: Taper kampen før den har startet

– Det er delte meninger om hvordan vil skal spille, hvem som skal spille og hvilken formasjon vi skal velge. Det er helt naturlig i en prestasjonsgruppe, hevder Rekdal og forteller at den diskusjonen har gått gjennom både høst, vinter og vår.

I det fjerne høres dunkingen av spuntene som blir truet ned i jordsmonnet ved betongflaten på Valle Hovin. Vålerengas nye stadion skal stå klar i august neste år.

Ingen kan si hvor mange fra dagens Vålerenga som blir med helt dit. 15 måneder er veldig lang tid for et lag som sliter i det daglige. Kjetil Rekdal bruker ord som «beintøff» og «bite seg fast» om situasjonen til klubben som bor på en trekant mellom E6 og Ringveien i hovedstaden.

10 poeng på 11 kamper. Resultatene roper på forandringer.

– Vi har fått påpakning fra spillergruppen om hva vi kan gjøre bedre. Det har vi tatt innover oss. og prøver å rette på, sier Rekdal og legger til at spillernes har et like stort ansvar for å endre seg.

Fellah ingen løsning: Vålerenga sier nei

Smilene var i mindretall på Vålerenga-treningen fredag formiddag. Den tidligere redaktøren av musikkavisen Puls, Arild Rønsen (60), hadde som vanlig fotballskoene på og prøvde å få humøret til å swinge opp.

Men det låt mest som en sur, gammel Bob Dylan-låt. Rønsen og Rekdals fire trenere omkranset ham ute på banen mens spillerne brukte den første delen av treningen til et møte inne i garderoben.

– De trenger å prate sammen. Jeg pratet til dem i går med tanke på beslutningen som ble tatt rundt Christian. De fikk beskjed om hvorfor. Så får spillerne selvsagt tid til å bearbeide det . Og at spillerne er lojale med hver andre er slik jeg vil ha det. For meg er det ikke noe problem at de ønsker Christian tilbake. Det kan skje. Vi får se hvordan tingenes tilstand er på mandag. Da skal vi ta en prat.

ALVOR I ENGA: KJetil Wæhler og Herman Stengel på vei inn på Vålerenga-treningen. Smilene manglet. Foto: Frode Hansen VG

Søndag kveld gir han Herman Stengel (20) sjansen til å overta Grindheims rolle. Oppgaven er voksen mot Strømsgodset i Drammen. Men det kan være et varig sceneskifte som er på gang.

Etter seier: Rekdal fikk «en helvetes kjeft» av kona

– Herman er en naturlig arvtager til Christian. Nå får han sjansen til å vise om tiden er inne for det eller ikke, sier Rekdal.

På treningen har Stengel tatt på seg lue i det sure vårværet. Han skal styre skipet på Marienlyst. Men Kjetil Rekdal vil ikke ut med hvem som blir Vålerenga-kaptein.

Grindheim er avskiltet mens visekaptein Daniel Fredheim Holm (30) symboliserer problemene med å humpe rundt på krykker etter et lite inngrep i kneet.

Visekaptein nummer to, Kjetil Wæhler, soner karantene for gule kort. Han er den eneste som snakker. Men den ellers så frittalende veteranstopperen vrir seg i hver eneste setning. Han er åpenbart ikke komfortabel med situasjonen:

– Vi ønsker ikke så mye fokus rundt dette her egentlig.

Les også

 1. Vålerenga-spillerne stiller seg bak Grindheim

  VALLE HOVIN (VG) Christian Grindheim (32) var ikke til stede på fredagens Vålerenga-trening.
 2. «Tippeligaen» forsvinner som navn

  Siden 1990 har øverste nivå i norsk fotball hatt navnet Tippeligaen. Nå er det snart historie.
 3. Grindheim satt ut av VIF-troppen etter samtale med Rekdal

  Det ulmer i Vålerenga: Kaptein Christian Grindheim (32) får ikke være med på søndagens bortemøte med Strømsgodset etter…
 4. VIF-Brown raser mot landslaget: – De behandler meg urettferdig

  Deshorn Brown (25) slakter Jamaicas landslagsledelse som ikke tok ham ut i troppen som skal spille Copa América i sommer.
 5. Dempsey strålte etter seieren: – Dette laget har overrasket meg

  ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-Haugesund 0-1) Trener Mark Dempsey (52) og FK Haugesund fortsetter å levere solide resultater.
 6. Wæhler etter ny VIF-smell: – Vi taper egentlig kampen før den har startet

  ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-FK Haugesund 0-1) Nigerianske Ibrahim Shuaibu (26) ble matchvinner da han satte inn sitt første…
 7. Centimetre fra å senke VIF på overtid: – Hadde fortjent mer

  (Bodø/Glimt - Vålerenga 0-0) Med to store sjanser tre minutter før slutt og tre minutter på overtid var Mathias Normann…
 8. 9. serierunde: Wæhler på rundens lag etter første målgivende på 13 år

  Kjetil Wæhler (40) debuterte på rundens lag som mossespiller i 2002. Nå er Vålerengas stopperveteran tatt ut for 23.

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Vålerenga Fotball
 3. Kjetil Rekdal

Flere artikler

 1. Vålerenga-spillerne stiller seg bak Grindheim

 2. Grindheim satt ut av VIF-troppen etter samtale med Rekdal

 3. Rekdal etter 3-2-tap: – Ufattelig bittert og tungt

 4. Grindheim tror på «kjempeboost» etter VIF-oppvasken

 5. Klagestorm mot Vålerenga etter Stengel-overgang: – Skuffet og forbannet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder