BLIR DET EN AV DISSE? Gareth Southgate (fra venstre), Alan Pardew og Gary Neville trekkes frem som de heteste kandidatene. Foto: Reuters

Dette er favorittene til England-jobben

Profilert fotballjournalist mener Gareth Southgate fortjener sjansen

U21-landslagstrener Gareth Southgate (45) er bookmakernes favoritt til å ta over for uskjelte Roy Hodgson (68) som ny England-sjef.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kun minutter etter den pinlige EM-exiten mandag kveld, inntok Hodgson podiet på pressekonferansen i Nice og leste opp en avskjedstale.

– Det er tide for at en ny trener skal få ansvaret. Det har vært en fantastisk reise disse fire årene jeg har hatt. Jeg vil takke alle spillerne jeg har hatt på landslaget. De har gjort alt jeg har bedt dem om. Jeg vil også takke fansen, teamet mitt og dere i media, sa Hodgson og bekreftet at også assistentene Ray Lewington og Gary Neville gir seg.

Bakgrunn: Hodgson trekker seg som England-trener

Southgate tar over?

Like kjapt som Hodgson takket for seg, begynte engelske medier og bookmakere å spekulere i hvem som blir etterfølgeren.

The Sun skriver at det tilbys lavest odds på Gareth Southgate med Alan Pardew, Gary Neville, Eddie Howe, Brendan Rodgers og Arsene Wenger som de andre heteste navnene. Southgate har et snitt på drøyt 2,5 i odds hos 17 spillselskaper, viser en oversikt hos oddschecker.

Ifølge Daily Mail skal fotballforbundet ha et ønske om å ansette en brite. I så fall er Wengers navn naturlig nok utelukket.

De mener også å vite at tidligere landslagsstopper Rio Ferdinand kan tenke seg en rolle rundt landslaget.

Det gjør også Alan Shearer som på BBCs sending mandag røpet at han hadde vært i samtaler med FA om sjefsjobben for «noen år siden» og la til at han gjerne vil være en kandidat også nå.

Bommet på straffe

BOM: Southgate før straffemissen mot Tyskland i 1996. Foto: Bob Thomas

Men hvem er så disse mulige Hodgson-erstatterne? Gareth Southgate huskes, dessverre for ham selv, kanskje best for den avgjørende straffemissen i EM-semifinalen mot Tyskland i 1996, men har vunnet 26 av 33 kamper med U21-landslaget. Hans eneste erfaring fra klubbfotballen er som manager i Middlesbrough.

Alan Pardew har erfaring fra Reading, West Ham, Charlton, Southampton, Newcastle og Crystal Palace. På Selhurst Park ble 15. plassen forrige sesong sett på som noe skuffende, men historisk sett må det sies å være godkjent - spesielt kombinert med en FA-cupfinale.

38 år gamle Eddie Howe har allerede levert to fantastiske perioder som Bournemouth-sjef. Både opprykket til Premier League og 16. plassen forrige sesong må kunne betegnes som små sensasjoner.

Gary Neville kjenner landslaget godt gjennom assistentjobben under Hodgson. Den tidligere Manchester United-backen skal være populær blant spillerne, men har lite erfaring fra treneryrket og mislyktes totalt i Valencia i vinter med kun tre La Liga-seirer på fire måneder.

Etter opphold i Chelsea-akademiet, Watford og Reading skaffet Brendan Rodgers seg for et alvor et navn med sin attraktive fotball i Swansea. Nord-Iren ble hentet til Liverpool hvor han var sjef i drøye tre år før han måtte gå i oktober 2015. Tidligere i sommer ble han Ronny Deilas erstatter i Celtic.

Så du denne? England slaktes: Ydmykende og patetisk

Tror på Southgate

The Times' anerkjente fotballjournalist Henry Winter skriver at Southgate fortjener England-jobben. Han mener også at tidligere landslagssjef Glenn Hoddle bør få en rolle i støtteapparatet.

David Moyes, Jürgen Klinsmann, Joachim Löw, Sean Dyche, Sam Allardyce, Rafael Benitez, Phil Neville, Harry Redknapp, Roberto Mancini og Roberto Martinez nevnes også i engelsk presse som mulige Hodgson-erstattere.

https://twitter.com/tkkarlsen/statuses/747539806092140549

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder