To mål på to kamper i Tippeligaen – scoret nylig for landslaget

MÅLSCORER: Elbasan Rashani (t.v.) feirer her 0-1-scoringen mot Aalesund. Målet kom allerede i kampens andre minutt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

RBK-Rashani har våknet: – Jeg er i slag

COLOR LINE STADION (VG) (Aalesund-Rosenborg 1-1) Til tross for at Rosenborg mistet seieren på overtid mot Aalesund, kunne Elba Rashani (23) notere seg for nok en scoring.

  • Sebastian Langvik-Hansen

Artikkelen er over tre år gammel

Etter fire strake kamper på benken løsnet det endelig for Elba Rashani mot Sarpsborg 08 for to serierunder siden. Han spilte i kun åtte minutter, men rakk likevel å notere seg for sitt første Tippeliga-mål for sesongen.

Mot Aalesund lørdag fikk han sin fjerde start for sesongen, og kronet det med nok en scoring. Tar vi med hans første scoring for Kosovo mot Færøyene 3. juni, har han scoret i tre kamper på rad.

Selv føler han seg i kjempeform.

– Jeg er i slag og har gitt uttrykk for det etter sommerferien. Jeg føler meg bedre, og jeg har sagt fra at jeg er klar til å bidra. Det får jeg også vist nå, sier Rashani.

Etter en god sesongstart i Odd i 2014 ble han solgt til Brøndby. Utenlandsoppholdet ble ikke helt som ønsket for Rashani, og han ble leid tilbake til Rosenborg nå i januar. Det store gjennombruddet i år har latt vente på seg, men nå virker han å være i gang.

Selv om det har løsnet for han på scoringsfronten var han ikke helt fornøyd med kampen mot Aalesund. Rosenborg dominerte banespillet, men etter utvisningen til Anders Konradsen fikk Aalesund etablert et lite trykk og fikk satt inn en scoring på slutten.

Les hele saken fra Aalesund-Rosenborg her

– Det er positivt for min egen del med de siste scoringene, men det er litt vanskelig å tenke på det akkurat nå. Dette var en viktig kamp for oss, som vi burde vunnet, sier han.

Nå kan han og resten av Rosenborg se frem mot returoppgjøret mot Norrköping i Sverige på onsdag. Det første oppgjøret vant Rosenborg 3-1, der Helland og Ingebrigtsen mente at svenskene fikk kultursjokk.

– Det blir en enormt viktig kamp for oss. Vi kjemper på tre fronter, men vi viser i dag at selv med store utskiftninger dominerer vi kampen i dag. Det sier noe om at vi har god nok stall til å kjempe på alle fronter, sier han.

Pål André Helland svarte kort og greit da VG spurte han om Champions League-kampen som kommer.

– Vi skal ned dit å vinne. Så enkelt som det.

Se kampsammendraget i sportsnyhetene:

Les også

Mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Tippeligaen

Flere artikler

  1. Konradsen så rødt – beklager etter tapt poeng

  2. Helland-show i Rosenborgs målfest

  3. RBK-seier i slitekamp: - Et topplag feiler ikke to ganger på rad

  4. Gytkjær reddet RBK-poeng foran et fullsatt Brann stadion

  5. Tabbekeeper fikk det til å løsne for Rosenborg - scoret tre mål på 20 minutter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder