REAGERER: Dag-Eilev Fagermo mener det må være likhet for loven og at Rosenborg ikke kan få utsatt bortekampen mot Viking lørdag 30. juli. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Fagermo mener RBKs søknad om spesialbehandling er flau

Odd-treneren: – Bare å dele ut seriegullet hvis Viking-kampen utsettes

NORRKÖPING (VG) Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener NFF kan avgjøre gullkampen om Rosenborg får utsatt Viking-kampen 30. juli på grunn av Champions League-kvalifisering tre dager senere.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er bare å dele ut gullet til Rosenborg hvis Viking-kampen utsettes. Da er det ikke konkurranse mellom klubbene på like vilkår i Tippeligaen, sier Fagermo til VG.

Les også: RBK-Kåre: – De prøvde jo å ta livet av treneren

– Det er flaut

Han peker på at Odd måtte spille bortekamp PAS Giannina forrige torsdag og ny bortekamp i Tippeligaen mot Bodø/Glimt på søndag. Telemarkingene fikk da kun to dagers hvile mellom kampene.

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug sier til Adresseavisen at klubben har søkt om å få utsatt Viking-kampen for å få mer enn to hviledager før Champions League-kvalifiseringen mot APOEL Nikosia tirsdag 2. august.

– Vi har nettopp sendt en mail til forbundet og bedt om å utsette kampen, sier Tove Moe Dyrhaug til adressa.no.

Direktør for konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, bekrefter overfor VG at de har mottatt søknaden fra RBK.

– Vi har en dialog om det nå, men jeg kan ikke gå ut med hva konklusjonen blir ennå, sier Fisketjønn.

Fagermo, som har ambisjoner om å gi Rosenborg en fight om seriegullet (Odd er fire poeng bak nå), mener det vil være hårreisende om serielederen får søknaden innvilget.

– Rosenborg kommer i så fall til å vinne seriegullet med en bismak. Det er flaut at en klubb som Rosenborg, med sine ressurser og den største spillerstallen, må søke om spesialbehandling for å vinne Tippeligaen. Det er ikke rart at de kan toppe laget i Champions League-kvalifiseringen hvis de får utsatt kamper i Tippeligaen, buldrer Odd-treneren.

De negative reaksjonene lar heller ikke vente på seg fra Viking-leiren, der trener Kjell Jonevret er tydelig i sin tale på Twitter torsdag ettermiddag.

Les også: Helland vil heller bli RBK-legende enn bakgårdsklubb-millionær

– Må kunne konkurrere på like vilkår

Fagermo skulle også gjerne hatt en ekstra hviledag mellom bortekampen i Hellas forrige torsdag og det som kan vise seg å bli et skjebnesvangert tap mot Bodø/Glimt sist søndag. Hvis Odd hadde vunnet i Bodø, ville telemarkingene kunne vært ett poeng bak RBK.

– Flyturen til Hellas tok seks timer hver vei. I tillegg måtte vi kjøre buss over to timer hver vei. Vi reiste hele natten etter kampen. Så måtte vi rett opp til Bodø på en nok en lang reise. Det er en grunn til at vi var så tamme på søndag. Vi hadde flatt batteri, sier Fagermo.

Les også: Fagermo tror på ren seriefinale mot RBK 23. oktober

Han synes det er flaut at Rosenborg i det hele tatt har søkt om å få utsatt bortekampen mot Viking.

– Rosenborg som har en så stor spillerstall må kunne konkurrere på like vilkår som oss andre. Hvis NFF godtar søknaden blir det vanskelig for mindre klubber å skape spenning om Tippeliga-gullet.

– Vil det ikke være bra for norsk fotball om Rosenborg får forberede seg optimalt til Champions League-kvalifiseringen?

– Jeg skjønner viktigheten av Champions League, men hvordan klarte de da å sende oss til Bodø tre dager etter en bortekamp i Hellas? Så lenge de andre norske lagene som deltar i Europa må gjennom et program med kun to dagers hvile mellom kampene, må det være likhet for loven. Regelverket er klart: Det skal være to dagers hvile mellom kampene. Det hadde aldri skjedd i England eller Tyskland at noen fikk utsatt en seriekamp på grunn av dette, svarer Dag-Eilev Fagermo.

Vil ikke kommentere Fagermo-uttalelsene

Nils Fisketjønn vil ikke svare på kritikken fra Odd-leiren.

– Jeg ønsker ikke å gå inn i en polemikk om dette. På generelt grunnlag kan jeg si at det står i handlingsplanen at vi skal legge forholdene til rette for norske lags Europa-deltagelse, sier Fisketjønn.

Les også: Odd slo RBK for første gang siden 2004

Han sier at en avgjørelse trolig blir tatt i løpet av dagen. Det som kan tale til Rosenborgs fordel er at trønderne spiller hjemme mot APOEL Nikosia neste onsdag, og at trønderne dermed må gjennom tre kamper på seks dager, og ikke en uke som er den mest vanlige syklusen. En annen utfordring er at det er vanskelig å finne ledige datoer for når Viking - Rosenborg kan spilles.

Les også: Kvalik-suksess kan åpne for ny RBK-spiss

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder