Kaptein Lüstig om Deila: - Vi støtter ham 100 prosent

Stefan Johansen stakk av uten å snakke med pressen

NY MOLDE-SKRELL: Ronny Deila (t.v.) og Ole Gunnar Solskjær takket hverandre for kampen etter oppgjøret på Celtic Park. En tydelig skuffet Deila forsvant rett i garderoben, mens Solskjær feiret en ny triumf sammen med spillerne. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Deila: - Jeg er sikker på at jeg får tid til å snu dette

GLASGOW (VG) (Celtic-Molde 1-2) Ronny Deila (40) var forbannet på nye individuelle feil som førte til nye baklengsmål, men tviholder på håpet om avansement i Europa League.

 • Per Opsahl
 • Bjørn S. Delebekk

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er realistisk at vi skal gå videre. Vi har spilt uavgjort mot både Ajax og Fenerbache. Vinner vi de to siste kampene, så kan dette gå, sa Deila på pressekonferansen.

Problemet er at Celtic ikke har vunnet på sine ni siste forsøk i Europa League, og i de seks siste kampene har de sluppet inn minst to mål. Etter en ny svak forestilling er det lite som tyder på at det skal bli full pott i de to siste kampene.

Les også: Kong Daniel av Celtic Park sendte Molde videre

– Vi scorer i alle kampene vi spiller i Europa, men mot Molde slipper vi inn to enkle mål igjen. Jeg synes vi skaper mye, og får to scoringer annullert, noe som kanskje var riktig. Jeg er ikke fornøyd med prestasjonen, sa Deila rett etter at han hadde vært sammen med spillerne i garderoben.

SLET TUNGT IGJEN: Stefan Johansen hadde ingen stor dag på jobb for Celtic, og etterpå forsvant han uten å snakke med noen. Her etter en duell mot Moldes Tommy Høiland. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Det var veldig skuffet og sinte, sa Deila.

Svak kamp av Johansen

Det skotske storlagets norske midtbanespiller Stefan Johansen forlot Celtic Park uten å snakke med noen journalister etter en ny svak kamp. Han er tilsynelatende et godt stykke unna storformen, og det er dårlige nyheter før playoff-kampene mot Ungarn.

Men Celtic-kaptein Mikael Lüstig stilte opp for hardt pressede Deila.

– Vi støtter ham 100 prosent, sa Lüstig da han ble intervjuet av BT Sports etter kampen.

Celtic-ekspert: Tror Deila må overbevise fansen mot Molde

Han var vikarierende kaptein i kneskadede Scott Browns fravær, og mener spillerne selv må ta skylden for et nytt tap mot Molde.

RETT TIL MELLOMSPILLET: Ole Gunnar Solskjær og Molde er allerede klare for mellomspillet i Europa Leagie. Ronny Deila og Celtic ligger sist på tabellen, men har likevel et håp om avansement. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Jeg synes vi skapte litt flere sjanser enn Molde, men de to målene vi slapp inn – det er ikke godt nok. I dag blir vi herjet med. Et lag som Molde skal ikke få så mange muligheter, sa den svenske høyrebacken med en fortid i Rosenborg.

Midtstopper Tyler Blackett skulle klarere etter 21 minutter, men serverte ballen til Mohamed Elyounoussi som klinket ballen i hjørnet.

Celtic utlignet kort tid etterpå ved Kris Commons, men bakover var det frynsete. Daniel Berg Hestad fikk styre inn det som ble det avgjørende 2-1-målet da han vant en duell ved bakre stolpe.

Ligger sist

Ettersom Ajax og Fenerbahce spilte uavgjort er Molde allerede sikret avansement fra gruppespillet. Celtic ligger sist med to poeng, mens Ajax har tre og Fenerbahce fem. Celtic møter Ajax hjemme om tre uker, før det er bortekamp i Tyrkia 10. desember.

– Vi er heldige som fortsatt har muligheten til å gå videre, sa Deila som svarte følgende på spørsmål fra en skotsk journalist om han tror han får beholde jobben:

– Jeg tenker ikke på min posisjon, det er noe dere kan fortsette å skrive om. Jeg er sikker på at jeg får tid til å snu dette, sa Deila.

PS! Stefan Johansen pådro seg gult kort mot Molde, og må dermed stå over mot Ajax. Det samme må Nir Britton som fikk rødt kort etter å ha felt Ola Kamara et kvarter før slutt.

Les også

Mer om

 1. Europa League
 2. Skotsk fotball
 3. Molde FK

Flere artikler

 1. Deila latterliggjort i Europa: – Vi vil slå tilbake

 2. Deila leser ikke skotske aviser: – Har ikke behov for det

 3. Stefan Johansen om Solskjær-returen: – En veldig god signering

 4. Skotsk avis: Hevder Deila langet ut mot egne spillere i 40 minutter

 5. Tror Deila må overbevise
  fansen i kveld for å overleve i jobben

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder