TV2-ekspert om overgangsvinduet: – Forventer galskap

Lise Klaveness: – Sissoko er det åpenbare

ETTERTRAKTEDE: Moussa Sissoko (til venstre) og Paul Pogba trekkes fram som de største salgsobjektene etter sommerens EM. Foto: Franck Fife AFP

Disse er hetest etter EM

Antoine Griezmann, Cristiano Ronaldo og Gareth Bale kuppet de fleste overskriftene under EM, men på overgangsmarkedet er Paul Pogba (23) soleklart mest ettertraktet.

 • Jørund Wessel Carlsen

Artikkelen er over tre år gammel

Etter en måned med fotballfest i Frankrike spisser storklubbene albuene på jakt etter nye spillere. Flere har allerede byttet klubb, som Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitarjan (begge til Manchester United), Ilkay Gundogan (til Manchester City), Miralem Pjanic, Dani Alves (begge til Juventus) og Samuel Umtiti (til Barcelona), og foruten Paul Pogba er det langt mellom de store salgsobjektene fra sommerens EM.

Les også: Her begynte leken for Paul Pogba

Men med smådesperate Premier League-klubber med mye penger spår fotballekspert Petter Myhre en overgangsfest i sommer.

– Jeg forventer litt galskap. Etter den nye TV-avtalen får Premier League-lagene hinsides mye penger. De bruker mye penger på «average» spillere, sier fotballekspert i TV2 Petter Myhre til VG.

2015: 2015-sommerens heteste overgangsfjes

2014: – Et vanskelig vindu med oppblåste priser

Her er de heteste:

Paul Pogba (23) Juventus/Frankrike

Pogba har vært en gigant for Juventus, og det var knyttet store forventninger til midtbanespilleren før EM på hjemmebane. Selv om det ikke ble EM-gull og Pogba ikke dominerte all verden, har neppe Pogba-aksjene sunket under EM. Kontrakten går ut sommeren 2019, men i sommer har han vært heftig linket til både Real Madrid og Manchester United.

– Det har vært mye om Pogba til United, og det ligger litt i kortene, sier Petter Myhre.

Les også: Her er VGs drømmelag fra EM

Moussa Sissoko (26), Newcastle/Frankrike

Rykket ned til Championship etter en forferdelig sesong i Newcastle, men fikk tillit og leverte varene for Frankrike på hjemmebane.

– Etter EM-finalen er Sissoko det åpenbare. Han rykket ned med Newcastle, men har hatt et godt mesterskap og tronet det hele med å være Frankrikes klart beste i går. Han er nok ganske het, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness til VG.

WALISISK VILLMANN: Hal Robson-Kanu løper mot benken i ellevill jubel etter sin 2-1-scoring mot Belgia. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Hal Robson-Kanu (27), Klubbløs/Wales

Klubbløs etter at han brøt kontrakten med Reading, men etter leveransen i Frankrike er det liten tvil om at han vil finne seg arbeidsgiver i løpet av de neste månedene. Særlig Cruyff-vendingen som fintet Belgia ut av EM står igjen som et sterkt.

– Han er en av de litt kuriøse. Før mesterskapet var det ingen som ville ha han, men plutselig hadde han flere tilbud. Det er litt det samme med Éder, sier Klaveness.

Les også: Det var et ikonisk finaleøyeblikk

Dimitri Payet (29) West Ham/Frankrike

MÅLFARLIG: Dimitri Payet feirer 3-0-målet mot Island med Antoine Griezmann. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Åpnet EM på strålende vis, og ledet Frankrike til sluttspillet med avgjørende scoringer og målgivende. West Ham-spilleren bleknet etter hvert, og var nesten usynlig særlig i semifinalen og finalen. Spilleren signerte femårskontrakt med West Ham i fjor, og kommer til å koste dyrt.

Les også: Agenten: – Payet blir latterlig dyr

– Det er Payet på godt og vondt. Det var fra noe av det beste is tarten til at han avslører svakheter med at det går litt sakte. Men Payet er selvfølgelig en het spiller, sier Lise Klaveness.

Julian Draxler (22), Wolfsburg/Tyskland

I likhet med Payet signerte Draxler femårskontrakt da han gikk til Wolfsburg fra Schalke 04 i august i fjor. Ikke veldig dominant, men godkjent mesterskap for Tyskland har fått fart på interessen fra Arsenal, som skal være villige til å betale rundt 43 millioner pund for den offensive midtbanespilleren.

FOR SEN: Julian Draxler er for sen i en takling på Moussa Sissoko i semifinalen. I sommer er duoen begge aktuelle for et klubbskifte. Foto: Eric Gaillard Reuters

Så du denne? Møll-invasjon under EM-finalen

Kvartett

VGs journalist på internasjonal fotball Trond Johannessen, som dekket mesterskapet for VG, lot seg også imponere av fire andre i Frankrike. Yann Sommer (27) leverte et godt mesterskap som burvokter i Sveits og Kroatias Ivan Perisic (27) senket Spania omtrent på egenhånd. Sistnevnte signerte femårskontrakt med Inter i fjor, mens Sommer er bundet til Borussia Mönchengladbach i tre år til.

FORSVARSHELT: Ragnar Sigurdsson (til venstre) mleverte et bra mesterskap for Island. Her sammen med Bodø/Glimts Hannes Thór Haldórsson fra oppgjøret mot England og Jamie Vardy. Foto: Anne-christine Poujoulat AFP

Husker du? Perisic overrasket alle med ny sveis

Polske Bartosz Kapustka (19) var kvikk på Polens venstrekant, og holder til i klubben Cracovia Kraków i hjemlandet. Han er ventet å få en lovende karriere, og har to år igjen av kontrakten med den polske klubben.

Island imponerte mange da de kom seg til kvartfinalen, og blant de stødigste vikingene var midtstopper Ragnar Sigurdsson (30). Han er lagkamerat med Stefan Strandberg i FK Krasnodar, der kontrakten utløper om to år, og ettersom han er 30 år, vil han ikke koste all verden.

– Kapustka, Sommer og Perisic gjorde seg vel ikke mindre interessante. Ikke Sigurdsson heller, sier Johannessen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool32282270254586
2Manchester City32213881334866
3Leicester City33177963313258
4Manchester United331510856332355
5Chelsea321661057441354
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

Mer om

 1. Fotball-EM
 2. Internasjonal fotball
 3. Premier League
 4. Fransk fotball

Flere artikler

 1. Her er januarvinduets dyreste overganger

 2. Agenten: Pogba kan bli værende i Juventus

 3. United bekrefter: Pogba på medisinsk sjekk

 4. «De fire store» herjet med Island

 5. Hevder Pogba er enig med Manchester United

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder