...men kapteinen sier han ikke har snakket med andre klubber

STANGET BRANN I LEDELSEN: Vadim Demidov scoret i 3-1-seieren over Odd. Foto: Trond Reidar Teigen NTB scanpix

Brann frykter Demidov forsvinner gratis

SKIEN (VG) (Odd-Brann 1-3) Igjen vinner Brann fotballkamper, og igjen med en kaptein som kan forhandle med hvem han vil og forsvinne gratis etter sesongen.

 • Sigurd Skjefstad

Artikkelen er over fire år gammel

Høres det kjent ut?

I 2007 ledet Martin Andresen Brann til klubbens første seriegull siden 1963. Kapteinen styrte alt på banen og også ganske mye utenfor - og allerede ved starten av hans siste kontraktsår begynte Brann å jobbe for å forlenge.

Fra å true med tvangssalg dersom han ikke signerte, ble det en kontinuerlig gjensidig forsikring om at dialogen var god - inntil Andresen ble presentert som spillende manager for et nytt prosjekt i Vålerenga.

Les også: Demidov ber Fagermo holde munn

I år er det nok bare de mest troende i blant oss som tror at Brann kan ta et nytt gull, men laget vinner flere og flere fotballkamper og meldte seg med den meget sterke borteseieren over Odd på i medaljekampen.

Lagets ubestridte leder Vadim Demidov kom hjem fra Russland foran 2014-seongen på en godt betalt 3-årskontrakt. Så gikk han stort sett skadet da Branns gullambisjoner under Rickard Norling endte med nedrykk, før han i fjor spilte han seg opp og Brann oppover på tabellen utover sesongen.

Brann har varslet at de ønsker å forlenge kontrakten. Demidov? At dialogen er... god.

– Klar over at det kan skje

– Kontrakten går ut året, og det er lenge igjen. Jeg har en god dialog med Brann, sier stopperen.

Sportssjef Rune Soltvedt ser parallellen til Andresen.

– Jeg håper ikke vi ender der, men er klar over at det kan skje. Han er en god spiller som har fått et oppsving i karrieren, så han er helt sikkert interessant også for andre.

– Hvordan er magefølelsen?

– Det er vanskelig å si. Jeg håper han blir.

Lønnstak kan heves

En utfordring for Brann er at Demidovs nåværende lønn, som skal være på rundt tre millioner kroner per år, stammer fra en helt annen tid. Nå er Brann plassert i forbundets røde sone på grunn av sin svake økonomi. Som et ledd for å sikre driften vedtok Brann før sesongen et lønnssystem der de best betalte spillerne ikke skal ha mer enn millionen i grunnlønn.

VG fulgte kampen live!

Lønnstaket har imidlertid vist seg justerbart likeve. Søndagens matchvinner Fredrik Haugen skal ha fått en del av sinn lønn betalt av eksterne da han skrev under ny kontrakt.

– På grunn av økonomien var det nødvendig for oss å vente med kontraktene, det gjelder alle som har avtaler som går ut etter sesongen. Vi måtte se det an, og vi ble enige med spillerne om å ta det etter det hektiske kampprogrammet i mai. Nå har vi begynt, og vi håper å konkludere så raskt som mulig, sier sportssjef Soltvedt.

Konsekvensen av ventingen er at hovedpersonen selv har spilt seg til bedre kort på hånden. Skadefri har han ledet Brann til bare 14 baklengs på 18 kamper - og fortsatt er han «bare» 29 år.

– Jeg har alltid visst hva slags spiller jeg kan være når jeg er skadefri. Nå er jeg det, og da er fint å bevise hva jeg er god for, sier Demidov.

– Har du snakket med andre klubber om en overgang?

– Nei.

Nytt prosjekt i Oslo øst

Tidligere i karrieren har Demidov sagt at han gjerne kunne tenke seg å bo i Oslo. Akkurat som da Andresen forsvant fra Brann, er Vålerenga i disse dager i gang med enda et nytt prosjekt - der både ambisjoner og budsjetter ser ut til å peke oppover.

– Er det et prosjekt som kan trigge deg?

– Det har jeg ingen kommentar til

Matchvinner skulle vært tatt av

Mer snakkesalig var 29-åringen med russisk opphav om kampen mot Odd der Brann egentlig hadde god kontroll - men likevel måtte dra fram to sene scoringer for å sikre seieren.

Demidov ga Brann ledelsen ett minutt før pause da han møtte et innlegg fra Sivert Heltne Nilsen. Det så lenge ut til å holde, men ti minutter før full tid rev Olivier Occean seg løs i feltet på en corner og presset inn 1-1.

I stedet for for en sluttspurt fra hjemmelaget avgjorde Fredrik Haugen – som egentlig skulle vært byttet ut men måtte bli på banen fordi Kristoffer Barmen fikk krampe. To lange løp ble avsluttet omtrent identisk fra samme sted, med to skudd i korthjørnet forbi Odd-keeper Sondre Rossbach.

– Han var i kjelleren, men kjempet videre. Det var det mange som gjorde. Og da er vi gode. Vi sa det før denne kampen, at her skulle vi ikke være fornøyde med uavgjort. Vi føler vi har mer inne nå, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Straffekontroverser

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo understreket etter kampen at Brann vant fortjent ut fra spillet, men tok likevel opp to situasjoner der han mente Odd skulle hatt straffespark.

– Demidov løper ned Jone Samuelsen, og skulle da også fått sitt andre gule kort og dermed rødt. I tillegg er det soleklar straffe til Occean da han blir stengt av Acosta før 1-3-målet. Det er to tunge situasjoner for oss, sier Fagermo som etter en elendig juli-måned er ute av Europa og seks poeng bak Rosenborg med én kamp mer spilt enn trønderne.

LES OGSÅ: Irritert Odd-leder: NFF er på tynn is

– Jeg tenker som så, at når du har tapt 1-3 hjemme mot et lag som er spådd i bunnen, bør du heller holde munn og trene, kontrer Vadim Demidov.

Bentley U-sving

PS: Bentley har hatt en begivenhetsrik uke, der han først sa han aldri ville spille for Odd igjen etter at klubben ikke ville selge han til Moldova, så ble sendt hjem fra trening og deretter sykmeldt. Mot Brann startet han på benken - men kom inn midtveis i annen omgang.

– Jeg har kontrakt med Odd og vil gjøre mitt beste for klubben ut sesongen. Så får vi se hva som skjer etter det, sier Bentley.

– Da han meldte seg frisk igjen var det ikke et vanskelig valg å ta han med. Han har en kreativitet vi trenger, og så lenge han er motivert for å spille er han med, sier Fagermo.

Les også

 1. Demidov ber Fagermo holde munn

  SKIEN (VG) (ODD-BRANN 1-3). Vadim Demidov ber Odd-trener Dag-Eilev Fagermo trene mer og snakke mindre etter å ha ledet…
 2. Bentley hardt ut mot Odd: – De lyver

  Bentley har vært en viktig brikke i et Odd-lag som jakter seriegull, men nå føler han seg sviktet av egen klubb.
 3. Beskjedne Brann nekter å snakke om Europa

  Bergen (VG) Brann har scoret tolv mål på sine tre kamper etter sommerpausen, men ingen i sportsklubben snakker om spill…
 4. Rekdal etter stortap: – Jeg skulle ønske jeg kunne spilt selv

  BERGEN (VG) (Brann - Vålerenga 4-1) Moa sendte Vålerenga i føringen, men så tok Brann over - og ydmyket gjestene.
 5. Brann «stilte» i en 5-0-5-formasjon mot Molde: – Artig

  MOLDE (VG) (Molde - Brann 2-0) På den offisielle kamprapporten startet Brann kampen i en 5-0-5-formasjon.
 6. Brann frustrerte Molde i 80 minutter

  MOLDE (VG) (Molde - Brann 2-0) Men så glapp alle poengene for Vadim Demidov og co da Eirik Hestad ble akkurat for kjapp…

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Odd
 3. SK Brann

Flere artikler

 1. Demidov ber Fagermo holde munn

 2. Pluss content

  Slik ble Brann et vinnerlag igjen

 3. Huseklepp ferdig i Brann

 4. Fagermo ville ha Børven: – Han valgte Brann

 5. Branns sportssjef: – Vi må ha inn noen som utgjør en forskjell

Fra andre aviser

 1. Slik svarer sportssjefen om Demidov

  Aftenposten
 2. Utelukker ikke å fortsette i Bergen. Har tilbud fra utlandet. Tar avstand fra østlandsryktene.

  Aftenposten
 3. Branns sportssjef: - Det kan godt skje at Demidov ikke blir i Brann

  Aftenposten
 4. Demidov og Huseklepp forhandler med Brann

  Aftenposten
 5. Her blir det en ny kaptein-thriller

  Aftenposten
 6. Før seieren fortalte Demidov om en følelse han ikke har hatt tidligere i Brann-drakten

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder