- Ingen er fredet

Publisert: Oppdatert: 19.05.16 18:06
FOTBALL

Krisestemning i RBK- garderoben etter cup-nederlaget

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Hønefoss 1-2) Etter den pinlige cup-fadesen mot Hønefoss varsler styreleder Ove Snuruås endringer i Rosenborg. Og ingen er fredet.

- Vi kan ikke være bekjent av ikke å gjøre noe med dette. Nå må vi bli enig om hva vi skal gjøre. Og vi må gjøre noe ganske raskt. Ingen er fredet, sier Snuruås til VG.

Stemningen på Lerkendal var mildt sagt på bånn i går. Da Rune Bratseth ble spurt om dette var hans verste dag som Rosenborg-direktør, sukket han og svarte:

- Ja, det kan du si. Vi har tapt viktigere kamper enn dette, men jeg tror jeg aldri har sett laget så dårlig som i dag.

Konsekvenser

Per Joar Hansen mente at han aldri har vært så forbannet i hele sitt liv. Styrelederen skjemtes. Og spillerne fikk huden full av kjeft.

Samtidig gikk seiersbrølene gang på gang blant Hønefoss-spillerne i garderoben over gangen.

- Hvis man noen gang skal bruke ordet krise om det som skjer her oppe, er tiden inne nå, sier Rune Bratseth.

- Det er uakseptabelt og helt på trynet. Det må få konsekvenser i en eller annen form. Ting må skje i løpet av sommeren, sier Hansen.

Vel vitende om at det kan innebære at han ryker som hovedtrener.

Jan Gunnar Solli valgte å kommentere trenerens utskjelling slik:

- Vi tåler å få kjeft. Men jeg kommer ikke til å gå bort til kameraten min og si at «Du spilte dritdårlig». Nå må vi dra i samme retning, sier Solli.

Uholdbart

I dag samles den sportslige ledelsen i RBK for å diskutere videre konsekvensene av cup-sortien og ikke minst de svake resultatene i serien.

- En situasjon som dette kan vi ikke leve med, sier styreleder Snuruås.

Han så et Rosenborg som spilte elendig den første halvtimen, men som likevel tok ledelsen ved Alexander Ødegaard etter 33 minutter. Bare to minutter senere utlignet Lars Lafton. Annen omgang fortsatte i samme stil for hjemmelaget, og tidligere RBK-spiller Are Tronseth fikk æren av å sende Hønefoss til kvartfinale i NM.

Denne artikkelen handler om