SKIFTER DRAKT: Per-Jarle Heggelund er ferdig i TV 2 og er klar for ny jobb som ekspert i spillselskap. Foto: BETSAFE

Premier League-kommentator slutter i TV 2 – går til spillselskap

TV-slutt for Heggelund etter 13 år og 750 kamper

Søndagens sesongavslutning med Swansea mot Manchester City var det siste du hørte fra Per-Jarle Heggelund – som Premier League-kommentator.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den Stockholm-bosatte fotballkommentatoren (fyller 40 år 17. mai) blir ikke med videre på Premier League-satsingen til TV 2. Etter to sesonger med engelsk fotball blir han istedet fotballekspert og frontfigur for spillselskapet Betsafe.

– Det har vært et eventyr i TV 2. En utrolig reise hvor jeg har vokst som menneske og fotballkommentator. Men både jeg og TV 2 var enig om at reisebelastningen ble for stor. Vi skilles som bestevenner, sier Heggelund til VG.

Les også: City tok Champions League-plassen - Tottenham dummet seg ut

– Godt å prøve noe nytt

Han har pendlet mellom arenaer i England, studiojobb i Bergen, «off tube»-kommentering i Oslo og boligen i Stockholm i to år. Nå vil han kunne jobbe fra den svenske hovedstaden, der han bor med kona Mari og deres tre sønner.

– En sjanse som jeg nå får i Betsafe, kommer bare én gang i livet. Det skal bli uhyre spennende å sette i gang med arbeidsoppgavene jeg skal ha der. Og det er godt å prøve noe nytt etter 13 år og omtrent 750 kamper som fotballkommentator, sier Heggelund.

Før de to årene i TV 2, var fotballformidleren fra Finnsnes i Midt-Troms tilknyttet det daværende Canal+. Da som kapasitet på italiensk Serie A fra 2003 til 2014. Den nye hverdagen består ifølge Heggelund av «å bringe fotball til bordet».

– Skrive Premier League-blogg, være med og drifte en losje på Etihad (Manchester Citys hjemmebane), være vert på diverse VIP-turer, som starter med Sverige-Italia i EM i sommer. Også får jeg muligheten for å spille pokerturneringer, sier Per-Jarle Heggelund.

– Tjener ikke noe mer

– Er det lønnen som får deg til å bytte jobb?

– Overhodet ikke. Jeg tjener ikke noe mer i Betsafe enn i TV 2. Hensynet til familien med all reising på helgene går foran alt. Jeg vil være mer hjemme med kone og min tre små sønner. Kombinert med en heftig utfordring som jeg nå får, så er valget såre enkelt.

– Er du en «gambler» selv?

– Nei, jeg vil tro jeg er som folk flest. Synes kamper blir mer spennende med en oddskupong i neven og er stor fan av klassisk tippekupong. Er med i et stort tippelag hvor det sosiale spiller vel så stor rolle som selve tippingen. Dessuten elsker jeg å spille Texas Hold 'Em (poker), svarer Heggelund.

Han avviser for øvrig ikke at han kan jobbe med TV og fotball igjen.

– Vil tro at jeg dukker opp som kommentator uansett i en eller annen form, sier Heggelund selv.

Skal forsterke satsingen

TV 2-sportssjef Vegard Jansen Hagen bekrefter at Heggelund ikke fortsetter i kanalen. Han kaller det «et nytt moment» at spillselskapene utfordrer tv-kanalene i kampen om ansettelser.

– Spillbransjen har økonomiske muskler, jakter oppmerksomhet og er en ny konkurrent om profilene. Det opplevde vi ikke minst da Morten Langli gikk til Unibet. Jeg er likevel overbevist om at sterke redaksjonelle miljøer, som TV 2 Sporten, vil være mer enn konkurransedyktige i denne kampen i årene som kommer, sier Jansen Hagen til VG.

Les også: Morten Langli ferdig i TV 2

Han sier kanalen jobber med forsterkninger i alle ledd før neste Premier League-sesong.

– TV 2 Sporten har en unik evne til å slutte rekkene og utvikle nye profiler. Nå er det et nytt talent som får sjansen til å kommentere Premier League og totalt sett vil mannskapet vårt til seriestart 2016/17 være sterkere enn noen gang. Her er det mye spennende på gang i ukene som kommer, lover Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Hør mysteriet rundt Jørn Andersens Nord-Korea-jobb, hvordan Norges EM-tropp burde sett ut og hva i all verden hockeygutta mener med «naken i slottet» og liknende i vår nye podcast under!

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City26173667293854
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder