ULLEVAAL: Ørjan Nyland slipper inn kampens eneste måt mot Ungarn i playoffen i fjor høst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

NFF-direktørens datter ble sjef i NFF-selskap

Marianne Aasland ble i 2014 rekruttert til stillingen som
salgsdirektør i NFF-selskapet Ullevaal Arena. Faren Ronny
Aasland var nestleder i Ullevaal Arena-styret på dette tidspunktet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Senere ble Marianne Aasland administrerende direktør i selskapet.

Ronny Aasland er NFF-direktøren som skjelte ut visepresident Bjarne Berntsen, tidligere visepresident Einar Schultz og Vålerenga-direktør Stig-Ove Sandnes i en e-post i slutten av februar.

E-posten ble sendt til de tre, med kopi til en rekke fotballtopper, etter at Schultz og Sandnes i hver sine VG-intervjuer hadde uttalt seg kritisk om pengebruken i NFF. Dagbladet publiserte innholdet i e-posten midt under Forbundstinget lørdag 27. februar.

Aasland, som er direktør for strategi og forretningsutvikling i NFF, er for tiden sykemeldt.

Sett denne? Fikk 2,3 mill. i lønn av NFF-selskap – pluss leieinntekter til sitt eget firma

VG spurte styreleder Jan Halstensen om hvilke habilitetsvurderinger som ble gjort da Marianne Aasland ble ansatt som salgsdirektør, og senere som administrerende direktør i samme selskap. Her er svaret:

«Våren 2014 besluttet styret i UBC AS å etablere ett eget reindyrket salgsselskap, Ullevaal Arena AS (UA). Noen salgsårsverk ble på det tidspunkt avviklet i UBC AS. En ny organisasjon bestående av fem årsverk ble rekruttert via direkte søk som medarbeidere til UA i perioden juni til desember 2014.

Marianne Aasland var på det tidspunkt salgsdirektør for ett av de største hotellene i Oslo, med svært relevant kompetanse, yrkeserfaring og gode salgsresultater. Styreleder og daglig leder i selskapet stod for denne rekruteringen, hun begynte i selskapet UA januar 2015.

I forbindelse med overgang av daglig leder i UA til NFF høsten 2015, valgte styret i UA å nedsette en tremannsgruppe fra styret til å finne ny daglig leder for UA, ett selskap nå med 6 årsverk. Tremannsgruppen, alle med lang erfaring og sentrale verv i svært mange ulike miljøer, anbefalte etter omfattende intervjuer å anbefale ovenfor styret i UA å tilby stillingen til Marianne Aasland.

Til orientering: Ronny Aasland gikk ut av styret i UA sommeren 2015»

Marianne Aasland har lest svaret fra Halstensen, og sier hun stiller seg bak innholdet. Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Husker du? Ivar Koteng på Forbundstinget: – Et spill som er oss uverdig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder