Solskjærs seiersrekke fortsatte etter nok en bortebragd: - Tar ikke av

LONDON/OSLO (VG) (Arsenal - Manchester United 1–3) Takket være gylne to minutter og 27 sekunder i første omgang, og to mesterlige kontringer, sikret Ole Gunnar Solskjær (45) sin åttende strake seier som Manchester United-manager.

– Det er ikke opp til meg å ta av og begynne å tenke for langt fremover. Jeg må tenke på det jeg er hentet inn for å gjøre, som er å jobbe med spillerne på treningsfeltet, men jo flere kamper du vinner, jo lettere er det å holde alle smilende, sier Solskjær til Viasat 4.

Selv om det var Arsenal som presset fra start i den klassiske toppkampen på Emirates, var det Manchester United og Solskjær som etter en halvtime kunne slippe jubelen løs i FA cupens fjerde runde.

Romelu Lukaku fikk ballen like utenfor feltet, og serverte rekkekamerat Alexis Sánchez med en svært ukarakteristisk kamuflert pasning. Chileneren, som forlot Arsenal for ett år og tre dager siden, drillet seg forbi Petr Cech og lurte ballen inn i det åpne målet - hans første scoring under Solskjærs ledelse.

– De (Lukaku og Sánchez) har jo ikke spilt så veldig mye, men jeg hadde bestemt meg for at de skulle spille i dag. Så er det opp til dem å ta sjansen, men det stolte jeg på at de ville gjøre, sier Solskjær.

Solskjær-spesialen: Få alt om Solskjær i vår spesial her

les også

Tror Solskjær kan bli månedens manager: – En stor prestasjon

«Olé, Olé»

Arsenal rakk knapt å ta avspark før de måtte hente ballen ut av målet igjen. Luke Shaw plukket opp ballen like utenfor egen sekstenmeter etter et mislykket Arsenal-angrep, og spilte gjennom Lukaku med en nydelig gjennombruddspasning.

Belgieren var som rene lynvingen og fosset over halve banen, før han beholdt oversikten og serverte Jesse Lingard inne i feltet. Engelskmannen var kald som den norske vinteren, la ballen til rette med venstrefoten, før han nonchalant trillet inn Uniteds andre med innsiden av den høyre.

«Olé, Olé, Olé, Olé» runget ut fra Uniteds fem tusen tilreisende supportere, og Solskjær kunne virkelig slippe jubelen løs - for andre gang på to minutter og 27 sekunder.

– Det var klassisk Manchester United kontringsfotball, sier Solskjær til BBC.

Måltyven fra Gabon

Men tomålsledelsen var kortvarig. For da Aaron Ramsey fosset frem mot dødlinja, spilte perfekt inn på tvers og Pierre-Emerick Aubameyang bare kunne trille ballen i det åpne målet, var det på ny full spenning på Emirates.

Arsenal presset på i store deler av andre omgang, og kom også til kvalifiserte sjanser.

Men da Arsenal jaktet scoring på tampen av andre omgang, kunne nordmannen sette innpå friske og kontringssterke bein i Marcus Rashford og Anthony Martial.

GAFFER: Ole Gunnar Solskjærs suksess som Manchester United-sjef vil ingen ende ta. Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Martial sikret seieren

Nettopp franske Martial ble mannen som sikret seieren for Solskjær. Arsenal presset på, United fikk rom å kontre i og Pogba gikk på skudd utenfor sekstenmeteren. Cech reddet avslutningen, men klarte ikke slå ballen bort fra farlig område.

Der dukket Martial opp, superinnbytteren kunne enkelt bredside Uniteds andre kontringsmål, og jommen sang ikke United-fansen om Solskjær nok en gang.

les også

Slik har Solskjær «kopiert» gamlesjefen

– Det var en briljant kamp av United. Jeg synes at det vi har sett av Ole er mer enn bare kjærlighet, det handler også om taktisk årvåkenhet. De to byttene på slutten sikret seieren, kommenterte tidligere Manchester United-back Phil Neville på BBC.

Kveldens andre cupkamp, mellom Bristol City mot Bolton Wanderers, endte med hjemmeseier. Bolton tok ledelsen etter bare seks minutter, men Bristol snudde kampen i første omgang og holdt helt inn til femte runde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder