AUDA: Assistenttrener Øyvind Dalseth (t.v) og hovedtrener Steinar Pedersen innser at heller ikke oppgjøret mot tabellnabo Bodø/Glimt ga tre poeng. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Skrekkåret fortsetter: Start-spillerne fortviler: – Vi klarer ikke vinne fotballkamper

SØR ARENA (VG) (Start-Bodø/Glimt 1-4) Ikke siden 4. juli 2015 har Start vunnet en fotballkamp i eliteserien. De 369 siste dagene på Sørlandet har vært alt annet enn glade.

Cato Lorentz
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er bare så vanskelig. Helt utrolig tungt. Jeg vet ikke hva som går galt, men vi klarer bare ikke å vinne fotballkamper, sier Starts finske midtstopper, Tapio Heikkilä til VG.

Han står i spillersonen og rister på hodet etter det pinlige 1-4-tapet mot bunnrival Bodø/Glimt.

Tapet sørget for at Start nå står uten seier på 30 kamper. Sist de vant en kamp i eliteserien var 4. juli 2015 da de slo Stabæk 4-1. Det er nå over ett år siden.

Og sjekk den grusomme statistikken sørlendingene må leve med:

På de siste 30 kampene har de null seire, ni uavgjorte og 21 tap. De har i tillegg sluppet inn utrolige 71 mål og kun klarte å score 21 ganger. Det gir en målforskjell på minus 50 mål!

Det er fotballkrise i Start som nå ligger desidert sist med skarve seks poeng på 15 kamper denne sesongen.

Sjekk denne: Her jubler Island-helten med kompis Mathisen i 2002

– Helt katastrofe egentlig

– Det er helt vanvittig frustrerende. Katastrofe egentlig. Jeg kan love at vi gjør alt vi kan, men vi klarer bare ikke å vinne. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sier Start-stopperen, som bruker en del gloser som ikke gjør seg på trykk når han skal forklare hvordan det oppleves å ikke vinne kamper.

HENGER MED HODET: Starts Tapioa Heikkilä kan nesten ikke fatte hvorfor Start ikke vinner fotballkamper. Nå står de med 30 kamper uten seier i den øverste divisjonen i norsk fotball. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Men Heikkilä kommer også med en lovnad:

– Jeg kan garantere fansen at vi gjør alt vi kan for å vinne. Vi kommer til å slåss helt til vi ikke har mer håp. Det skylder vi alle som følger Start, sier han.

Fredag var det ikke mange som supportere som hadde funnet veien til Sør Arena. Og de få som var der fikk se gjestene ta ledelsen før pause ved Trond Olsen da han ble frispilt av, keeper og EM-helt, Hannes Thor Halldorsson etter 28 minutter.

Les også: Start-direktør: – Vi kan ikke bruke penger vi ikke har

Det var først etter pause det tok av med scoringer i Kristiansand. Chidiebere Nwakali utlignet for Start etter 57 minutter, men allerede ti minutter senere var Glimt igjen i ledelsen da Henrik Furebotns skudd overlistet Håkon Opdal.

Lenge så det ut til å ebbe ut med 2-1 til Glimt, men like før slutt headet Fitim Azemi inn 3-1, og fire minutter på overtid fikk 16-årige Jens Hauge æren av å avslutte scoringsballet med sin straffescoring.

– Ikke gode nok

Selv om Start-trener Steinar Pedersen følte spillerne hans til tider hang godt med fredag, innrømmer han at det ikke kun er uflaks at laget sliter i bunnen av tabellen.

– Det er ganske meningsløst at vi taper 4-1 i denne kampen. Så svake er vi ikke. Men samtidig har vi klart å ta seks poeng på 15 kamper i år. Da er vi ikke gode nok, sier han.

Men Pedersen nekter å svartmale situasjonen tross 30 kamper uten seier. Riktignok har han selv kun vært ansvarlig for 15 av kampene.

Les også: Start-treneren etter 0-5: – Det er flaut

– Det er en utfordrende situasjon å være i. Men vi øver og øver og jeg opplever at spillerne har tro på det vi holder på med. Men til nå har vi ikke vært effektive nok i de avgjørende situasjonene, sier han.

Effektive var derimot Bodø/Glimt fredag kveld. Til stor glede for trener Aasmund Bjørkan.

– Vi vinner faktisk denne kampen 4-1 på en dag vi spiller under pari. Vi er ikke gode synes jeg, men samtidig er det deilig å kunne vinne også på en dårlig dag, forteller han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder