... og nå ser klubben etter nye helter utenfor Telemark

GULLKORT: Dag-Eilev Fagermo skal handle i sommerferien. Søndag slo de Strømsgodset på Skagerak arena. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Odd varsler sommer-shopping

SKIEN (VG) (Odd-Strømsgodset 2-1): Odd-sjef Einar Håndlykken gir trener Dag-Eilev Fagermo gullkortet i jakten på spillere som kan forsterke laget før høst-jakta på RBK.

  • Sigurd Skjefstad

Artikkelen er over tre år gammel

– Vi har en trygg og god økonomi nå som gir oss muligheter. Så vi er ute og kikker, og har aldri sagt vi bare skal ha spillere fra Telemark. Vi ser etter etablerte spillere som forsterker førsteelleveren vår. Det er der vi er nå, sier Einar Håndlykken til VG.

Les også: Godset-spillerne skjelte ut dommeren

– Matcher Rosenborg

Odds daglige leder gir dermed Fagermo noe treneren ikke har vært altfor vant med de siste årene: handlefrihet. Det skyldes sunn drift både på og utenfor banen. For etter 2-1-seieren mot Strømsgodset, en seier som sender Odd inn i EM-pausen på 2. plass - 5 poeng bak Rosenborg - har telemarkingene begynt å lefle med enda større ambisjoner enn den forhåndsproklamerte om medalje.

– Vi har jo sagt det. Men så lenge det er fem poeng er vi med, og nå skal vi være med helt inn, sier Håndlykken.

– Jo lenger vi holder spenningen, jo bedre er det for Tippeligaen. Toppnivået vårt matcher Rosenborg sitt. De har ikke vært fantastiske, sier Dag-Eilev Fagermo.

Han er klar på hvor på banen han ønsker forsterkninger. Rosenborg på 1. plass har scoret 25 mål på de 13 første kampene. Det samme har Molde på 3. plass, mens Strømsgodset har 24. Med søndagens to fulltreffere har Odd 17.

– Egentlig scorer vi for få mål til å ligge der vi gjør, sier Fagermo.

Diouf og Riski

Tidligere i år jobbet Odd for å hente tilbake Pape Paté Diouf fra Molde. Senegaleseren var på lån i Odd i deler av fjorårssesogen, men klubbene lyktes ikke å bli enige om en retur. Muligens åpnes den døra igjen nå: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær sa til VG da de gjestet Skien tidligere i mai at de skulle slanke stallen i løpet av sommeren.

Ifølge Adresseavisen har Odd også snust på Riku Riski som scoret mye mål for Hønefoss, før en lite heldig overgang til Rosenborg.

– Det kan bli lån og det kan bli permanente overganger. Vi får se hva vi får til, sier Fagermo.

Klubber så Zekhnini herje

Trenerens sommerutfordring er at han også kan bli nødt til å se spillere forlate Odd. Rafik Zekhnini er det største salgsobjektet, har hatt en oppadgående kurve de siste kampene og følges tett av en rekke internasjonale klubber.

Les også: Godset drømmer om Ødegaard-lån

Ifølge Håndlykken var det god europeisk representasjon på tribunen også mot Strømsgodet da Zekhnini virkelig herjet. 18-åringen snurret rundt med en så god back som Lars-Christopher Vilsvik, og kan bli vanskelig å holde på om det rette budet kommer.

– Det var rått å se Rafik i denne kampen. Han var «on fire» fra start. Han er et ekstremt talent, som vi i hvert fall skal få veldog godt betalt for om han skal forsvinne. Men det er klart, alle klubber i Norge selger om budene er store nok, sier Håndlykken.

Straffe, tabbe, rødt kort og kontrovers

Mot Strømsgodset gikk Zekhnini og resten av Odd-laget rett i angrep fra start. Og allerede etter to minutter fikk de straffe da Zekhnini dro seg inn fra venstre, la ballen over på høyre og slo inn i armen til Bismark Boateng. Dommer Dag Vidar Hafsås sto meget godt plassert og pekte på merket, uten særlige protester fra Godset-spillerne.

Fredrik Nordkvelle tok tre skritts tilløp og plassert ballen nede ved stolpen.

VG Live: Slik var Odd-Strømsgodset

Strømsgodset kom gradivis mer med i det som ble en veldig underholdende kamp mellom to offensive lag, og utliknet fortjent ti minutter før pause. En meget god Tokmac Nguen stjal ballen fra Fredrik Semb Berge, lurte samme mann på baken og plasserte ballen sikkert i hjørnet bak Sondre Rossbach.

I annen omgang ble det dramatikk da Bentley først curlet inn 2-1 etter en kontring, før Francisco Júnior klippet ned Zekhnini bakfra til et soleklart rødt kort.

Fire minutter før full tid gikk innbytter Tommy Høiland i bakken i tett kontakt med Espen Ruud. Uten å bli belønnet med annet enn et gult kort for påstått filming. Høiland raste på TV etter kampen - men fikk ikke all verden gehør av sin egen trener.

Ville ikke snakke om straffe-drama

– Spillerne er klare på at det er kontakt. Men dommeren dømmer på det han ser der og da, og for meg blir det ikke noe poeng å snakke om det nå, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen, som mener laget mer kan takke seg selv for at det til slutt ble 0 poeng med hjem til Drammen.

Les også: Flaut for Start

– Vi slipper inn mål vi burde unngått. Vi tømmer oss og lar dem kontre på oss i annen omgang, når planen var at vi skulle vi skulle ligge kompakte og kontre på dem.

– Vi vinner fortjent. Vi kontrer dem i senk, og de skaper nesten ingenting. Det er sterkt mot et så godt lag som Strømsgodset, sier Dag-Eilev Fagermo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder