Hva er dette?

Her er lørdagens oddstips

INGEN HELDIG HÅND MED ARSENAL: Michael Oliver har dømt i Premier League siden 2010. Men det har ikke alltid slått heldig ut for Nord-London-klubben. Her fra oppgjøret mellom Liverpool og Chelsea i mai. Foto: Paul Ellis AFP

Dette er Arsenals skrekkdommer

Da det ble kjent at Michael Oliver (31) skal dømme kveldens storoppgjør i Nord-London mellom Arsenal og Chelsea fikk noen konspiratorikere vann på mølla.

 • Rolf Brown

Artikkelen er over fire år gammel

Begge lag står med ti poeng på sine fem første seriekamper, men det er Arsenal som viser best ligaform med tre strake seirer. Chelsea har bare holdt buret rent i én av seks kamper under sin nye sjef Antonio Conte, men begge lag kommer inn i kampen med ekstra energi etter respektive suksesser i midtukens ligacup.

Oddstips på Facebook? Følg Tipster

Men begge lag trenger poeng for ikke å miste kontakten med serieleder Manchester City, og slik tenkte muligens noen Arsenal-fans at man gjerne skulle hatt en annen pipeblåser enn akkurat Michael Oliver i denne storkampen.

For med Michael Oliver som kampleder har ikke Arsenal vunnet noen av sine åtte siste oppgjør siden november 2013. Mens Chelsea på sin side ikke har tapt med Mr. Olivers kampledelse på hele 13 ligakamper.

Nå er statistikk nettopp bare det – og det kan noen ganger tolkes i akkurat den retningen man ønsker. Men det gir uansett en pussig inngang til kveldens London-derby.

Her er to smakebiter fra twitteratet om den kuriøse statistikken:

Michael Olivier to referee #ARSCHE Arsenal not won in 8(!) straight with Oliver in charge Chelsea not lost in 13(!) with Oliver in charge

Michael Oliver har dømt i Premier League siden 2010, og her er de to seneste gangene han har dømt Arsenal:

I årets ligapremiere i august dømte han Arsenals åpningstap hjemme mot Liverpool (3-4). I denne berg og dalbane-matchen ledet vertene 1-0, kom under 1–4 – men fikk pyntet på til 3–4. Hjemmelaget ble tildelt to straffer, men misbrukte det ene.

I mars i år ledet Oliver, som er fra Northumberland i nordøst og slik ikke har noen opplagte bindinger til London, lokaloppgjøret Tottenham – Arsenal. Til tross for at Spurs herjet, så var det Arsenal som tok føringen. Men så ble Francis Coquelin utvist og gjestene gikk litt opp i limingen (2-2). Og kom enda mer på etterskudd i forhold til Leicester i ligagullkampen.

«Straffespark-krav»

Men at Olivers dømming går begge veier er oppgjøret Arsenal – Chelsea fra 26. april i 2015 et eksempel på (0-0). Her hadde Chelsea tre tilfeller der de ropte på straffer – men Oliver lot spillet gå ved alle tre anledninger. Arsenal hadde også et «straffespark-krav» da et Olivier Giroud-skudd gikk rett i hånden på Gary Cahill, men heller ikke hjemmelaget ble hørt av Oliver.

Et annet eksempel på at Oliver ikke nødvendigvis favoriserer Chelsea er fra FA-cupkvartfinalen i mars, Everton – Chelsea (2-0). Her ble Diego Costa utvist etter å ha angivelig bitt (!) Evertons Gareth Barry.

Nettopp Chelseas Diego Costa er mannen Arsenal må holde et øye med i kveld ettersom spanjolen har scoret fem mål på fem ligakamper i høst. Og dessuten har ikke vertene scoret på Chelsea på ni timer og 48 minutters spill, ifølge analyseverkstedet Opta.

Lest denne? Chelsea vendte mot ligamesteren

Chelsea mangler John Terry, og slik ligger det an til David Luiz og Gary Cahill er midtstopperpar. Arsenals Per Mertesacker (f), Carl Jenkinson (f), Aaron Ramsey (mb) og Danny Welbeck (a). Olivier Giroud (a) hemmes av en vond tå, og starter trolig på benken.

Besøk vår oddstipsside Tipster her

Vi mener dette er en vidåpen kamp. Arsenal har formen, men Chelsea har den mentale fordelen etter de siste årenes innbyrdes møter. Vi prøver uavgjort til 3,20, spillestopp er kl. 18.25 og TV2 Sport Premium sender matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Leicester City330012489
2Liverpool33009459
3Everton33008359
4Aston Villa22004046
5Arsenal32016426
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Tippetips
 2. Premier League
 3. Arsenal FC
 4. Chelsea FC

Flere artikler

 1. Cahill ble Chelsea-helt mot Stoke

 2. Pochettino: – Kane er en av verdens beste

 3. Costa reddet Contes Chelsea med brassespark

 4. Pochettino: – Kane er en av verdens beste

 5. Slik har utskjelte Giroud slått tilbake

Fra andre aviser

 1. Chelseas utrolige rekke fortsetter: 11 strake seirer

  Bergens Tidende
 2. Arsenal rystet Chelsea i ellevill finale: – Et eventyr av en fotballkamp

  Aftenposten
 3. Chelsea styrer mot seriegullet etter ny maktdemonstrasjon

  Aftenposten
 4. Mourinho gratulerte dommeren etter omstridt utvisning

  Aftenposten
 5. Chelsea herjet: - Et langt steg mot ligagullet

  Aftenposten
 6. Mourinho gratulerte dommeren etter omstridt utvisning

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no