Fjørtoft og Rekdal i heftig Ødegaard-diskusjon: – Han er ikke god nok

De gamle landslagskameratene Jan Åge Fjørtoft (49) og Kjetil Rekdal (47) ble svært engasjerte under en diskusjon om Martin Ødegaard i VGTVs EM-studio.

Artikkelen er over tre år gammel

Debatten åpner med at Rekdal gikk til orde for at Ødegaard ikke bør spille for det norske landslaget.

– Vi må slutte å snakke om at Martin Ødegaard skal spille på det norske landslaget. Han er ikke voksen nok, han er ikke sterk nok, han er ikke god nok til å gjøre det sånn som det norske landslaget må spille per dags dato, sier Rekdal, som presiserer at han ser på Ødegaard som et «kjempetalent».

Hva nå, Martin? Her er fire mulige Ødegaard-scenarier

Fjørtoft er ikke enig.

– Jeg synes det er helt greit at Ødegaard er i landslagstroppen, sier 49-åringen som kombinerer en «team manager»-rolle på det norske landslaget med TV-jobbing for Viasat.

– Ødegaard gjør det bra på trening. Han er god. Veldig fin fyr, sier Fjørtoft.

Les også: Hevder Ødegaard er ferdig i Castilla

– Ikke kvalifisert

Rekdal sier ham ikke imot, men er opptatt av å gjøre poenget sitt klart. Han mener Ødegaard ikke har prestert godt nok til å spille for Norge.

– Han har ikke spilt én god… Altså, han spiller i spansk tredjedivisjon. Han er egentlig ikke kvalifisert til å være med i den norske troppen. Det er min greie. Og så skjønner jeg at det er andre årsaker, det er et stort talent som skal bygges opp og så videre, men man må slutte å si at han skal spille, sier Rekdal.

– Han spiller i spansk tredjedivisjon og er helt anonym i lange perioder av kampene. Han er ikke klar for det ennå. Det han leverer i hverdagen sin, i kampsituasjon, er ikke godt nok til å kvalifisere ham til å være med på det norske landslaget, mener Vålerenga-treneren.

Fått det med deg? Ancelotti «var ikke interessert» i Ødegaard

Ødegaard har, siden overgangen til Real Madrid fra Strømsgodset for halvannet år siden, spilt regelmessig for Castilla og trent med A-laget. Etter at Castilla ikke maktet å rykke opp fra nivå tre i ligasystemet, tyder mye på at Ødegaard er ferdig med spill for Real Madrid-reservene.

– Må ta et valg

VG-journalist Morten Stokstad, som sitter i studio med Fjørtoft og Rekdal, lufter tanken om at treningshverdagen til Ødegaard i Real Madrid kanskje ikke er så god som man skal ha det til. Fjørtoft avfeier dette.

– Jeg tror 100 prosent at den er bedre enn i Tippeligaen. Jeg tror den hverdagen er god, sier han og insisterer:

– Martin Ødegaard er 17 år og kommer til å bli en utrolig bra fotballspiller. Det er min mening.

Spansk EM-sirkus: – Jeg sier ikke sorry

På spørsmål om Ødegaard burde fortsette i Castilla eller finne seg en ny kamparena, svarer Fjørtoft:

– Det er for lett å sitte og tabloidisere og si at dét er rett og dét er galt. Det er en stor prosess med språk og integrering, hva treneren sier… Så det er ikke så lett å svare på.

Rekdal avslutter diskusjonen:

– Jeg vet ikke hvordan hverdagen hans er og hvor mye han trener. Men at han på et tidspunkt må ta et valg om hva som blir veien videre... Det er spørsmålet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder