TOTTENHAM-SJEF: Mauricio Pochettino. Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP

Pochettino langer ut mot tidlig overgangsfrist

Tottenham-manager Mauricio Pochettino (46) mener det var en tabbe av Premier League å introdusere en tidligere overgangsvindu-lukking enn resten av Europa.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Her er nattens oddstips

Det var de 20 Premier League-klubbene selv som stemte frem forslaget i 17-3-favør for å fremskynde overgangsvindu-fristen. Tanken var at klubbene skulle unngå det kaoset som gjerne er på tampen av sommerens overgangsvindu, og heller kunne konsentrere seg om fotball.

Det gir at Premier League-klubbene må ha handlet ferdig til kl. 18.00 torsdag 9. august - dagen før årets PL-sesong sparkes i gang.

Vinduet for italiensk Serie A lukkes 17.august. Men hoveddelen av øvrige europeiske fotballklubber kan vente ut august med overgangene, ifølge The Sun. Det har fått Tottenham-boss Pochettino til å reagere.

Frustrert Pochettino

– Sammenlignet med resten av Europa mener jeg vi stiller med en ulempe, og de nye reglene hjelper ikke Premier League. Nå er vi alle i samme båt i England, og jeg aner ikke om de øvrige PL-klubbene er så glade for regelendringen, sier argentineren, og legger til:

– Det korrekte ville ha vært å bli enig med hele Europa om en konkret dato for lukking av vinduet. Vi (Tottenham) skal delta i Champions League, og har 20 dager færre til å bli ferdig med kjøpene. Og det kommer ikke til å hjelpe oss. hevder Pochettino.

les også

Analyse: Dette bør Tottenham gjøre nå

Pluss content

Tottenham endte i vår blant de tre beste i PL for tredje sesongen på rad. Men er den eneste klubben blant topp-seks PL-lagene som ikke har forsterket troppen så langt i sommer. Og har i praksis kun åtte dager på seg nå.

Tipster gir deg ferske oddstips - hver dag

– Ifjor snakket jeg om antall spillere vi skulle kjøpe, men i dette korte sommervinduet kan jeg ikke si om vi handler inn én, null, to, tre  eller fire nye spillere. Men vi jobber med saken, avslutter Pochettino.

VG-tips: Tottenham-seier

Så langt har Tottenham beholdt stjernespillerne i troppen. Men en stor del av laget var med i VM - og mange av dem for England, Belgia og Hugo Lloris for VM-vinner Frankrike var med helt til slutten.  Hele ni mann er ikke med her. Og i tillegg har både Victor Wanyama (mb) og Moussa Sissoko (mb) pådratt seg skader.

Milan stiller med en langt mer slagkraftig tropp i nattens International Champions Cup-duell, som spilles i Minneapolis, Minnesota, USA. Italienerne klarte likevel bare 1-1 og røk på straffer mot et svekket Manchester United sist torsdag. 

Tottenham har slått Roma 4-1 og hentet opp 0-2 til 2-2 mot Barcelona i sine to turneringsmatcher i USA. Røk på straffesparkskonkurransen i den siste kampen. Men innsatsen kan man ikke ta London-klubben på.

Grunnlaget for et oddsspill er tynt på denne tiden av sommeren. Men engelskmennene har levert det mest positive bidraget hittil. Tottenham-oddsen er satt til 2,15, spillestopp er kl. 02.25 og Viasport 2 viser matchen for de som velger å ikke sove bort sommernatten.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool15141037142343
2Leicester City1511223592635
3Manchester City15102343172632
4Chelsea159243021929
5Wolverhampton Wanderers155822117423
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder