KLARE FOR Å HJELPE: Eidur Gudjohnsen og Ronaldinho kan bli gjenforente i Chapecoense. Foto: Dave Thompson AP

Fotballstjerner tilbyr seg å spille for flystyrt-rammet klubb

Chapecoenses mistet mange spillere i den tragiske flyulykken. Nå står fotballstjerner verden over i kø for å hjelpe til.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Cupfinalen Chapecoense var på vei til ville vært klubbens største kamp i historien. Det som skulle være en fotballfest og en historisk begivenhet, endte i stedet opp med å bli en ufattelig tragedie.

– Før de gikk på flyet sa de at de skulle få denne drømmen til å gå i oppfyllelse, sa klubbdirektør Plino David de Nes Filho til Globo TV.

– Denne morgenen døde drømmen, fortsatte han.

Bakgrunn: Brasiliansk toppserielag styrtet på vei til finale

Etter flyulykken, som satte hele fotballverden i sjokk, har fotballsamfunnet vist hvor sterkt det er. Brasilianske Chapecoense blir tilbudt hjelp fra alle mulige hold, og den tidligere superspissen Eidur Gudjohnsen er den siste til å tilby sin hjelp.

Den tidligere Barcelona- og Chelsea-stjernen skrev følgende på sin Twitter-konto i går:

Den tidligere Ballon d'Or-vinneren Ronaldinho, som var lagkamerat med Gudjohnsen i Barcelona, ryktes også å være villig til å gjøre comeback for å hjelpe den tragedierammede klubben, men flere rapporter den siste tiden benekter dette. De samme ryktene verserer også rundt den tidligere playmakeren Juan Roman Riquelme, som la opp i 2014.

«Alle» vil hjelpe

Forrige uke annonserte FIFA at alle kampene denne helgen skulle ha ett-minutts stillhet til minne om de omkomne, i tillegg til at spillerne skulle bruke sørgebånd.

Les også: 100.000 mennesker samlet seg for å ta farvel

Storklubbene i Brasil tilbydde Chapecoense kostnadsfrie låneavtaler for å fylle opp stallen. Portugisiske Benfica har gjort det samme. Det brasilianske fotballforbundet har fritatt Chapecoense fra nedrykk de neste tre sesongene for å gi dem tid til å gjenoppbygge seg.

Atletico Nacional, klubben som skulle stå på motsatt banehalvdel i cupfinalen sendte forespørsel til det Sør-Amerikanske fotballforbundet om å gi det tragedierammede laget seieren og tittelen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder