TVUNGET? Real Madrid-trener Zinédine Zidane, her med Martin Ødegaard i bakgrunnen under en Castilla-kamp i fjor, skal ha fått beskjed av sin president om å ta med nordmannen på treningsleir. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Hevder Zidane tvinges til å bruke Ødegaard

Barcelona-avisen Sport hevder at Zinédine Zidane ikke hadde tenkt til å ha med Martin Ødegaard i sesongoppkjøringen, men at president Florentino Pérez skal ha tvunget ham til det.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over tre år gammel

Real Madrid starter i dag oppkjøringen til den nye sesongen, og blant ungguttene som blir med førstelagstroppen, er Martin Ødegaard. Nordmannen, som forventes å bli lånt ut i løpet av sommeren, kommer angivelig til å være med Real Madrid-stjernene på treningsleir til Nord-Amerika.

Et bilde på Real Madrids hjemmeside viser i hvert fall at Ødegaard var til stede under førstelagets første arbeidsdag etter sommerferien.

Men ifølge Sport skal Real Madrid-trener Zidane ikke ha hatt Ødegaard i planene sine. Barcelona-avisen, som ikke er kjent for å være vennlig mot hovedstadsklubben, skriver at Ødegaard ikke var på Zidanes opprinnelige oversikt over Castilla-spillere som skulle være med på oppkjøringen.

Les også: Deila brøt ut i latter etter Ødegaard-spørsmål

Deretter skal klubbpresident Florentino Pérez ha krevd at Ødegaard skulle få være med i sesongoppkjøringen med førstelaget. Sport skriver at Pérez ønsker å eksponere nordmannen slik at han kan lånes ut til en god klubb i løpet av sommeren for å kunne gi uttrykk for sitt talent så godt som mulig.

Hans Erik Ødegaard har ikke besvart VGs henvendelse lørdag morgen.

Real Madrid skal reise til Canada og USA på sesongoppkjøring. De skal blant annet møte PSG, Chelsea og Bayern München i treningskamper den neste måneden.

Lest denne? Ancelotti om signeringen av Ødegaard: – Jeg var ikke interessert

Ancelotti: – PR-framstøt

Carlo Ancelotti, som trente Real Madrid da Ødegaard kom til klubben, har tidligere snakket om at han brukte unggutten etter ønske fra klubbpresident Pérez.

– Hvis presidenten bestemte seg for at den norske gutten skulle spille tre kamper med A-laget som et PR-framstøt, ville jeg finne en måte å få det gjort på. Hvis presidenten ville selge Xabi Alonso måtte jeg ha akseptert det også, beskriver Anclotti i sin nye bok.

– Da Real Madrid bestemte seg for å signere en gutt fra Norge, 16 år gamle Martin Ødegaard, tenkte jeg: «Jeg bryr meg ikke om han kommer eller ikke, for han kommer ikke til å spille for meg nå», skriver Ancelotti.

Hvor spiller Ødegaard neste sesong? Her er fire ulike scenarier

Deila: – La ham være seg selv

VG snakket med tidligere trener for Ødegaard i Strømsgodset, Ronny Deila, under hans presentasjon som påtroppende Vålerenga-trener denne uken.

– Det viktige nå er at vi slutter å prate så mye om Martin Ødegaard. La ham være seg selv. Han er det største fotballtalentet jeg har sett noensinne, enkelt og greit. Det har jeg sagt hver eneste gang, at han kan bli noe stort. Gutten er 17 år gammel og spiller i Real Madrid, sa Deila.

– Jeg tror Real Madrid vet bedre enn norske eksperter og meg hva som skal gjøres for å få frem det beste i ham. Og så kan vi spekulere. Men den avgjørelsen blir ikke tatt uten Martin, den blir ikke tatt uten faren hans, og den blir ikke tatt uten Zidane og de som er der. Da tror jeg vi skal lene oss tilbake og se hva som skjer. Uansett hva som skjer, kommer han til å utvikle seg og bli bedre og få nye erfaringer, sa den kommende Vålerenga-treneren til VG.

Les mer: Flere klubber vil låne Ødegaard

Les også

 1. Rekdal og Deila brøt ut i latter etter Ødegaard-spørsmål

  VALHALL (VG) Kjetil Rekdal mener Martin Ødegaard ikke er god nok for landslaget.
 2. Agenten: Pogba kan bli værende i Juventus

  Torino (NTB): Juventus-spiller Paul Pogba (23) har blitt linket til Manchester United i sommer, men hans agent Mino…
 3. Hevder Pogba er enig med Manchester United

  Ifølge flere store aviser foregår det en vill kamp om signaturen til Paul Pogba (23) før kveldens EM-semifinale.
 4. Ronaldo mot Bale - slik vurderes Real-gigantene

  LYON (VG) De er de to dyreste spillerne i verden, lagkamerater i Real Madrid, og står i spissen for hvert sitt landslag.
 5. Gamletrenerens sønn ble tidenes yngste i Strømsgodset

  Spisstalentet Noah Emmanuel Jean Holm (15) blir tidenes yngste Strømsgodset-spiller med proffkontrakt.
 6. Fjørtoft og Rekdal i heftig Ødegaard-diskusjon: – Han er ikke god nok

  De gamle landslagskameratene Jan Åge Fjørtoft (49) og Kjetil Rekdal (47) ble svært engasjerte under en diskusjon om…

Mer om

 1. Martin Ødegaard
 2. Real Madrid CF

Flere artikler

 1. Ancelotti om signeringen av Ødegaard: – Jeg var ikke interessert

 2. Zidane-biograf: – Han var redd Ødegaard ville bli ødelagt

 3. Real Madrid-presidenten roser Ødegaard: Håper han kan spille på førstelaget

 4. Fransk avis: Ødegaard er klar for Rennes

 5. Hva nå, Martin? Her er fire mulige scenarier

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder